Kan ik een consulent van Klein Spook ontmoeten?

Gratis advies bij Klein Spook of één van onze consulenten

Als je het concept 'wasbare luiers' al onder de knie hebt, maar de verschillende modellen nog eens wil vergelijken, betasten en bekijken, ben je welkom bij één van de consulenten van Klein Spook. De consulenten hebben zelf een luierkoffer met alle verschillende type luiers, ze kennen de herbruikbare luiers door en door en hebben zelf een kindje in de luiers. Je kan terecht bij:

 

Dit zijn ze, onze consulenten

ANTWERPEN

Nathalie Biesemans Klein SpookNathalie Biesemans uit Antwerpen is mama van  Robbe (°2016) en Lotte (°2019)

Waarom duurzaam? bezig zijn met duurzaamheid zit in mijn bloed en het maakt me gelukkig om bewust om te gaan met materialen, producten, voeding..en om mijn impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? 2 weken na de geboorte begonnen met strikluiers en new born overbroekje. Ik vind het mijn taak om als consulente te experimenteren, dus ik heb vrijwel alle systemen en merken uitgetest. Mijn favoriet systeem is de prefold (losse inlegger in een overbroekje). Mijn topcombinatie is de Flip nachtinlegger in een Anavy velcro overbroekje.

Waarom consulente bij Klein Spook? omdat ik geloof dat vele individuen écht het verschil kunnen maken, omdat ik ongelofelijk graag (aanstaande) ouders informeer en adviseer over hoe ze hun weg kunnen vinden in het wasbare luieraanbod, omdat de wasbare luiermicrobe me echt gebeten heeft:-)

Mailnathaliebiesemans@kleinspook.be 

 

 

Jelse, consulent Klein SpookJelse Coulier uit Edegem is mama van Fran (2015), Ida (2016) en Lenn (2018)

Waarom duurzaam? Er is zoveel afval en verbruik van moeilijk afbreekbare materialen. Ik probeer daarom mijn steentje bij te dragen. Ook voor de toekomst van onze 3 meisjes probeer ik waar het kan zo bewust mogelijk te leven.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Wij zijn gestart vanaf week 2 dat Fran (de oudste dus) geboren is. Dit met al af en toe is een luier en te zien wat ons beviel. Dan zijn we verder gegaan met close pop in voor de crèche en mijn man en ik op strikluiers. Bij Lenn heb ik milovia leren kennen en ben hier ook wel helemaal fan van geworden.  Vooral de droogtijd is echt bangelijk.  

Waarom consulente bij Klein Spook? Ik wil mensen informeren over herbuikbare materiaalen en dat ze het ook niet altijd moeten toepassen als het even te veel is. Elke luier / maandverband minder is een wegwerp uitgespaard. Ik heb het gevoel dat veel mensen al wel eens gehoord hebben van herbruikbare luiers / maandverband maar dat daarbij blijft. En klein spook ja die verkopen niet zomaar elke luier en elk maandverband . Die kijken daar dan ook weer naar waar en hoe wordt die geproduceerd. 
  
 
 
 

Isabel Van Bergen - Klein SpookIsabel Van Bergen uit Muizen (bij Mechelen) is mama van Kobe (2016) en Stella (2018)

Waarom duurzaam? Dat is stap voor stap gegroeid bij ons, een beetje parallel aan onze levensloop. We hebben bio-ecologisch gebouwd en toen er dan kindjes kwamen hebben we ook daar gekeken hoe we ons steentje konden bijdragen aan een vergroening van onze levensstijl zonder dat we hierbij moesten inboeten op comfort.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Overdag Totsbots bamboozles met overbroekjes van Totsbots en Popolini. ’s Nachts zweer ik bij de luiers/superslurpers van Anavy met optrekbroekjes van Lulu of Anavy. Ik ben er vanaf dag 1 mee gestart toen Kobe geboren is. We hebben de chance gehad dat ook onze omgeving (ouders, schoonouders, opvang) hiervoor openstond en na uitproberen is alles ook door hen goed bevonden!

Waarom consulente bij Klein Spook? Ik ben zelf al enige tijd tevreden klant van Klein Spook en ik sta ook helemaal achter hun filosofie. In het Mechelse zijn er tot nu toe nog geen consulenten van Klein Spook, maar in onze streek wonen meer en meer jonge gezinnen die zeker en vast openstaan voor wasbaar. In mijn vriendenkring ben ik vaak het aanspreekpunt voor dat soort vragen en ik zet daarom nu graag een stapje verder als consulente van Klein Spook.

