Kan ik een consulent van Klein Spook ontmoeten?

Gratis advies bij Klein Spook of één van onze consulenten

Als je het concept 'wasbare luiers' al onder de knie hebt, maar de verschillende modellen nog eens wil vergelijken, betasten en bekijken, ben je welkom bij één van de consulenten van Klein Spook. De consulenten hebben zelf een luierkoffer met alle verschillende type luiers, ze kennen de herbruikbare luiers door en door en hebben zelf een kindje in de luiers. Je kan terecht bij:

 

Privéconsult

Onze infosessies zijn een aanrader: we geven er alle basisuitleg over wasbare luiers, tonen alle type luiers die je kan uitproberen op een pop. Deze infosessies zijn gratis. Wil je een privéconsult, dan kan je terecht bij een consulent. Zij kan daarvoor 20 euro aanrekenen. Die 20 euro krijg je terug wanneer je achteraf bij Klein Spook bestelt.

Dit zijn ze, onze consulenten

ANTWERPEN

Nathalie Biesemans Klein SpookNathalie Biesemans uit Antwerpen is mama van  Robbe (°2016)

Waarom duurzaam? bezig zijn met duurzaamheid zit in mijn bloed en het maakt me gelukkig om bewust om te gaan met materialen, producten, voeding..en om mijn impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? 2 weken na de geboorte begonnen met strikluiers en new born overbroekje. Ik vind het mijn taak om als consulente te experimenteren, dus ik heb vrijwel alle systemen en merken uitgetest. Mijn favoriet systeem is de prefold (losse inlegger in een overbroekje). Mijn topcombinatie is de Flip nachtinlegger in een Anavy velcro overbroekje.

Waarom consulente bij Klein Spook? omdat ik geloof dat vele individuen écht het verschil kunnen maken, omdat ik ongelofelijk graag (aanstaande) ouders informeer en adviseer over hoe ze hun weg kunnen vinden in het wasbare luieraanbod, omdat de wasbare luiermicrobe me echt gebeten heeft:-)

Mailnathaliebiesemans@kleinspook.be 

 

Leen Francis Klein SpookLeen Francis uit Berendrecht is mama van Elise (°2015) en Ella (°2018)

Waarom duurzaam? Toen ik bij ons 2e meisje eerst gestart was met wegwerp luiers vond ik het best confronterend om elke week zo een enorm zware zak vol met luiers aan het straat zetten.  Elk beetje helpt om een verschil te maken.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Bij ons eerste meisje had er er jammer genoeg veel te laat van gehoord, en zag ik toen door het bos de bomen niet meer, dus heb ik nooit de stap durven maken. 

Bij onze 2e meid heb ik me er al snel in beginnen verdiepen, ze kreeg al van wegwerp vochtige doekjes rode billetjes, dus al snel wasbare billendoekjes beginnen te gebruiken, hierdoor was de stap naar wasbare luiers al veel minder groot.  
Ik gebruik eigenlijk veel soorten luiers.  Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar 2delige, maar om het makkelijker te maken voor de opvang en partner heb ik ook veel SIO, en als aanvulling op men voorraad om wat reserve te hebben,  heb ik nog enkele hydrofiele doeken die ik tot luier vouw...
 
Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik zelf bij mijn eerste niet bekend was met wasbare luiers, wil Ik wil wasbare luiers meer bekend maken. En mensen helpen in hun keuze, dat ze niet zoals ik veel te lang wachten met de stap te maken. 
 

 

Leen LeysenLeen Leysen uit Turnhout is mama van Teun (°2014) en Emme (°2016)

Waarom duurzaam
? We hebben maar 1 moeder aarde en daar moeten we zuinig op zijn.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Vanaf de geboorte van mijn zoontje in 2014 ben ik gestart met wasbaar luieren. Ik gebruik ondertussen al 4 jaar de luiers en overbroekjes van Popolini en ben er nog steeds zeer tevreden mee.

Waarom consulente bij klein spook? Na de geboorte van Teun ben ik doula en zwangerschapsyogadocente geworden bij Mama Dea vzw.  Omdat ik daar dagelijks bezig ben met het bewust maken van nieuwe ouders, wilde ik dat bewustmakingsproces graag doortrekken naar het gebruik van wasbare luiers.

Mailleen@kleinspook.be


Klein Spook Dorien AernoutsDorien Aernouts uit Loenhout is mama van Wolf (°2014) en Free (°2017)

Waarom duurzaam? Een gezond en gelukkige leven: iets wat iedereen wenst. Ecologisch en duurzaam leven investeert in de toekomst van onze kinderen, hun en onze gezondheid en maakt de wereld mooier voor iedereen!  

