VAKANTIE! Klein Spook is van 1 tot 31 juli gesloten. Het is niet mogelijk om te bestellen en ook mailtjes worden niet beantwoord of bewaard. In augustus zijn we terug!

Kan ik een consulent van Klein Spook ontmoeten?

Gratis advies bij Klein Spook of één van onze consulenten

Als je het concept 'wasbare luiers' al onder de knie hebt, maar de verschillende modellen nog eens wil vergelijken, betasten en bekijken, ben je welkom bij één van de consulenten van Klein Spook. De consulenten hebben zelf een luierkoffer met alle verschillende type luiers, ze kennen de herbruikbare luiers door en door en hebben zelf een kindje in de luiers. Je kan terecht bij:

Privéconsult

Onze infosessies zijn een aanrader: we geven er alle basisuitleg over wasbare luiers, tonen alle type luiers die je kan uitproberen op een pop. Deze infosessies zijn gratis. Wil je een privéconsult, dan kan je terecht bij een consulent. Zij kan daarvoor tot 40 euro aanrekenen. Dat bedrag krijg je terug wanneer je achteraf bij Klein Spook bestelt.

Dit zijn ze, onze consulenten

ANTWERPEN

Nathalie Biesemans Klein SpookNathalie Biesemans uit Antwerpen is mama van  Robbe (°2016) en Lotte (°2019)

Waarom duurzaam? bezig zijn met duurzaamheid zit in mijn bloed en het maakt me gelukkig om bewust om te gaan met materialen, producten, voeding..en om mijn impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? 2 weken na de geboorte begonnen met strikluiers en new born overbroekje. Ik vind het mijn taak om als consulente te experimenteren, dus ik heb vrijwel alle systemen en merken uitgetest. Mijn favoriet systeem is de prefold (losse inlegger in een overbroekje). Mijn topcombinatie is de Flip nachtinlegger in een Anavy velcro overbroekje.

Waarom consulente bij Klein Spook? omdat ik geloof dat vele individuen écht het verschil kunnen maken, omdat ik ongelofelijk graag (aanstaande) ouders informeer en adviseer over hoe ze hun weg kunnen vinden in het wasbare luieraanbod, omdat de wasbare luiermicrobe me echt gebeten heeft:-)

Mailnathaliebiesemans@kleinspook.be 

 

 

Jelse, consulent Klein SpookJelse Coulier uit Edegem is mama van Fran (2015), Ida (2016) en Lenn (2018)

Waarom duurzaam? Er is zoveel afval en verbruik van moeilijk afbreekbare materialen. Ik probeer daarom mijn steentje bij te dragen. Ook voor de toekomst van onze 3 meisjes probeer ik waar het kan zo bewust mogelijk te leven.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Wij zijn gestart vanaf week 2 dat Fran (de oudste dus) geboren is. Dit met al af en toe is een luier en te zien wat ons beviel. Dan zijn we verder gegaan met close pop in voor de crèche en mijn man en ik op strikluiers. Bij Lenn heb ik milovia leren kennen en ben hier ook wel helemaal fan van geworden.  Vooral de droogtijd is echt bangelijk.  

Waarom consulente bij Klein Spook? Ik wil mensen informeren over herbuikbare materiaalen en dat ze het ook niet altijd moeten toepassen als het even te veel is. Elke luier / maandverband minder is een wegwerp uitgespaard. Ik heb het gevoel dat veel mensen al wel eens gehoord hebben van herbruikbare luiers / maandverband maar dat daarbij blijft. En klein spook ja die verkopen niet zomaar elke luier en elk maandverband . Die kijken daar dan ook weer naar waar en hoe wordt die geproduceerd. 
  
 
 
 

Isabel Van Bergen - Klein SpookIsabel Van Bergen uit Muizen (bij Mechelen) is mama van Kobe (2016) en Stella (2018)

Waarom duurzaam? Dat is stap voor stap gegroeid bij ons, een beetje parallel aan onze levensloop. We hebben bio-ecologisch gebouwd en toen er dan kindjes kwamen hebben we ook daar gekeken hoe we ons steentje konden bijdragen aan een vergroening van onze levensstijl zonder dat we hierbij moesten inboeten op comfort.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Overdag Totsbots bamboozles met overbroekjes van Totsbots en Popolini. ’s Nachts zweer ik bij de luiers/superslurpers van Anavy met optrekbroekjes van Lulu of Anavy. Ik ben er vanaf dag 1 mee gestart toen Kobe geboren is. We hebben de chance gehad dat ook onze omgeving (ouders, schoonouders, opvang) hiervoor openstond en na uitproberen is alles ook door hen goed bevonden!

