Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

Knutselinspiratie in ‘Een boek vol leven’

Een boek vol levenHonderden kinderen hebben op een of ander moment deelgenomen aan de knutselateliers die Greet Steyaert de afgelopen 25 jaar organiseerde in ’t Klubke? Ze leerde die kinderen om in een gemoedelijke sfeer met eenvoudige dingen, mooie dingen te maken. Ze gaf hun letterlijk en figuurlijk de ruimte om in alle vrijheid creatief te zijn. Greet stopt met het knutselatelier, maar dankzij haar publicatie “Een boek vol leven” kunnen ook de komende generaties kinderen profijt doen van haar ervaring en voorbeelden.

Het boekje telt een goede 60 bladzijden en geeft inspiratie aan (groot)ouders om met kinderen aan de slag te gaan. Je leert pompons maken, en hoe je met die pompons kan spelen. Je leert armbandjes maken in alle kleuren van de regenboog, meneertjes en mevrouwtjes maken met kurken,… Alle materialen zijn goed om mee te spelen. Nu iedereen online bestelt, krijg je meteen knutselmateriaal gratis erbij: een kartonnen doos. Wie zijn fantasie de vrije loop laat, kan daar meteen heel veel mee
doen. Een spelbord maken bijvoorbeeld.

 “Een boek vol leven” is een luchtig boek, met veel tekeningen en grappige citaten van kinderen die bij Greet passeerden. Hoewel er veel voorbeelden in staan over hoe je dingen kan doen, is de belangrijkste boodschap toch: luister naar de kinderen en laat ze experimenteren en spelen. Plan nooit een eindresultaat en focus op begeleiden, niet op leiden. Geef ze de kans om het zelf te doen. Greet Steyaert stopte dan wel met ’t Klubke, ze blijft haar creatieve zelf als spelcoach bij kinderopvang ’t Vlindertje.

Het boek kost 20 euro en kan rechtstreeks bij de auteur besteld worden: creatievegreet@gmail.com.

Plaats uw commentaar