Geboortelijsten

Op zoek naar een lijstje van vrienden of familie?

Klik op onderstaande link en vul de voor- en/of achternaam in van het kindje. Zet zeker iets in het gastenboek, mama en papa zullen dat zeker appreciëren.
zoek een geboortelijst

Klein Spook stelt geen eigen geboortelijsten meer samen, maar we kunnen je wel een lijstje van Mic Mac Minuscule aanraden.

Mic Mac Minuscule

De ervaring gebiedt ons te vertellen dat luiers niet altijd het meest populaire babycadeau zijn. Vooral de 'nonkels en tantes' en verre kennissen vinden het meestal een nogal praktisch cadeau en eigenlijk ook wel een beetje raar. Misschien is een mix een goed idee? Daarom raden we een lijst bij  Mic Mac Minuscule met tweedehands producten aan. Zij geven je de meest fantastische uitleg, hebben mooie, eerlijke en ecologische producten. En jawel, je kan er luiers van Klein Spook op de geboortelijst zetten. 

 

 

Jona van Mic Mac Minuscule, miniconsulente bij Klein SpookJona, oprichter van Mic Mac Minuscule en mama van Aaren (2016) en Hasse (2013)

Waarom duurzaam? Op dit moment is onze voetafdruk in Europa zo'n 4 keer groter dan onze aardbol aankan. En omdat we natuurlijk geen 4 aardbollen hebben :-), willen we als gezin ons steentje bijdragen. Eerst persoonlijk door zelf te gaan voor wasbare luiers, minder vlees, zoveel mogelijk tweedehands kopen,... Sinds 1,5jaar ook door onze Mic Mac Minuscule tweedehands geboortelijsten met de wasbare luiers van Klein Spook. 

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Gestart bij de geboorte van Hasse in 2013, toen met Little Lamb all-in-ones. Jammer genoeg na een jaar of 2 afgehaakt wegens lekken (jammer dat ik me toen heb laten ontmoedigen door minder kwalitatieve consoorten). Bij de geboorte van Aaren het wasbaar luieren terug opgepikt, deze keer met een combinatie aan luiers: bamboozles met popolini popowrap voor lange periodes (mega grootste fan hier!!), close parents pop-ins voor de snelle, gemakkelijke optie en totsbots voor wat tussenin. Bij Hasse gingen we nog vaak voor wegwerp op verplaatsing, maar tegenwoordig gaan we zo goed als all-the-way :-). 

Waarom samenwerken met Klein Spook? Onze Mic Mac Madammen zijn wat atypische mini-consulenten bij Klein Spook. We willen ouders-in-spé die kiezen voor een tweedehands geboortelijst bij Mic Mac Minuscule ook warm maken vor herbruikbare luiers. Vaak zijn dit koppels die nog maar hun eerste stapjes in een duurzamere levensstijl zetten. Door hen behapbaar en kort toe te lichten welke eenvoudige systemen van wasbaar luieren er bestaan, overtuigen we ook vele semi- tot non-believers tot een groenere babypoep. We worden er echt eerlijk gewoon blij van om jonge ouders te kunnen aanspreken met een tweedehands geboortelijst mét wasbare luiers. Dat zijn bijna met zekerheid mensen die (minstens vanaf dat moment) een duurzame switch maken en daar doen we het allemaal toch voor ?!