Help! Welke menstruatiecup moet ik kiezen?

We krijgen de vraag dagelijks. Logisch, je kan het niet zomaar even passen als een nieuwe broek. Toch gaan we er prat op voor bijna iedere vrouw de juist menstruatiecup te hebben. We hebben in ons assortiment 5 merken met elk hun eigen eigenschappen en voordelen. 

Meluna

De Meluna is een iets goedkopere cup en daardoor interessant als je eerst wil testen of een cup tout court iets voor jou is. Sommige vrouwen zijn ook gewoon goed met de meluna, maar het is niet ons topproduct. Als je met de meluna merkt dat je toch nog lekken hebt, raden we je de ladycup of divacup aan.  

Sowieso mag je ervan uitgaan dat bijna alle vrouwen een gewone (en dus geen korte) vagina hebben. Shorty's zijn echt de uitzondering voor vrouwen die bijvoorbeeld een zeer gekantelde baarmoeder hebben. In dat geval weet je dat meestal.  

En ook soft en sport is uitzonderlijk. Soft is bijvoorbeeld voor vrouwen met weinig bekkenbodemspieren, zij hebben vaak last van wat urineverlies bij lachen, niezen of springen. Sport is voor professionele sporters die hun bekkenbodemspieren gebruiken zoals bij paardrijden, yoga en ballet.  

Ladycup

De Ladycup heeft een aantal voordelen waardoor ze minder lekken en beter zitten

- het materiaal is van medische siliconen
- de cup is onderaan wat zachter en bovenaan wat stugger waardoor het makkelijk openklapt
- de cup is iets boller dan de meeste cups waardoor hij goed blijft zitten
- door de grotere gaatje klapt de cup goed open en kan je makkelijk het vacuum verbreken waardoor je hem ook makkelijk kan verwijderen.  

Divacup

Maar ook de Divacup is een zeer goede en degelijke cup. Die raden we vooral aan bij vrouwen die iets zwakkere bekkenbodemspieren hebben.  

Super Jennie

De Super Jennie zit tussen de Ladycup en de Divacup in qua stevigheid. Het is onze passe-partout onder de cups. Hij gaat zowel bij vrouwen met zwakkere als stevigere bekkenbodemspieren. Steviger dan de Divacup, zachter dan de Ladycup, maar door zijn goede klokvorm klapt hij goed open en blijft hij mooi zitten.

Merula

Een controversiële cup is de Merula. Hij heeft een speciale ronde vorm. Bij vrouwen met een lange vagina scoort hij niet goed, maar hij is ideaal voor vrouwen met een lage baarmoederhals. De cup zit rond de baarmoederhals en kan veel opvangen.

Enkele vraagjes

Om je ideale cup te helpen bepalen heb ik een aantal vraagjes voor je. 

- Hoe oud ben je?
- Hoe groot ben je?
- Hoeveel weeg je?
- Heb je kinderen?
- Heb je veel bloedverlies?
- Denk je dat je zwakke bekkenbodemspieren hebt? Bijvoorbeeld heb je last van urineverlies als je niets/lacht of op de trampoline springt?
- Kan je je baarmoedermond voelen? Zit die laag tijdens je menstruatie? 

 Stuur een mailtje naar info@kleinspook.be en we bepalen de ideale cup voor jou.