Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

Mag ik de droogkast of wasverzachter gebruiken?

Vermijd als het kan het gebruik van de droogkast. Hierdoor slijten de luiers sneller en dit verbruikt veel energie, waardoor je een deel van het milieuvoordeel van wasbare luiers te niet doet. De overbroekjes komen zo goed als droog uit de was, dus is het niet nodig om ze in de droger te drogen.

Indien je een droogkast gebruikt, droog op een lage temperatuur. Manipuleer luiers niet als ze nog warm zijn, dit zorgt voor vroegtijdige verduring van de elastiek.

Hang de luiers bij voorkeur te drogen. Hang voorgevormde luiers met elastiek best over 2 lijnen, om niet te veel kracht op de elastiek te zetten (snellere slijtage).

Wasverzachter raden we niet aan. Eerst en vooral reageren veel kindjes allergisch op het parfum. Ten tweede is het niet goed voor de absorptie van de luier. Het legt een soort film op de luier waardoor hij minder goed opneemt. En ten derde is het slecht voor het milieu, toch de belangrijkste reden waarom veel mensen voor wasbare luiers kiezen.

Hang als het kan je luiers buiten in de wind te drogen, dit maakt ze lekker zacht. Of wrijf de stof droog tegen elkaar.

Je kan azijn gebruiken om de stoffen zacht te maken. Houd er dan wel rekening mee dat azijn vrij zuur is en schadelijk kan zijn voor de vezel (in het bijzonder bamboeviscose) en dat het ook niet goed is voor de elastiek in de luiers en de PUL waaruit overbroekjes gemaakt zijn. Indien je azijn gebruik, gebruik het zeker voldoende verdund en laat de luiers er niet in weken. En zachter milieuvriendelijk alternatief is het gebruik van een wasverzachter op basis van citroenzuur (bv. Sonett).

Meer info over wassen vind je hier.