Wat zijn wasbare billendoekjes?

Waarom zou je natte wegwerpdoekjes gebruiken als je even gemakkelijk wasbare doekjes kan gebruiken? Met wasbare billendoekjes kan je 250 euro of meer besparen, want drie jaar lang het gebruik van billendoekjes kost al gauw 300 euro aan natte doekjes. Bovendien is het beter voor het milieu. Het vermindert de afvalberg. En de doekjes moeten ook niet telkens opnieuw geproduceerd worden.Ten slotte zijn ze beter voor baby’s huidje. Veel kindjes reageren allergisch op de parfum in natte doekjes. Bij wasbare doekjes heb je geen chemische stoffen, enkel etherische olie als je dat wil én water. Ideaal voor het gevoelige babyhuidje. Puur natuur!

Hoe ga je te werk?

Je gebruikt gewoon washandjes, kleine tetradoekjes of spuugdoekjes die je eventjes onder de lauwe kraan houdt. De vuile doekjes gooi je bij de vuile luiers in de luieremmer. Je hebt er geen werk aan, gewoon meewassen met de luiers, drogen en weer gebruiken. Je kan ook een bodymilk of wat olie op de doekjes doen als de poep van je kindje wat geïrriteerd is of de stoelgang fel aan het poepje plakt.

Op uitstap

Ook als je op uitstap bent, kan je gemakkelijk wat ‘zelfgemaakte’ doekjes meenemen. Je steekt wat natte washandjes in een transportzakje waardoor ze nat blijven. De vuile doekjes doe je in de luierzak.

Wasbaar toiltpapier

Je weet toch dat je de billendoekjes ook voor jezelf kan gebruiken.