Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

Kan ik tweedehands luiers (ver-)kopen?

tweedehands luiers klein spookEr is een levendige handel in tweedehands wasbare luiers. Katoenen luiers een tweede leven geven, is natuurlijk het ultieme doel van hergebruik, zo worden de luiers niet alleen binnen een gezin opnieuw gebruikt, maar ook in een nieuw gezin.

De voordelen van tweedehands luiers liggen voor de hand: je bent nog goedkoper af dan wanneer je zelf alles nieuw koopt. En bovendien bewijs je het milieu een nog grotere dienst door telkens opnieuw dezelfde producten te gebruiken. Daar kan de wegwerp pamper niet tegen op. Tweedehands is in het geval van de stoffen luier zelfs interessant doordat het al vaak gewassen is. Net als handdoeken absorbeert flink-gewassen stof beter dan nieuwe materialen. Het mag natuurlijk niet tot op de draad versleten zijn. Maar zoiets merk je wel.

Tweedehandsluiers verkopen

Als je de luiers niet meer gebruikt, omdat je kindjes uit de luiers zijn, eruit gegroeid zijn of je er om gelijk welke reden mee stopt, is het misschien interessant om je luiers tweedehands te verkopen. Veel mensen twijfelen of ze effectief met herbruikbare luiers willen starten en dan is de begininvestering voor een heel pakket luiers soms toch wat groot. Sommigen willen ook wat verschillende modellen uittesten. En dan is tweedehands perfect. Let wel, het is iets moeilijker om overbroekjes te verkopen omdat die na één kindje versleten zijn, maar de luiers zelf en de inleggers kunnen gerust een aantal kindjes mee.

Tweedehandsluiers kopen

Tweedehands luiers vind je op verschillende plaatsen: op diverse tweedehands sites als 2dehands, maar ook op diverse Facebookgroepen, onder meer op de Facebookgroep van Klein Spook kan je luiers kopen en verkopen. Ook op de Facebookgroep Luiermarkt kan je terecht.

Het kan interessant zijn om eens te testen of herbruikbare luiers je liggen, zonder een volledig nieuw pakket te kopen. Je kan eventueel je tweedehandspakket nog aanvullen met een paar nieuwe luiers. Overbroekjes en all-in-ones verslijten sneller dan de luiers zelf, dus die zal je nieuw moeten kopen, maar de luiers en inleggers kunnen meestal wel een paar kindjes mee.

Er zijn een aantal zaken waar je op kan letten wanneer je wasbare luiers tweedehands wil kopen:

  • Staat er geen foto van de luiers bij de verkoopadvertentie, dan zal daar wel een goede reden voor zijn. Koop geen luiers waarvan je niet exact kan zien hoe ze er uit zien of in welke staat ze zijn.
  • Aarzel niet om vragen te stellen aan de verkoper. Krijg je geen of geen goede antwoorden, dan is het wellicht geen goed idee om te kopen.
  • Maak je niet te veel zorgen over vlekken: de luiers zijn uiteraard al gebruikt, en als je de luiers voldoende warm wast, zijn ze hoe dan ook hygienisch schoon. Bleken in de zon kan wonderen doen voor het verwijderen van vlekken.
  • Het onderdeel van de luier dat het snelste verslijt, is de velcro. Als de velcro in de was niet goed verzorgd is, kan het zijn dat er pluisjes in zitten, waardoor het niet meer kleeft. En daar heb je natuurlijk niets aan.
  • Wees ook voorzichtig met het overbroekje. Algemeen wordt afgeraden om meegroeioverbroekjes tweedehands te kopen. Ze gaan maar één kindje mee. Dat geldt dus ook voor all-in-one luiers waarbij het 'overbroekje' aan de luier zelf hangt.
  • Eens je de luiers in je bezit hebt, kan je ze best nog eens goed wassen en drogen. Om helemaal zeker te zijn dat ze volledig hygiënisch schoon zijn, was je ze drie keer op een lang programma op 60° met voldoende wasmiddel en veel water.

Zie je tweedehands luiers zelf iets minder zitten? Maar ben je wel voor andere tweedehandsspullen, overweeg dan zeker eens een geboortelijstje van Mic Mac Minsucule. Deze kanjers gaan voor jou op zoek naar een volledige uitzet in jouw smaak. Tweedehands natuurlijk.