Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

Wat is microvezel?

Herbruikbare luiers in microvezel zijn zacht, bijzonder sterk en ze absorberen goed. Tegelijkertijd drogen ze snel aan de waslijn. Het lijkt een contradictie, maar bij deze synthetische stof is het toch zo. Nadeel is dat het synthetisch is en dat sommige kindjes allergisch reageren op synthetische materialen. Het is niet aan te raden om de absorberende microvezel direct tegen het babyhuidje te leggen. Je gebruikt best eerst een laagje in fleece. Fleece is zacht aan de billetjes en het geeft een droog gevoel. Bij de meeste luiers in microvezel is er trouwens een laagje fleece voorzien.

Microvezel wordt zo genoemd vanwege de zeer fijne structuur van de vezels. De synthetische vezels bestaan uit polymeren, dit zijn lange ketens aan mekaar geschakelde moleculen, vergelijkbaar met een kralenketting. De draad waaruit de microvezels ontstaan, bestaat voor 70% uit polyester. De rest is polyamide, wat beter bekend staat als nylon.

Vanwege die fijne structuur beschikken microvezel doeken over een relatief groot oppervlak en dus ook een groot absorberend vermogen (ze kunnen tot 4 maal hun eigen gewicht aan vocht opnemen!).

In het gebruik zijn microvezels bijzonder duurzaam want je kunt ze wel 400 tot 600 keer wassen.