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Ik ben gestart enkele weken na de geboorte van mijn zoon Wolf in 2014. In mijn zwangerschap had ik alles al uitgekiend en ben zoals gepland toen gestart met all-in-one meegroeiluiers van Bumgenius.

Later kwam daar nog Totsbots bij met PUL-overbroekje, Juar en Anavy met wolbroekje. Ook met dochter Free hebben we geen moment getwijfeld en opnieuw gestart met onze wasbare luiers die onze eerste al een rondje had gedragen! 

Waarom consulente bij klein spook? Ik wil mee bouwen aan een mooiere wereld waarvan wasbare luiers een onderdeel is. Ouders juist informeren is daar een belangrijk aspect van. In de wereld van de wasbare luiers zie je soms de bomen door het bos niet: Wat past er het best voor welke ouder en welk materiaal is effectief degelijk? Daar helpen we je graag mee verder! Klein spook draagt het duurzaam aspect daarbij uit wat mij enorm aanspreekt.  

Maildorienaertnouts@kleinspook.be 

OOST-VLAANDEREN

Karen Delcour uit Gent is mama van Jef (°2012)

Waarom duurzaam? De afvalberg aan wegwerpluiers is er eentje die je zelf in de hand hebt. Dus ben ik voorzichtig gestart met wasbaar en het werkte.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Toen Jef 1 maand (denk ik) oud was, volledig wasbaar gegaan. Daarvoor nog wat afwisselen en zoeken naar modellen. Ik was een grote fan van de Tots Bots luiers met Popolini overbroekjes, heel klassiek.

Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik wil tonen dat ook luie ouders wasbaar kunnen gebruiken. Ik zie het als mijn kleine ecologische bijdrage om nieuwe ouders te informeren.

Mail: karendelcour@kleinspook.be

 

 

Lies Pauwels Klein SpookLies Pauwels uit Gent is pleegmama van 2 zonen (°1999) en mama van Mabel (°2015) 

Waarom duurzaam? Het begon met enkel groenten en fruit uit België te kopen en die los in onze kar te leggen. Wasbare luiers leken ons de logische keuze om aan die mastodontale afvalberg te werken. Ik herinner me dat we echt in shock waren toen we op de infoavond van Klein Spook te horen kregen dat 8% van alle afval wegwerpluiers waren.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Zodra uit het ziekenhuis wilde ik starten met herbruikbare luiers, onze dochter, mini en tenger, verdronk in die luier. Ik vond mijn draai niet, dus even wegwerp en na drie weken terug overgestapt. Wij hebben thuis mama en papa-luiers. Ik ben een strikluierfan, mijn vriend vindt dit origami en houdt liever van de voorgevormde totsbotsluiers. Ondertussen is onze dochter overdag zindelijk en gebruiken we afhankelijk van wie ze in bed steekt, strikluiers met hennepinleggers of een lulu nature nachtluier met een wolletje erover.

Waarom consulente bij Klein Spook? Wij zijn zo tevreden van wasbare luiers, niet alleen voor de afvalberg, maar ook kenden we geen rugkak, gebruikten we amper luierzalf, terwijl onze dochter echt een gevoelige huid heeft en allergisch van aard is. Al een tijdje nodigde ik zwangere vrienden bij me thuis uit om hen de ‘wonderen’ van wasbaar te leren kennen. Ik vond het toen ook zalig dat ik dit nu ook voor Klein spook kon doen om nog meer mensen uitleg te kunnen geven, als gids in luierland.

Mailliespauwels@kleinspook.be

Maaike LensMaaike Lens uit Mariakerke (Gent) is mama van Adam Rabdeen (°2006), Jasper Remi Paul (°2008) en Jore Saraswati (°2011)

Waarom duurzaam? Na 10 maanden reizen door Azië wisten we heel goed welke impact afval heeft op je onmiddellijke omgeving - daar verdwijnt het op veel plaatsen immers niet met de vuilniskar maar zie je het overal om je heen en kan je de impact ervan inschatten. Sloot ook perfect aan bij ons verlangen om zo natuurlijk mogelijk op te voeden; liever een natuurlijke stof aan mijn kind dan broeierig plastic. Plus, een vuilniszak vol luiers op een klein appartement in de zomer - bah! Ook geld speelde een rol; die reis was niet gratis ;) En het is zo schàttig

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Onmiddellijk na de geboorte: strikluier + voorgevormde kiddybips, verder met strikluier tot aan de zindelijkheid

Waarom consulente bij Klein Spook? Ik werd zelf zo blij van wasbaar luieren, en je kan met zo weinig moeite een  grote impact maken. Die blijde boodschap wil ik heel graag delen. Ook fijn om mensen door je informatie wat minder keuzestress te zien hebben + niet overbodig en/of foute keuzes te maken. Filosofie van José en Elisabeth m.b.t. 'informeren boven verkopen' vind ik echt top + hun keuze voor verantwoord geproduceerde producten.

