Marie uit Brugge: Duurzaamheid is iets wat me al lang bezighoudt

Klein Spook MarieMarie De Maesschalck is mama van Gust (°2016) en zwanger voor april 2019. Ze is onze nieuwe consulente voor de regio Brugge - Torhout. 

Waarom duurzaam? Duurzaamheid is iets wat me al heel lang bezighoudt. Zeker al van tijdens mijn studies als kleuteronderwijzeres. Daarna had ik dan de droom om ooit zelf een biologische en ecologische crèche te starten. Aanvankelijk werkte ik in de ecologische crèche Coccinella.  Daar maakte ik voor het eerst echt kennis met de herbruikbare luiers en doekjes. Ik vond het fantastisch.
Toen is het bij mij pas echt allemaal beginnen draaien. Wanneer ik dan twee jaar geleden de mogelijkheid had om als onthaalouder te starten wilde ik dat ook allemaal ecologisch en biologisch. Biologisch is al gelukt, maar volledig herbruikbaar helaas nog niet, aangezien de ouders zelf de luiers voorzien. De cheeky wipes gebuik ik wel voor alle kindjes. Ik probeer hierin de ouders ook aan te moedigen.
 
Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Vanaf de dag dat ik uit het ziekenhuis gekomen ben zijn we met de herbruikbare luiers gestart. Dit de eerste maanden met luiers van naturebabies en overbroekjes van popolini en daarna met luiers van popolini alsook de overbroekjes.
Gelukkig kreeg ik mijn man daar vanaf de eerste moment in mee :)
 
Waarom consulente bij Klein Spook? Ik ben er na al die jaren nog steeds van overtuigd en vind het altijd heel leuk als ik mensen tegen kom die er ook voor open staan.
Ondertussen zijn er reeds enkelen van mijn vriendinnen die er ook mee werken of gaan starten en dat vind ik leuk. 
Ik probeer het ook altijd uit te leggen aan de ouders die bij mij komen voor de opvang, dus het leek me wel leuk om dit ook nog voor anderen te doen.
 

Wil je onze andere consulenten leren kennen? Kijk eens op onze consulentenpagina!

 

 

 

Plaats uw commentaar