Waarom consulente bij Klein Spook? Ik ben zelf al enige tijd tevreden klant van Klein Spook en ik sta ook helemaal achter hun filosofie. In het Mechelse zijn er tot nu toe nog geen consulenten van Klein Spook, maar in onze streek wonen meer en meer jonge gezinnen die zeker en vast openstaan voor wasbaar. In mijn vriendenkring ben ik vaak het aanspreekpunt voor dat soort vragen en ik zet daarom nu graag een stapje verder als consulente van Klein Spook.

 

BRUSSEL

Els Vanbrabant consulent Klein SpookEls Vanbrabant is mama van Lise (°2019) en Lucie (°2020)

Waarom duurzaam? Wij geloven dat er dringend iets moet gebeuren om de natuur te helpen het evenwicht te bewaren en we geloven ook dat alle beetjes helpen. Er zijn mogelijkheden genoeg om milieuvriendelijke alternatieven te gebruiken zonder in te boeten op comfort. Zo maken we zelf onze yoghurt en mueslirepen, kopen we deels eten in bulk en hebben we onze babylijst gevuld met tweedehandsspullen. 

Wanneer gestart met wasbare luiers en welke luiers gebruik je? Het was voor ons dus evident dat we wasbare luiers zouden gebruiken en dit vanaf de geboorte: 1 januari 2019 :) Toen Lise pas geboren was, hebben we gekozen voor een goedkopere oplossing: de strikluiers van Disana en de vouwluiers van Anavy met overbroekjes van Anavy: hoe schattig was dat! Toen onze meid twee maand was, was ze al goed gegroeid en zijn we overgestapt op de totbots bamboeluiers: super praktisch! Ook in de crèche zijn ze er goed mee weg :)

Waarom consulente bij Klein Spook? Ik ben zelf heel blij met de keuzes die wij gemaakt hebben. In Brussel is het moeilijk om informatie te krijgen over wasbare luiers en daarom wil ik het graag op mij nemen om andere ouders te helpen hun weg te vinden in het wasbare assortiment :)

Mailelsvanbrabant@kleinspook.be

 

OOST-VLAANDEREN

Elke Verbruggen, consulent bij Klein SpookElke Verbruggen is mama van Joren (°2015), Mauro (°2017) en Stan (°2020)

"Vijf jaar geleden werd ik mama en al snel kwam ik tot het besef dat dit niet de planeet is die ik wil achterlaten voor mijn kinderen. Er moest iets gebeuren. Dus vond ik dat ik mijn steentje moest bijdragen en op welke manier zou dat nu mooier kunnen dan wasbaar te gaan luieren. 

Ik kocht toen de close pop-in luiers en zo kwam ik in contact met klein spook. Die luiers hebben 2 kindjes doorstaan en waren toen echt wel op. Daarom gebruik ik nu voor Stan een mengeling van 2 delige systemen. 
 
Door mijn werk als onthaalouder in een ecologische kinderopvang kwam ik met veel ouders in aanraking die de visie achter wasbaar luieren wel mooi vonden maar toch vooral de nadelen er van zagen.
Ik was dus op het werk continu bezig met mensen in te lichten en te proberen overtuigen van alle voordelen die wasbaar met zich meebrengt. Wat eigenlijk meestal wel lukte. De microbe om anderen te informeren had me te pakken."
 
 
 
 
  

Lies Pauwels Klein SpookLies Pauwels uit Gent is pleegmama van 2 zonen (°1999) en mama van Mabel (°2015) 

Waarom duurzaam? Het begon met enkel groenten en fruit uit België te kopen en die los in onze kar te leggen. Wasbare luiers leken ons de logische keuze om aan die mastodontale afvalberg te werken. Ik herinner me dat we echt in shock waren toen we op de infoavond van Klein Spook te horen kregen dat 8% van alle afval wegwerpluiers waren.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Zodra uit het ziekenhuis wilde ik starten met herbruikbare luiers, onze dochter, mini en tenger, verdronk in die luier. Ik vond mijn draai niet, dus even wegwerp en na drie weken terug overgestapt. Wij hebben thuis mama en papa-luiers. Ik ben een strikluierfan, mijn vriend vindt dit origami en houdt liever van de voorgevormde totsbotsluiers. Ondertussen is onze dochter overdag zindelijk en gebruiken we afhankelijk van wie ze in bed steekt, strikluiers met hennepinleggers of een lulu nature nachtluier met een wolletje erover.