Mail: maaike@kleinspook.be

 

Elke Brosens Klein SpookElke Brosens uit Sint-Niklaas is mama van een plusdochter (°2006) en 2 zonen (°2010 en °2013)

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Pas met de eerste zoon zijn we begonnen met wasbaar. Eerst overdag, maar helaas werkte onze opvangplaats niet echt mee. Dus werd dat na een tijdje enkel 's nachts of wanneer we thuis waren. De 2de zoon had een zeer gevoelig huidje en dus was wasbaar perfect voor zijn billetjes, hij heeft dan ook bijna altijd rond gekropen en gelopen in een wasbaar luierkontje. Niet onmiddellijk na de geboorte, we zijn gestart wanneer hij ongeveer 6 maanden was. Voor 's nachts hebben we een voorkeur voor totsbots of lulu dodo met een extra bamboo of hennep inlegger, die bamboo luiers zijn echte slurpers! Met de overbroekjes van lulu of van popolini. Overdag gebruikten we veelal de totsbots met een een fleece inlegger om de billetjes droog te houden en een overbroekje van popolini.

Waarom consulente bij Klein Spook? Mijn kindjes zijn inmiddels uit de luiers, maar ik hou ervan om mijn kennis door te geven aan andere ouders. In mijn leven staat duurzaamheid centraal en wasbaar hoort daar uiteraard bij!

Mailelke@kleinspook.be

 

Nathalie Delporte Klein SpookNathalie Delporte uit Zingem is mama van Sam (°2010) en Maya (°2013)

Waarom duurzaam? Toen we begonnen met wegwerpluiers, bij de geboorte van ons eerste kindje, merkten we al snel hoeveel KILO’S (!!!!) afval we buiten moesten zetten. Komt daarbij dat we dit bij ons naar het recyclagepark moeten brengen in aparte (dure!) afvalzakken. We wilden bovendien wel wat moeite doen voor onze planeet, hadden ons huis al vrij ecologisch verbouwd, en het was dus maar normaal dat we hierin ook ons steentje konden bijdragen…

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Enkele maanden na de geboorte van Sam volgden we een infosessie, en kozen we voor de Bumgenius Flip luiers, die waren heel makkelijk, zeker ook bij de onthaalmoeder, en slank onder de kledij.

Waarom consulente bij Klein SpookIk wilde iedereen overtuigen van wasbaar luieren, zocht een manier om dit ook in onze streek (de Vlaamse Ardennen) bekend te maken, en was dus heel blij om als eerste consulente bij Klein Spook in mijn buurt aan de slag te gaan!

Mailnathalie@kleinspook.be

 

LIMBURG

Sarah Scheelen uit Kaulille (Bocholt) is mama van Charlotte (°2016) 

Waarom duurzaam? Omdat ik het belangrijk vind om ons steentje bij te dragen aan onze planeet. Het is een kleine moeite, wat toch wel veel (afval)effect heeft. 

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Vanaf het moment we uit het ziekenhuis kwamen lag ons huurpakket te wachten. Uiteindelijk gekozen voor Close pop-ins voor overdag (makkelijk voor papa, grootouders én crèche), en Bamboozles met overbroekjes van Popolini voor 's nachts.

Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik zo weinig mensen uit mijn omgeving wasbaar zag gebruiken, en het zo jammer vond. Ik wil graag andere mensen inspireren, en de 'blijde boodschap' verspreiden ;-)

Mail: sarah@kleinspook.be

 

VLAAMS BRABANT

Ine Renson uit Mollem (Asse) is mama van N. (°2014) en W. (°2016)

Waarom duurzaam? Omdat ik het niet over mijn hart krijg om mijn kinderen elk 1 ton afval aan wegwerpluiers alleen te laten produceren... Wat we kunnen vermijden, proberen we te vermijden!

