Hoe tevreden ben jij over de kinderopvang?

Luiers in de kinderopvangDe laatste tijd krijgen we steeds vaker klachten over crèches die weigeren om wasbare luiers te gebruiken. Op die manier wordt de vrije keuze van de ouders beperkt. Hoog tijd, vinden we bij Klein Spook, om nog eens te peilen naar de mening van jonge ouders over de opvang. Neem daarom nu deel aan onze grote kinderopvangenquête.

Een crèche die verandert van eigenaar, of een opvang die zich aansluit bij een nationale dienst, het is vaak reden genoeg om het beleid rond wasbare luiers te wijzigen. Soms worden daarbij drogredenen gebruikt. Door een gebrek aan opvangmogelijkheden worden ouders dan vaak voor een voldongen feit geplaatst.

Twee jaar geleden bleek uit een vorige enquête dat vier op tien ouders van crèche zouden veranderen indien die wasbare luiers zou weigeren. Een meerderheid zou de overstap niet doen. Daarom peilen we in ons nieuw onderzoek naar jouw mening over de opvang, niet alleen over het gebruik van wasbare luiers, maar ook over de communicatie, hun omgang met zindelijkheid, je tevredenheid over de crèche in het algemeen…

De resultaten van ons onderzoek publiceren we binnenkort op onze blog, maar op basis van jullie antwoorden willen we ook een persbericht maken om wasbare luiers in de opvang opnieuw op de agenda te plaatsen. Wie weet kunnen we zo de onwillige crèches alsnog over de streep halen. Doe daarom nu mee aan onze grote kinderopvangenquête. Het duurt ongeveer 8 minuten om op alle vragen te antwoorden.

Foto: Nimsa Fotografie

Plaats uw commentaar