Elke uit Brugge: "Elke keer als ik een luierwas ophang, ben ik blij dat ik weer een vuilniszak bespaar."

Elke Dekempe Klein SpookWist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag: Elke Dekempe uit Brugge, mama van Elsa (°2016) en zwanger van een zoon

Waarom duurzaam? We proberen sowieso een zero waste levensstijl op na te houden. Toen we wisten dat Elsa eraan kwam keken we erg op tegen extra afval. De stap naar wasbare luiers was dus niet zo groot. Elsa bleek ook haar tere huidje van papa mee te hebben, dus dat haar huid door wasbare luiers minder in aanrakeing zou komen met schadelijk stoffen, was mooi meegenomen. Elke keer dat ik een luierwas ophang, ben ik zo blij dat we terug een vuilzak konden uitsparen.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Toen Elsa 1 dage oud was: hydrofiel luiers en prefolds. De hydrofielen zijn nog steeds in gebruik (weliswaar met extra inlegger) in combinatie met de overbroekjes van Petit Lulu die zo omwille van het fleece randje. Sinds enkele maanden gebruiken we ook de Anavy luiers in combinatie met Popowrap; wanneer we een langere tijd onderweg zijn of niet meteen in de mogelijkheid zijn om te verschonen. 

Waarom consulente bij Klein Spook? Toen wij ons oriënteerden over wasbare luiers, zagen we al snel door het bos de bomen niet meer. Daarom vind ik het belangrijk om ouders correcte informatie te geven zodat ze toch de stap naar wasbaar durven wagen. Maar ook wil ik reeds wasbare luierkontjes bijstaan met raad en daad bij een probleempje, zodat ze met veel plezier wasbaar blijven dragen!

Mailelkedekempe@kleinspook.be

Plaats uw commentaar