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Bij N. zijn we gestart als ze 2 maanden oud was. Ik had eventjes last van drempelvrees, maar was vrij snel verkocht eens we geroutineerd waren. Bij haar gebruikte ik vooral Bamboozles (met Flip overbroekjes) en een paar Close Pop-In's. Bij W. wou ik meteen na zijn geboorte starten, maar hij heeft ons verrast door er op exact 37 weken al te willen zijn. Daardoor zat hij vanaf dag 3 in wasbare luiers. Bij hem gebruik ik ongeveer evenveel Bamboozles (met overbroekjes van Flip, Anavy en Bamboolik) als Close Pop-In's. Voor de nacht gebruik ik een Bamboozle met nog een extra stay-dry inlegger van Milovia en een boxer van Lulu Nature Dodo. 

Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik zo enthousiast ben over de wasbare luiers en het fantastisch vind als ik mensen kan overtuigen om ook voor wasbaar te kiezen! Op die manier kan ook ik mijn steentje bijdragen om er weer een groenere wereld van te maken. 

Mailine@kleinspook.be

 

WEST-VLAANDEREN

Elke DekempeElke Dekempe uit Brugge is mama van Elsa (°2016) en zwanger van een zoon

Waarom duurzaam? We proberen sowieso een zero waste levensstijl op na te houden. Toen we wisten dat Elsa eraan kwam keken we erg op tegen extra afval. De stap naar wasbare luiers was dus niet zo groot. Elsa bleek ook haar tere huidje van papa mee te hebben, dus dat haar huid door wasbare luiers minder in aanrakeing zou komen met schadelijk stoffen, was mooi meegenomen. Elke keer dat ik een luierwasje ophang, ben ik zo blij dat we terug een vuilzak konden uitsparen.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Toen Elsa 1 dage oud was: hydrofiel luiers en prefolds. De hydrofielen zijn nog steeds in gebruik (weliswaar met extra inlegger) in combinatie met de overbroekjes van Petit Lulu die zo omwille van het fleece randje. Sinds enkele maanden gebruiken we ook de Anavy luiers in combinatie met Popowrap; wanneer we een langere tijd onderweg zijn of niet meteen in de mogelijkheid zijn om te verschonen. 

Waarom consulente bij Klein Spook? Toen wij ons oriënteerden over wasbare luiers, zagen we al snel door het bos de bomen niet meer. Daarom vind ik het belangrijk om ouders correcte informatie te geven zodat ze toch de stap naar wasbaar durven wagen. Maar ook wil ik reeds wasbare luierkontjes bijstaan met raad en daad bij een probleempje, zodat ze met veel plezier wasbaar blijven dragen!

Mailelkedekempe@kleinspook.be

 

NEDERLAND

Angela Zwaard Klein SpookAngela Zwaard uit Vlaardingen (Zuid-Holland) is mama van Evelyn en Jocelyn (°2017)

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Ik ben gestart met wasbaar luieren toen zij drie maanden waren en ik het zat was om dagelijks een zak vol riekende wegwerpluiers naar de container te slepen. Wegwerp leek zo makkelijk, maar het voelde niet goed meer en ik zocht naar een duurzamer en goedkoper alternatief. In die dagen begon ik mijn 'stash' met een grote stapel katoenen prefolds van Blümchen met Milovia overbroekjes. Later heb ik dit flink uitgebreid toen ik merkte hoe leuk het is om de kindjes een wasbare luier te geven. Die dikke luierkontjes en de mooie printjes zijn echt zo schattig! 

Waarom consulente bij Klein Spook? Klein Spook staat voor duurzaamheid en goeie service, en daar sta ik helemaal achter. Als je wasbaar wilt luieren moet je het vooral leuk vinden denk ik, en goeie service en eerlijke, kwalitatieve producten helpen daar ontzettend bij. Ik hoop dat ik als consulent andere ouders kan helpen om keuzes te maken die bij hun persoonlijke voorkeur en leefstijl passen. 
 
 
 

ONLINE CONSULENT

 

Sofie De Middelaer Klein SpookSofie De Middelaer is mama van Ella (°2018)

Waarom duurzaam? Omdat ik vind dat alle beetjes helpen. Perfect duurzaam leven hoeft niet het doel te zijn, dat lukt mij ook niet. Maar als we iets kunnen bijdragen, waarom niet? Ik deel mijn eigen groene zoektocht op mijn blog, Tussen dromen en leven, en dat is meteen een enorme motivator om telkens een stapje verder te gaan. En tegelijk drempels te verlagen. 
 
Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Toen mijn dochter 10 dagen oud was kreeg ze haar eerste wasbare luiertje aan. Zo schattig! We zijn gestart met het tweedelig voorgevormde systeem en dat gebruiken we nog steeds. 
 
Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik na acht maanden fulltime gebruik echt heel enthousiast blijf over wasbaar luieren en zo mijn ervaringen met nog meer mensen kan delen. Spread the love!
 
 

In kaart

Leave your comment