 

BRUSSEL

Els Vanbrabant consulent Klein SpookEls Vanbrabant is mama van Lise (°2019) en Lucie (°2020)

Waarom duurzaam? Wij geloven dat er dringend iets moet gebeuren om de natuur te helpen het evenwicht te bewaren en we geloven ook dat alle beetjes helpen. Er zijn mogelijkheden genoeg om milieuvriendelijke alternatieven te gebruiken zonder in te boeten op comfort. Zo maken we zelf onze yoghurt en mueslirepen, kopen we deels eten in bulk en hebben we onze babylijst gevuld met tweedehandsspullen. 

Wanneer gestart met wasbare luiers en welke luiers gebruik je? Het was voor ons dus evident dat we wasbare luiers zouden gebruiken en dit vanaf de geboorte: 1 januari 2019 :) Toen Lise pas geboren was, hebben we gekozen voor een goedkopere oplossing: de strikluiers van Disana en de vouwluiers van Anavy met overbroekjes van Anavy: hoe schattig was dat! Toen onze meid twee maand was, was ze al goed gegroeid en zijn we overgestapt op de totbots bamboeluiers: super praktisch! Ook in de crèche zijn ze er goed mee weg :)

Waarom consulente bij Klein Spook? Ik ben zelf heel blij met de keuzes die wij gemaakt hebben. In Brussel is het moeilijk om informatie te krijgen over wasbare luiers en daarom wil ik het graag op mij nemen om andere ouders te helpen hun weg te vinden in het wasbare assortiment :)

Mailelsvanbrabant@kleinspook.be

 

OOST-VLAANDEREN

Elke Verbruggen, consulent bij Klein SpookElke Verbruggen is mama van Joren (°2015), Mauro (°2017) en Stan (°2020)

"Vijf jaar geleden werd ik mama en al snel kwam ik tot het besef dat dit niet de planeet is die ik wil achterlaten voor mijn kinderen. Er moest iets gebeuren. Dus vond ik dat ik mijn steentje moest bijdragen en op welke manier zou dat nu mooier kunnen dan wasbaar te gaan luieren. 

Ik kocht toen de close pop-in luiers en zo kwam ik in contact met klein spook. Die luiers hebben 2 kindjes doorstaan en waren toen echt wel op. Daarom gebruik ik nu voor Stan een mengeling van 2 delige systemen. 
 
Door mijn werk als onthaalouder in een ecologische kinderopvang kwam ik met veel ouders in aanraking die de visie achter wasbaar luieren wel mooi vonden maar toch vooral de nadelen er van zagen.
Ik was dus op het werk continu bezig met mensen in te lichten en te proberen overtuigen van alle voordelen die wasbaar met zich meebrengt. Wat eigenlijk meestal wel lukte. De microbe om anderen te informeren had me te pakken."
 
 

 

 

Lien Verdickt consulent Klein SpookLien Verdickt uit Gent, mama van drie zonen (°2011, °2013 en °2016)

Waarom duurzaam? De shift naar duurzaam kwam in ons gezin niet in een grote beweging maar in kleine stapjes. Wasbaar luieren is goedkoper dan jezelf in de wegwerpluiers smijten. Het was de economisch ingestelde vader des huizes die met het idee kwam. We verdiepten ons samen, zagen de voordelen voor het milieu, ons gezin, de billen van ons kind en we waren verkocht en vertrokken!

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? In ons gezin werd er in 2011 gestart met prefoldluiers die we, na een kleine zoektocht, in Popolini overbroekjes propten. Toen we in 2013 twee kindjes tegelijkertijd in de luiers hadden lopen, kochten we een hoopje all-in one meegroeiluiers van Bambino Mio bij. Zo konden we wasbaar blijven luieren, bleven de prefolds dienen en kochten we toch een beetje gemak.
In 2016 hebben we alle versleten exemplaren vervangen door een aantal Tots Bots bamboe luiers voor het derde kindje.
Ondertussen zijn al onze zonen uit de luiers maar de cheeky wipes, wetbags en wasnetten blijven in ons huis goed dienst doen.

Waarom consulente? Ik ben ondertussen al 10 jaar lang oprecht grote fan van Klein Spook. Ik maak er graag “reclame” voor overal waar ik kan. Om mijn oeverloos enthousiasme voor wasbaar kwijt te kunnen bij een groter publiek (en mijn vrienden te ontlasten) ben ik sinds 2021 consulente bij Klein Spook.