Waarom consulente bij Klein Spook? Wij zijn zo tevreden van wasbare luiers, niet alleen voor de afvalberg, maar ook kenden we geen rugkak, gebruikten we amper luierzalf, terwijl onze dochter echt een gevoelige huid heeft en allergisch van aard is. Al een tijdje nodigde ik zwangere vrienden bij me thuis uit om hen de ‘wonderen’ van wasbaar te leren kennen. Ik vond het toen ook zalig dat ik dit nu ook voor Klein spook kon doen om nog meer mensen uitleg te kunnen geven, als gids in luierland.

Mailliespauwels@kleinspook.be

Maaike LensMaaike Lens uit Mariakerke (Gent) is mama van Adam Rabdeen (°2006), Jasper Remi Paul (°2008) en Jore Saraswati (°2011)

Waarom duurzaam? Na 10 maanden reizen door Azië wisten we heel goed welke impact afval heeft op je onmiddellijke omgeving - daar verdwijnt het op veel plaatsen immers niet met de vuilniskar maar zie je het overal om je heen en kan je de impact ervan inschatten. Sloot ook perfect aan bij ons verlangen om zo natuurlijk mogelijk op te voeden; liever een natuurlijke stof aan mijn kind dan broeierig plastic. Plus, een vuilniszak vol luiers op een klein appartement in de zomer - bah! Ook geld speelde een rol; die reis was niet gratis ;) En het is zo schàttig

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Onmiddellijk na de geboorte: strikluier + voorgevormde kiddybips, verder met strikluier tot aan de zindelijkheid

Waarom consulente bij Klein Spook? Ik werd zelf zo blij van wasbaar luieren, en je kan met zo weinig moeite een  grote impact maken. Die blijde boodschap wil ik heel graag delen. Ook fijn om mensen door je informatie wat minder keuzestress te zien hebben + niet overbodig en/of foute keuzes te maken. Filosofie van José en Elisabeth m.b.t. 'informeren boven verkopen' vind ik echt top + hun keuze voor verantwoord geproduceerde producten.

Mail: maaike@kleinspook.be

 

Nathalie Delporte Klein SpookNathalie Delporte uit Zingem is mama van Sam (°2010) en Maya (°2013)

Waarom duurzaam? Toen we begonnen met wegwerpluiers, bij de geboorte van ons eerste kindje, merkten we al snel hoeveel KILO’S (!!!!) afval we buiten moesten zetten. Komt daarbij dat we dit bij ons naar het recyclagepark moeten brengen in aparte (dure!) afvalzakken. We wilden bovendien wel wat moeite doen voor onze planeet, hadden ons huis al vrij ecologisch verbouwd, en het was dus maar normaal dat we hierin ook ons steentje konden bijdragen…

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Enkele maanden na de geboorte van Sam volgden we een infosessie, en kozen we voor de Bumgenius Flip luiers, die waren heel makkelijk, zeker ook bij de onthaalmoeder, en slank onder de kledij.

Waarom consulente bij Klein SpookIk wilde iedereen overtuigen van wasbaar luieren, zocht een manier om dit ook in onze streek (de Vlaamse Ardennen) bekend te maken, en was dus heel blij om als eerste consulente bij Klein Spook in mijn buurt aan de slag te gaan!

Mailnathalie@kleinspook.be

 

Kaat Nelles uit Aalst is mama van Robin (2010), Simon (2012), Alice (2016) en Boris (2018)

Waarom duurzaam? Ik vind het belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Als dat kan met relatief simpele zaken zoals wasbare luiers gebruiken, doe ik dat met veel plezier. 

