Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

RSS

Blog

Elke dag een goedgevulde goodiebag

Goodiebag 10 jaar Klein SpookWe hebben van onze leveranciers cadeautjes gekregen voor onze verjaardag. Daardoor kunnen we 10 dagen lang elke dag een goedgevulde goodiebag weggeven. In elke zak zit onder andere

We zijn heel blij met die cadeautjes en nog blijer dat we die aan 10 fijne klanten mogen uitdelen.
Hoe maak je kans op zo'n zak?

Wel, trek onze aandacht. Zet een foto op Facebook, Instagram of Twitter, maak een filmpje op TikTok, hang een affiche voor je raam, doe bodypaint op je zwangere buik... Whatever, maar deel in ons feestgevoel, maak de buitenwereld kenbaar dat je wasbare luiers van Klein Spook gebruikt en tag ons daarin. Je mag je actie ook doormailen naar info@kleinspook.be. Elke dag maken we een winnaar bekend en sturen we die een goodiebag op. Natuurlijk delen we de 10 acties ook op onze Facebook en Instagram.

We delen nog tot 10 mei elke dag een doos uit.
 
Je vindt de namen van de winnaars telkens in ons verhaal op Instagram en Facebook. We bewaren ze in de hoogtepunten op Instagram. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.


Heel veel succes!

Tot 10 mei krijg je 10% korting op alles

Maar niet enkel herinneringen, deze verjaardag, ook cadeautjes. Met de kortingscode 10jaarKleinSpook krijg je tot maandag 10 mei 10% korting op alles op kleinspook.be. Deze korting werkt ook op de sites tanterosa.be en petitfantome.be. In elk pakje zit er ook een klein extra cadeautje. 
Let op: de korting is niet cumuleerbaar met al bestaande kortingen of op de geboortelijstjes via Mic Mac Minuscule.

10 jaar Klein Spook

10 jaar Klein Spook10 jaar, echt waar, 10 jaar Klein Spook. Wij vinden dat ongelooflijk. We herinneren de kriebel in onze buik nog toen de site online kwam die 9de mei 2011. Hopen dat er iemand zo lief zou zijn om te bestellen bij ons. En dat gebeurde. 

Meer nog, Klein Spook werd een echt bedrijfje met echte klanten, fijne klanten. Onze slaapkamer verhuisde naar het kleine bureautje om plaats te maken voor de luiers. We stonden op beurzen als Petit Bazaar en Valériane. Er kwamen consulenten bij, collega's, een echt kantoor. We brachten honderden baby's samen om simultaan te verluieren tijdens de great cloth diaper change. Enfin, veel herinneringen. Te veel om hier op te sommen. De komende 10 dagen delen we elke dag een foto en een herinnering op onze Instagram

Duurzaam leven met kinderen

Duurzaam leven met kinderenKinderen hebben van alles nodig en vergen veel tijd. Duurzaam leven lijkt daarom misschien een onmogelijke opgave als je kinderen hebt. Veel ouders willen dan ook wel milieuvriendelijke keuzes maken maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. De prullenbak zit veel sneller vol en de wasmand puilt over maar wat doe je eraan? Bovendien is het hebben van een gezin ontzettend druk en lijkt duurzaamheid alleen maar extra tijd te kosten. Gelukkig is het minder lastig dan het lijkt. Duurzaam leven draait om bewust keuzes maken die goed zijn voor onze planeet. Dit hoeft niet overweldigend te zijn. Begin met kleine dingen en zorg iets eerst een gewoonte is geworden voordat een nieuwe stap neemt. Om je een handje te helpen, hebben we hier een aantal tips op een rijtje gezet voor een duurzaam leven met kinderen. 

Duurzaam eten

Eten en koken moeten we nu eenmaal allemaal, en laat het nou bij uitstek een makkelijke manier zijn om te verduurzamen. Door minder of geen vlees meer te eten bijvoorbeeld. Wist je dat minder vlees en zuivel eten de beste manier is om je CO2 uitstoot drastisch te verminderen?