Ik wil als consulent mensen niet aanzetten tot kopen. Alles wat je koopt blijft immers altijd ergens aanwezig. Het is aan ons om op een verantwoorde en fijne manier met spullen om te gaan. Wel wil ik mensen graag inspiratie geven voor dat moment waarop er dan toch een item in huis moet vervangen worden, een wegwerp-product op het boodschappenlijstje terecht komt of je op zoek gaat naar dat ene herbruikbare alternatief dat bij je past.

mail: lienverdickt@kleinspook.be 

  

Lies Pauwels - consulent Klein SpookLies Pauwels uit Gent is pleegmama van 2 zonen (°1999) en mama van Mabel (°2015) 

Waarom duurzaam? Het begon met enkel groenten en fruit uit België te kopen en die los in onze kar te leggen. Wasbare luiers leken ons de logische keuze om aan die mastodontale afvalberg te werken. Ik herinner me dat we echt in shock waren toen we op de infoavond van Klein Spook te horen kregen dat 8% van alle afval wegwerpluiers waren.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Zodra uit het ziekenhuis wilde ik starten met herbruikbare luiers, onze dochter, mini en tenger, verdronk in die luier. Ik vond mijn draai niet, dus even wegwerp en na drie weken terug overgestapt. Wij hebben thuis mama en papa-luiers. Ik ben een strikluierfan, mijn vriend vindt dit origami en houdt liever van de voorgevormde totsbotsluiers. Ondertussen is onze dochter overdag zindelijk en gebruiken we afhankelijk van wie ze in bed steekt, strikluiers met hennepinleggers of een lulu nature nachtluier met een wolletje erover.

Waarom consulente bij Klein Spook? Wij zijn zo tevreden van wasbare luiers, niet alleen voor de afvalberg, maar ook kenden we geen rugkak, gebruikten we amper luierzalf, terwijl onze dochter echt een gevoelige huid heeft en allergisch van aard is. Al een tijdje nodigde ik zwangere vrienden bij me thuis uit om hen de ‘wonderen’ van wasbaar te leren kennen. Ik vond het toen ook zalig dat ik dit nu ook voor Klein spook kon doen om nog meer mensen uitleg te kunnen geven, als gids in luierland.

Mailliespauwels@kleinspook.be

 

Nathalie Delporte Klein SpookNathalie Delporte uit Zingem is mama van Sam (°2010) en Maya (°2013)

Waarom duurzaam? Toen we begonnen met wegwerpluiers, bij de geboorte van ons eerste kindje, merkten we al snel hoeveel KILO’S (!!!!) afval we buiten moesten zetten. Komt daarbij dat we dit bij ons naar het recyclagepark moeten brengen in aparte (dure!) afvalzakken. We wilden bovendien wel wat moeite doen voor onze planeet, hadden ons huis al vrij ecologisch verbouwd, en het was dus maar normaal dat we hierin ook ons steentje konden bijdragen…

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Enkele maanden na de geboorte van Sam volgden we een infosessie, en kozen we voor de Bumgenius Flip luiers, die waren heel makkelijk, zeker ook bij de onthaalmoeder, en slank onder de kledij.

Waarom consulente bij Klein SpookIk wilde iedereen overtuigen van wasbaar luieren, zocht een manier om dit ook in onze streek (de Vlaamse Ardennen) bekend te maken, en was dus heel blij om als eerste consulente bij Klein Spook in mijn buurt aan de slag te gaan!

Mailnathalie@kleinspook.be

 

Sanne Buelens - consulent Klein SpookSanne Buelens uit Lochristi is mama van Rune (2016), Ture (2018) en Otte (2021)

Waarom duurzaam? Omdat het nodig is als we die mooie toekomst aan onze kinderen willen geven. En omdat ik heel erg geloof in alle kleine beetjes helpen... Iedereen maakt voor zichzelf uit welke stappen haalbaar zijn, voor mij is dat o.a. wasbare luiers gebruiken, tweedehands kopen, de fiets nemen...

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? We wisten voor de geboorte van Rune dat we wasbaar wilden luieren, maar twijfelden of het de moeite waard was als de crèche niet mee wou doen. Na een infosessie bij José waren we helemáál overtuigd: Elke luier telt. We gebruiken een combinatie van strikluiers en TotsBots bamboozle, grote fan van beide. Behalve in die ene fase dat je kind verluieren lijkt op een krokodil proberen aankleden. Dan blijven de strikluiers even in de kast ;-)

Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik zelf zo enthousiast ben over die vrolijke luiers. Omdat ik merk dat er nog steeds veel mensen onterecht denken dat wasbaar luieren moeilijk en/of vies is. Omdat er als jonge ouder zoveel op je af komt dat eerlijk en oprecht advies heel welkom is. Omdat het, net zoals het samenstellen van tweedehands geboortelijstjes bij Mic Mac Minuscule, voor mij een hele leuke manier is om mijn steentje bij te dragen aan een beter planeet. 