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Ik kocht mijn eerste pakket 9 jaar geleden bij de geboorte van mijn oudste zoon. Die gaan nu nog altijd mee voor mijn jongste zoon! Ik verkies een tweedelig systeem omdat die toch langer meegaan en omdat die hun werk beter doen.

Waarom consulente bij klein spook? Ik gaf al vaak luierinfo aan vrienden en kennissen en aan mensen online. Dus dan kan ik het maar beter officieel doen. 

 

LIMBURG

Sarah Scheelen uit Kaulille (Bocholt) is mama van Charlotte (°2016) en Korneel (°2019)

Waarom duurzaam? Omdat ik het belangrijk vind om ons steentje bij te dragen aan onze planeet. Het is een kleine moeite, wat toch wel veel (afval)effect heeft. 

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Vanaf het moment we uit het ziekenhuis kwamen lag ons huurpakket te wachten. Uiteindelijk gekozen voor Close pop-ins voor overdag (makkelijk voor papa, grootouders én crèche), en Bamboozles met overbroekjes van Popolini voor 's nachts.

Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik zo weinig mensen uit mijn omgeving wasbaar zag gebruiken, en het zo jammer vond. Ik wil graag andere mensen inspireren, en de 'blijde boodschap' verspreiden ;-)

Mail: sarah@kleinspook.be

 

 

VLAAMS BRABANT

Ine Renson uit Mollem (Asse) is mama van N. (°2014) en W. (°2016)

Waarom duurzaam? Omdat ik het niet over mijn hart krijg om mijn kinderen elk 1 ton afval aan wegwerpluiers alleen te laten produceren... Wat we kunnen vermijden, proberen we te vermijden!

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Bij N. zijn we gestart als ze 2 maanden oud was. Ik had eventjes last van drempelvrees, maar was vrij snel verkocht eens we geroutineerd waren. Bij haar gebruikte ik vooral Bamboozles (met Flip overbroekjes) en een paar Close Pop-In's. Bij W. wou ik meteen na zijn geboorte starten, maar hij heeft ons verrast door er op exact 37 weken al te willen zijn. Daardoor zat hij vanaf dag 3 in wasbare luiers. Bij hem gebruik ik ongeveer evenveel Bamboozles (met overbroekjes van Flip, Anavy en Bamboolik) als Close Pop-In's. Voor de nacht gebruik ik een Bamboozle met nog een extra stay-dry inlegger van Milovia en een boxer van Lulu Nature Dodo. 

Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik zo enthousiast ben over de wasbare luiers en het fantastisch vind als ik mensen kan overtuigen om ook voor wasbaar te kiezen! Op die manier kan ook ik mijn steentje bijdragen om er weer een groenere wereld van te maken. 

Mailine@kleinspook.be

 

WEST-VLAANDEREN

Yoke Bondeel Klein Spook Yoke Bondeel uit Oedelem is mama van twee dochters (°2015 en °2019) en een zoon (°2017)

Waarom duurzaam? De keuze voor wasbaar vinden wij organisch en logisch, net zoals vele andere low-impact beslissingen die we dagelijks nemen in ons gezin.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Bij de geboorte van ons eerste dochter zijn we gestart met totsbots bamboozle en flexitots. Duurzame luiers die ondertussen al enkele luierkontjes hebben gediend. Overbroekjes van popolini, totsbots en rumparooz met velcro. Bij uitstapjes en in nood gebruiken we ook een hydrofiel luier met bamboe inlegger. Een luierwas in de zon kunnen ophangen, geeft ons altijd een voldaan en gelukkig gevoel.

Waarom consulente bij klein spook? Bij de oprichting van een ecologisch kinderopvanginitiatief (Groene Hazelaar) merk ik dat er nog veel ouders met vragen zitten over duurzame alternatieven. Na heel wat vrienden en familie te motiveren, ben ik enthousiast om ook jonge (groot)ouders te inspireren en informeren over de eindeloze pluspunten van wasbare luiers.
 

