Wat is een all-in-one (aio)?

Mensen die voor herbruikbare luiers kiezen, maar niet willen inboeten op comfort, kiezen voor all-in-one luiers, ook wel als aio geschreven.

Makkelijk

Een all-in-one-luiers is tegelijk een luier en overbroekje, vaak zit er ook al een inlegger aan vast. Je hoeft er enkel nog een papieren vliesje in te leggen en je luier is helemaal samengesteld. All-in-one luiers zijn vooral handig om mee te nemen op stap, of wanneer je kindje bij ouders of schoonouders gaat die de herbruikbare luier maar een gedoe vinden. Een all-in-one luier is net zo makkelijk in gebruik als een pamper.

Telkens volledig in de was

Het gebruiksgemak is een duidelijk voordeel van de all-in-one luier. Een nadeel is dat ook het ‘overbroekje’ telkens mee gewassen moet worden, waardoor dat overbroekje sneller verslijt. Dat maakt de all-in-one ook minder geschikt als nachtluier. En het is niet ecologisch dat wat meestal niet vuil geworden is, het overbroekje dus, telkens gaat wassen.

Sneller lekken

Bij een all-in-one luier heb je sneller lekken dan bij een luier in een tweedelig systeem. Je hebt rapper lekjes aan de beentjes omdat de binnenkant van de luier daar de buitenkant (de pul) raakt. Daarnaast is er ook rapper druklekkage. Je kan dat oplossen door nog een extra inlegger te gebruiken.

Meegroei en in maten

Je hebt all-in-one luiers per maat waarbij je naarmate je kindje groeit je telkens een nieuwe maat gebruikt, dat zorgt voor een perfecte pasvorm. Daarnaast heb je ook meegroeiluiers die je vanaf de geboorte tot de zindelijkheid kan gebruiken. Door middel van drukknopen ‘groeit’ de luier mee met je kindje.

Filmpje

Sofie De Middelaer van Tussen dromen en leven legt uit wat een all-in-one is.