Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

Seks tijdens de menstruatie? Lekker !

We zijn te preuts, schreven we in een vorig artikel met resultaten van onze enquête over wasbaar maandverband, menstruatiecups en seks. Nou, toen we vragen stelden over seks tijdens de menstruatie, viel het qua preutsheid nogal mee. Meer dan vier op tien onder jullie zien maandstonden niet als een belemmering om een lekker potje te vrijen. Sommigen hebben dan net meer zin, en nogal wat onder jullie beleven ook fijnere orgasmes.

“Die vier dagen dat ik mijn regels heb, kan ik wel zonder seks,” lezen we in de commentaren, en inderdaad, een meerderheid onder onze deelnemers aan de enquête doet het één periode per maand zonder seks. Omdat je er geen zin in hebt, omdat je het vies vindt, of omdat je partner het vies vindt.

Tanta Rosa - seks tijdens de menstruatie

“De menstruatie is meestal de tijd voor andere vormen van seks.” Dertig procent van diegenen die seksen tijdens de menstruatie kiezen voor seks zonder penetratie. Ook menstruatiesponsjes of een cup die niet in de weg zit, worden gebruikt. En je kan natuurlijk ook gewoon de menstruatiecup even uithalen.

Tante Rosa - Seks tijdens de menstruatie  

Vier op de tien vrouwen uit onze enquête hebben minder zin in seks, drie op tien hebben net meer zin. “De dag voor mijn maandstonden heb ik meestal meer zin in seks, dan weet ik dat Tante Rosa op komst is,” lazen we in de commentaren. Zowel voor meer als voor minder zin in seks is wel wat te zeggen, weet de Gentse seksuologe Sare De Caster. “Er zijn hormonale en mentale elementen die een rol spelen,” zegt ze. “Wie een eisprong heeft tijdens de menstruatie, kan meer zin hebben. Daarnaast kan het ook zijn dat tijdens de menstruatie een aantal remmingen wegvallen, zodat de zin in seks toeneemt. Maar ook het omgekeerde is mogelijk, dat je dan net meer remmingen, en minder zin hebt.” Sare waarschuwt ook nog: “soms wordt gedacht dat je niet zwanger kan raken van seks tijdens de menstruatie, maar als je net dan je eisprong hebt, kan je net zo goed bevrucht raken.”

We vroegen ook nog naar jullie favoriete standje, en blijkbaar zorgt de menstruatie niet voor veel variatie, slechts 10% kiest een andere positie. Uit jullie commentaren leren we dat de missionarishouding voor het minste aantal vlekken zorgt, hoewel een extra handdoek geen kwaad kan. “De vrouw boven is zeker geen goed idee,” lezen we, “want dan zit de man helemaal onder.” Ook een standje zonder diepe penetratie geniet de voorkeur, wegens anders te pijnlijk. 

Tien procent van de deelnemers hebben tijdens de menstruatie een beter orgasme, een procentje minder heeft een minder goed orgasme. Maar voor zeven op tien maakt het geen verschil.

Tante Rosa - seks tijdens de menstruatie

“Dat een orgasme beter is, is perfect verklaarbaar,” zegt Sare De Caster. “Veel vrouwen hebben menstruatiepijn of krampen. Bij een orgasme maak je endorfine aan in je hersenen. Dat is een pijnstiller. Doordat je menstruatiepijn wegvalt, voelt het orgasme extra goed aan.” Orgasmes tijdens de menstruatie hebben trouwens een verrassend neveneffect, weet Sare: “een orgasme doet je spieren samentrekken en je bloed wordt sneller uitgedreven. Daardoor kort je menstruatiecyclus in.”

Alvast onze excuses over deze vraag: in de commentaren geven een groot aantal onder jullie aan dat je er nog niet op gelet hebt, maar het nu wel in de gaten zal  houden om te zien of het orgasme beter is of niet. Mijn tip: niet doen, vooral niet nadenken, maar genieten.

Plaats uw commentaar