 

 

Klein Spook Marie De MaesschalckMarie De Maesschalck uit Veldegem is mama van Gust (°2016) en Juul (°2019)

 
Waarom duurzaam? Duurzaamheid is iets wat me al heel lang bezighoudt. Zeker al van tijdens mijn studies als kleuteronderwijzeres. Daarna had ik dan de droom om ooit zelf een biologische en ecologische crèche te starten. Aanvankelijk werkte ik in de ecologische crèche Coccinella.  Daar maakte ik voor het eerst echt kennis met de herbruikbare luiers en doekjes. Ik vond het fantastisch.
Toen is het bij mij pas echt allemaal beginnen draaien. Wanneer ik dan twee jaar geleden de mogelijkheid had om als onthaalouder te starten wilde ik dat ook allemaal ecologisch en biologisch. Biologisch is al gelukt, maar volledig herbruikbaar helaas nog niet, aangezien de ouders zelf de luiers voorzien. De cheeky wipes gebuik ik wel voor alle kindjes. Ik probeer hierin de ouders ook aan te moedigen.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Vanaf de dag dat ik uit het ziekenhuis gekomen ben, zijn we met de herbruikbare luiers gestart. De eerste maanden met luiers van naturebabies en overbroekjes van popolini en daarna met luiers van popolini alsook de overbroekjes.

Gelukkig kreeg ik mijn man daar vanaf de eerste moment in mee :)
 
Waarom consulente bij Klein Spook? Ik ben er na al die jaren nog steeds van overtuigd en vind het altijd heel leuk als ik mensen tegen kom die er ook voor open staan.
Ondertussen zijn er reeds enkelen van mijn vriendinnen die er ook mee werken of gaan starten en dat vind ik leuk. 
Ik probeer het ook altijd uit te leggen aan de ouders die bij mij komen voor de opvang, dus het leek me wel leuk om dit ook nog voor anderen te doen.
 

 

Noemie Weytens Klein SpookNoemie Weytens uit Waregem is mama van Alina (°2013) en Cesaar (°2017)

Waarom duurzaam? Omdat het voor mij juist de vraag is, waarom niet? Het is logisch omdat duurzaam volledig overeenstemt met mijn gevoel en intuïtie.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Gestart bij Alina op 9 maand met pocketluiers overdag en 's nachts Lulu dodo met Popowrap overbroekje. Overdag zindelijk op 22 maand en 's nachts zindelijk op 4,5 jaar. Cesaar gestart op 3 dagen, nu gebruik ik Milovia met 1 inlegger en 's nachts Anavy luier met Popowrap overbroekje. 

Waarom consulente bij Klein Spook? Om nog meer ouders kennis te laten maken met wasbare luiers en hen bijstaan in de voor hun juiste keuze te maken. Omdat ik graag op die manier een steentje bijdraag aan het milieu.

Mailnoemie@kleinspook.be 

 

 

 

Klein Spook Evelyne NaessensEvelyne Naessens uit Wervik is mama van Amélie (°2013) en Lena (°2015)

Waarom duurzaam? Ik vind het gewoon leuk als je iets kan gebruiken dat niet zomaar een product is van de wegwerpmaatschappij, vandaar ook mijn passie voor 2dehands.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? 2013, vanaf de geboorte van mijn oudste dochter, absolute fan van de combi Totsbots + Flip

Waarom consulente bij Klein Spook? Héél tevreden klant, zag de oproep en vond het leuk combineren met mijn 2dehandswinkel. Ook is het wel extra leuk om iets wat bekender te maken in de wereld en wat misverstanden recht te zetten (wasbare luiers zijn niet (altijd) doeken).

Mail: evelynenaessens@kleinspook.be

 

ONLINE CONSULENT

 

Sofie De Middelaer Klein SpookSofie De Middelaer is mama van Ella (°2018)

Waarom duurzaam? Omdat ik vind dat alle beetjes helpen. Perfect duurzaam leven hoeft niet het doel te zijn, dat lukt mij ook niet. Maar als we iets kunnen bijdragen, waarom niet? Ik deel mijn eigen groene zoektocht op mijn blog, Tussen dromen en leven, en dat is meteen een enorme motivator om telkens een stapje verder te gaan. En tegelijk drempels te verlagen. 
 
Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Toen mijn dochter 10 dagen oud was kreeg ze haar eerste wasbare luiertje aan. Zo schattig! We zijn gestart met het tweedelig voorgevormde systeem en dat gebruiken we nog steeds. 
 
Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik na acht maanden fulltime gebruik echt heel enthousiast blijf over wasbaar luieren en zo mijn ervaringen met nog meer mensen kan delen. Spread the love!
 
 

In kaart

 

Leave your comment