Kan ik subsidies krijgen omdat ik herbruikbare luiers gebruik?

De meeste steden en gemeenten doen er veel aan om de afvalberg te verminderen. Dus stimuleren ze alle praktijken die er voor zorgen dat je minder afval produceert. Aangezien een kindje dat wegwerpluiers draagt, zorgt voor 1.000 kilo extra afval, is het niet meer dan logisch dat steden en gemeenten herbruikbare luiers stimuleren.

Meestal bedraagt de subsidie ongeveer 100 euro per kindje. Er zijn altijd een aantal voorwaarden aan verbonden. Heel belangrijk is uiteraard dat je facturen kan voorleggen waarop duidelijk staat wat je gekocht hebt. De facturen moeten doorgaans ook op naam zijn, anders is het te makkelijk om ze te kopiëren en aan vrienden door te geven. Je krijgt ook nooit het volledige bedrag van je aankopen terugbetaald, in de regel moet je minstens 200 euro uitgegeven hebben om 100 euro terug te krijgen.

Iedere gemeente heeft zijn eigen regelement, raadpleeg daarom de website van je gemeente om te weten aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidies.