Welke luier bij bedplassen

De meeste kindjes zijn overdag ‘ongeveer’ droog tegen dat ze naar school gaan, in België op 2,5 jaar, in Nederland als ze vier zijn. Maar bedplassen tot zes jaar is zeker geen uitzondering. En ook nog grotere kinderen hebben soms ’s nacht last van een nat bed.

Het is dan zeker aan te raden om herbruikbare luiers te gebruiken. Het voordeel ten opzichte van wegwerpluiers is dat je er nog een extra goede absorberende inlegger kan in doen. Dat zorgt voor extra absorptie. Daardoor heb je minder snel lekken. En je kan ze wassen waardoor je er maar een aantal nodig hebt. Veel beter voor het milieu.

Bovendien voelen wegwerpluiers veel droger aan, waardoor je kind geen last heeft van een natte luier en misschien minder rap geneigd is om naar het toilet te gaan om te plassen. Met een herbruikbare luier, voelt je kind veel beter dat het geplast heeft. Goed in het bewustwordingsproces.

Welke luiers kan je gebruiken?

Er zijn klassiek voorgevormde nachtluiers voor kindjes tot 20-25 kg. Het is aan te raden om daar ’s nachts nog een extra inlegger in te stoppen. Grotere kinderen hebben meestal ook grotere plassen. Dank zij verschillende lagen bamboe of hennep absorberen die luiers bijzonder goed. Je kan ze meestal ook goed boosten met extra inleggers, waardoor je nog meer absorptie hebt. Voor overdag zijn die luiers wat dik, maar voor ’s nachts zijn ze ideaal. Ze bestaan in hennep of in bamboe.

Welk overbroekje?

Hier vind je een overzicht van XL overbroekjes die over een dikke nachtluier passen.

In PUL
Makkelijk in gebruik zijn de overbroekjes in PUL, een lichte, synthetische stof die waterdicht is, maar toch ademend. Doordat de luier ’s nacht heel erg nat wordt, is het aangewezen om ook het overbroekje na elke nacht te wassen. Ook al om de plasgeur er uit te krijgen. Je hebt dus evenveel overbroekjes als luiers nodig.
Aanraders: Bamboolik XL, Popolini Vento, Lulu Nature BoxerBlümchen XL

In wol
Voor ’s nachts is het wollen overbroekje wel een aanrader. Als het goed behandeld is met lanoline laat het niets van vocht door. Het regelt de temperatuur: warm in de winter, fris in de zomer én het is zelfreinigend waardoor die doordringende urinegeur er niet in blijft hangen. Je kan het wollen overbroekje dan ook meerdere nachten na elkaar gebruik zonder tussendoor te wassen. Mogelijkheden zijn:
Absolute favoriet zijn de wollen overbroekjes van Disana 

Bestaan er ook oefenbroekjes voor bedplassers?

Kindjes die overdag zindelijk zijn, willen dat ’s nachts ook wel. Hoewel ze nog regelmatig een accidentje hebben, is het handig dat ze toch zelf hun luier makkelijk kunnen uit- en aandoen als ze toch ’s nachts voelen als ze naar het toilet moeten. Dan is een optrekbroekje ideaal, een oefenbroekje. Zo kan je de oefenbroekjes van Bamboolik gebruiken en daar verschillende goed absorbernde inleggers instoppen, zoals de nachtinleggers van Bamboolik

Huurpakket

Wil je graag eerst een paar nachtluiers uittesten? Dat kan via het huurpakket Nacht.