Mailsannebuelens@kleinspook.be

  

WEST-VLAANDEREN

 

Klein Spook Marie De MaesschalckMarie De Maesschalck uit Veldegem is mama van Gust (°2016) en Juul (°2019)

 
Waarom duurzaam? Duurzaamheid is iets wat me al heel lang bezighoudt. Zeker al van tijdens mijn studies als kleuteronderwijzeres. Daarna had ik dan de droom om ooit zelf een biologische en ecologische crèche te starten. Aanvankelijk werkte ik in de ecologische crèche Coccinella.  Daar maakte ik voor het eerst echt kennis met de herbruikbare luiers en doekjes. Ik vond het fantastisch.
Toen is het bij mij pas echt allemaal beginnen draaien. Wanneer ik dan twee jaar geleden de mogelijkheid had om als onthaalouder te starten wilde ik dat ook allemaal ecologisch en biologisch. Biologisch is al gelukt, maar volledig herbruikbaar helaas nog niet, aangezien de ouders zelf de luiers voorzien. De cheeky wipes gebuik ik wel voor alle kindjes. Ik probeer hierin de ouders ook aan te moedigen.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Vanaf de dag dat ik uit het ziekenhuis gekomen ben, zijn we met de herbruikbare luiers gestart. De eerste maanden met luiers van naturebabies en overbroekjes van popolini en daarna met luiers van popolini alsook de overbroekjes.

Gelukkig kreeg ik mijn man daar vanaf de eerste moment in mee :)
 
Waarom consulente bij Klein Spook? Ik ben er na al die jaren nog steeds van overtuigd en vind het altijd heel leuk als ik mensen tegen kom die er ook voor open staan.
Ondertussen zijn er reeds enkelen van mijn vriendinnen die er ook mee werken of gaan starten en dat vind ik leuk. 
Ik probeer het ook altijd uit te leggen aan de ouders die bij mij komen voor de opvang, dus het leek me wel leuk om dit ook nog voor anderen te doen.
 

 

Noemie Weytens Klein SpookNoemie Weytens uit Waregem is mama van Alina (°2013) en Cesaar (°2017)

Waarom duurzaam? Omdat het voor mij juist de vraag is, waarom niet? Het is logisch omdat duurzaam volledig overeenstemt met mijn gevoel en intuïtie.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Gestart bij Alina op 9 maand met pocketluiers overdag en 's nachts Lulu dodo met Popowrap overbroekje. Overdag zindelijk op 22 maand en 's nachts zindelijk op 4,5 jaar. Cesaar gestart op 3 dagen, nu gebruik ik Milovia met 1 inlegger en 's nachts Anavy luier met Popowrap overbroekje. 

Waarom consulente bij Klein Spook? Om nog meer ouders kennis te laten maken met wasbare luiers en hen bijstaan in de voor hun juiste keuze te maken. Omdat ik graag op die manier een steentje bijdraag aan het milieu.

Mailnoemie@kleinspook.be 

 

ONLINE CONSULENT 

Sofie De Middelaer Klein SpookSofie De Middelaer is mama van Ella (°2018)

Waarom duurzaam? Omdat ik vind dat alle beetjes helpen. Perfect duurzaam leven hoeft niet het doel te zijn, dat lukt mij ook niet. Maar als we iets kunnen bijdragen, waarom niet? Ik deel mijn eigen groene zoektocht op mijn blog, Tussen dromen en leven, en dat is meteen een enorme motivator om telkens een stapje verder te gaan. En tegelijk drempels te verlagen. 
 
Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Toen mijn dochter 10 dagen oud was kreeg ze haar eerste wasbare luiertje aan. Zo schattig! We zijn gestart met het tweedelig voorgevormde systeem en dat gebruikten we tot ze 22 maand was. Toen was ze overdag en 's nachts volledig zindelijk.
 
Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik na acht maanden fulltime gebruik echt heel enthousiast blijf over wasbaar luieren en zo mijn ervaringen met nog meer mensen kan delen. Spread the love!
 
 
Leave your comment