Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

Kan ik een consulent van Tante Rosa ontmoeten?

Gratis advies bij één van onze consulenten

Lijkt het je wat, wasbaar maandverband en menstruatiecups maar twijfel je nog welk model, of heb je toch nog wat overtuiging nodig, dan kan één van onze consulenten je helpen. De consulenten hebben zelf een demosetje met verschillende types inlegkruisjes, maandverband en menstruatiecups, ze kennen de producten en hebben zelf ervaring. Je kan terecht bij:

Privéconsult

Onze infosessies en cup party's zijn een aanrader: we geven er alle basisuitleg over cups en maandverbanden, tonen alle soorten en modellen. Deze infosessies zijn gratis. Wil je een privéconsult, dan kan dat bij een consulent, zij kan daarvoor 50 euro aanrekenen. Die 50 euro krijg je terug wanneer je achteraf bij Tante Rosa bestelt.

Dit zijn ze, onze consulenten

ANTWERPEN

Isabel Van Bergen uit Muizen (Mechelen)

 
Waarom duurzaam? Dat is stap voor stap gegroeid bij ons, een beetje parallel aan onze levensloop. We hebben bio-ecologisch gebouwd, gaandeweg zocht ik ook als vrouw naar eco alternatieven en toen er dan kindjes kwamen hebben we ook daar gekeken hoe we ons steentje konden bijdragen aan een vergroening van onze levensstijl zonder dat we hierbij moesten inboeten op comfort. 
 
Wanneer gestart met wasbaar en waarom: Nog voor de kindjes geboren waren, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor wegwerptampons en -maandverband. Ik heb altijd een hekel gehad aan al dat plastic en broeierig gevoel van maandverbanden. Daarmee ben ik dus begonnen. Toen dat heel aangenaam bleek, heb ik nadien ook voor tampons de stap gezet om die te vervangen door meer gezonde en ecologische alternatieven. 
 
Waarom consulente bij Tante Rosa? Ik merk dat er in mijn vriendinnengroep en daarbuiten meer en meer interesse is in wasbare alternatieven. Maar dat is tegelijk ook gerief dat je minder snel zomaar ergens koopt zonder wat te weten te komen over het aanbod. Met de cupparty's hoop ik om het taboe hierrond wat te doorbreken en op een fijne manier andere vrouwen kennis te laten maken met de alternatieven waar je huid, het milieu en je bankrekening blij van worden.
 
 

OOST-VLAANDEREN

Tante Rosa consulent Lien VerdicktLien Verdickt uit Gent 

Waarom duurzaam? De shift naar duurzaam kwam in ons gezin niet in een grote beweging maar in kleine stapjes. Eerst waren er de wasbare luiers van de kinderen, dan kwam er het kraamverband en stapje voor stapje werden heel wat items in huis vervangen door een duurzaam alternatief. We leven op onze planeet, er is geen reserve-alternatief, dus kunnen we er maar beter zorg voor dragen.

Wanneer gestart met wasbaar? Gestart met wasbaar nadat de wasbare luiers hier al goed de intrede gedaan hadden en een wasbaar kraamverband misschien toch iets comfortabeler zou zitten dan een wegwerp-exemplaar. Mijn eerste stapjes in wasbaar moeten dateren van ergens 2011 – 2012.

Waarom consulente? Om mijn oeverloos enthousiasme voor wasbaar kwijt te kunnen bij een groter publiek. Zo krijgen mijn vrienden een mildere dosis :-).

Ik wil als consulent mensen niet aanzetten tot kopen. Alles wat je koopt blijft immers altijd ergens aanwezig. Het is aan ons om op een verantwoorde en fijne manier met spullen om te gaan. Wel wil ik mensen graag inspiratie geven voor dat moment waarop er dan toch een item in huis moet vervangen worden, een wegwerp-product op het boodschappenlijstje terecht komt of je op zoek gaat naar dat ene herbruikbare alternatief dat bij je past.

 

Sanne BuelensSanne Buelens uit Lochristi

Waarom duurzaam? Om dezelfde reden als het gebruik van wasbare luiers voor de kindjes. Er is geen planeet B, dus dringend tijd om er zorg voor te dragen. Als ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen, graag. Daarnaast val ik soms achterover van de kostprijs van maandverband en tampons die je dan een paar uur later in de vuilbak gooit. 

Wanneer gestart met wasbaar en waarom? Hoewel kiezen voor wasbare luiers voor mij als vanzelfsprekend was, vond ik wasbaar maandverband en cups een heel pak moeilijker. Om de een of andere reden vond ik omgaan met bloed lastiger als kon ik niet precies zeggen waarom. Pas toen een vriendin me vroeg voor een cupparty was ik overtuigd. Wassen bleek toch niet zo ingewikkeld en het argument van minder irritatie gaf voor mij de doorslag.

Waarom consulente bij Tante Rosa? Om het wasbaar gamma meer bekend te maken en vrouwen te informeren dat het ook anders kan, met minder irritatie, minder ongemak en minder afval. Als meer comfort samen gaat met minder afval, dan hoort iedereen dat toch te weten? ;-)

mail: sannebuelens@tanterosa.be

 

WEST-VLAANDEREN

Tante Rosa Marie De MaesschalckMarie De Maesschalck uit Veldegem

Waarom duurzaam? Duurzaam is iets wat me al heel lang bezig houdt en aangezien alle kleine beetjes een groot verschil kunnen uitmaken, vind ik het wel leuk om dit op alle vlakken te proberen doen.
 
Wanneer gestart en waarom? De wasbare luiers kende ik al lang, maar meer dan dat ook niet. Toen een vriendin van me enkele jaren geleden bezig was over een cupje, was ik direct nieuwsgierig om dit zelf ook te gebruiken.
Wonderwel was ik daar direct mee weg en dus ook direct verkocht :) De wasbare maandverbanden ken ik pas sinds kort, maar was voor mij evident het direct ook aan te schaffen.
 
Waarom consulent? Om naast de baby’s een goed gevoel te geven met de luiers, ook de mama’s en anderen te kunnen helpen. 
Het is iets wat misschien nog niet zo gekend is, of over wordt gesproken, maar ik wil andere vrouwen graag helpen in hun zoektocht naar wat aangenaam is.

Mailmariedemaesschalck@tanterosa.be

 

Noemie Weytens uit Waregem

Tante Rosa Noemie WeytensWaarom duurzaam? Waarom niet? Het is logisch omdat duurzaam volledig overeenstemt met mijn gevoel en intuïtie. Omdat het gebruik van tante Rosa artikelen, of het nu menstruatiecup of wasbaar inlegkruisjes zijn, de hele vrouwelijke cyclus zoveel aangenamer en fijner maken.
 
Wanneer gestart met wasbaar? sinds april 2016
 
Waarom consulente bij Tante Rosa? Om niet alleen de kennis van de luiers te verspreiden maar ook de mama’s, dochters, oma’s en buurvrouwen bij te staan in voor hen ook van de maandelijkse cyclus een aangename periode te maken.