Hebben kindjes met een herbruikbare luiers een dikke poep?

Sommige mensen die herbruikbare luiers overwegen, zien ervan af, omdat ze denken dat kindjes daar zo’n dikke poep mee hebben. Ze zouden hun normale kleren niet aankunnen en rollen, kruipen en stappen zou moeilijker gaan. Of mensen denken dat ze hun kindje geen body meer aankrijgen.

Sommige luiers zijn inderdaad een flinke pak. Zeker nachtluiers en ook sommige voorgevormde meegroeiluiers zijn vrij dik. Maar nooit in die mate dat het de ontwikkeling van je kindje belemmert. Integendeel. Soms moet je wel een grotere maat romper kiezen, je kan ook verlengstukjes kopen om onderaan de knopjes van de body te klikken.

Maar de meeste luiers vallen van dikte goed mee. Zelfs de nieuwste modellen meegroeiluiers en all-in-ones hebben meestal een slanke pasvorm en zeker de luiers in microvezel zijn allesbehalve dik. Microvezel is een synthetische vezel die veel vocht kan absorberen en daardoor niet dik is. Maar als je echt voor een smal poepje wil gaan, kies je best voor strikluiers. Omdat je de strikluier goed kan aanpassen en ze uit een dunne stof gemaakt zijn, geeft het niet zo'n dikke poep.