Duurzaam leven met kinderen - etenTegenwoordig zijn er super veel lekkere alternatieven te vinden. Naast minderen met vlees helpt het ook om groenten en fruit te eten die in het seizoen zijn en lokaal worden geproduceerd. Zo zijn er namelijk niet allerlei kunstmatige ingrepen nodig om ze te laten groeien en hoeven ze ook geen enorme reis af te leggen om op jouw bord te belanden. Wat ook helpt is om minder eten weg te gooien door maaltijden te plannen, goed op de houdbaarheidsdatum te letten en restjes op te maken, bijvoorbeeld door een kliekjesdag in te stellen.

Cadeautjes

Verjaardagen, feestdagen, rapportuitreikingen en ga zo maar door. Allemaal redenen voor een cadeautje. Ook hierin kan je gemakkelijk duurzame keuzes maken die minstens net zo speciaal zijn. De leukste en tegelijkertijd duurzaamste cadeaus zijn namelijk herinneringen. Geef je kind een ervaring cadeau zoals een dagje naar een pretpark, een theatervoorstelling of muzieklessen. Hier zullen veel langer plezier van hebben, omdat ze er later op terug kunnen kijken. Natuurlijk mag een kind ook speelgoed hebben dus probeer dan op zoek te gaan naar merken en winkels die duurzaam speelgoed verkopen of koop het tweedehands. Kinderen zullen het verschil niet merken, maar de aarde wel.

Afval verminderen

Doordat onze samenleving op dit moment is gebaseerd op plastic en wegwerpproducten is de hoeveelheid afval die we gemiddeld creëren enorm. Gelukkig zijn is tegenwoordig voor bijna alles wel een herbruikbaar of afvalarm alternatief te vinden. Deze zijn beter voor het milieu maar vaak ook beter voor de portemonnee. Hier zijn een aantal voorbeelden van milieuvriendelijke varianten van producten die we als ouder vaak gebruiken. Deze lijst is zeker niet compleet, dus ga ook zelf op onderzoek uit.

  •         Bamboe tandenborstels
  •         Wasbare luiers
  •         EcoEgg wasei als alternatief voor wasmiddel
  •         Herbruikbare rietjes
  •         Hervulbare waterfles
  •         Bijenwasdoeken als alternatief voor vershoudfolie 

Duurzaam reizen

Duurzaam leven met kinderen - fietsenMet deze tip ben je waarschijnlijk al bekend maar een opfrisser is altijd handig. Probeer de auto zo vaak mogelijk te laten staan. Neem in plaats daarvan vaker de fiets als het om korte stukjes gaat. Maar vergeet ook de langere stukken niet. Ga op vakantie met de auto of de trein in plaats van met het vliegtuig, dit is veel beter voor het milieu en bovendien is vliegen met kinderen voor veel ouders een nachtmerrie.

De volgende generatie

Onze kinderen zijn de toekomst, zij zullen later moeten voortzetten waar wij mee zijn begonnen. Daarom is het belangrijk om jouw bewustzijn en duurzame levensstijl door te geven aan je kinderen. Gelukkig doen kinderen hun ouders graag na dus zolang je het goede voorbeeld geeft zullen je kinderen jouw gewoontes overnemen. Betrek je kinderen daarom in de milieuvriendelijke keuzes die maakt en leg ook uit waarom je ze maakt. Daarbij is het belangrijk om onderwerpen begrijpelijk en tastbaar te maken. Leer je kinderen van de natuur te houden en laat ze zien hoe ze zelf kunnen zorgen dat de planeet gezond blijft.

Dit artikel is geschreven samen met Babysits. Ben je op zoek naar een babysit? Via dit platform kun je gemakkelijk en snel een betrouwbare babysitter, nanny en onthaalouder vinden bij jou in de buurt!

Zin in een engagement voor een beter klimaat?

Klimaat ContactHeel veel sympathie voor KlimaatContact. Deze organisatie wil mensen stimuleren om voor een klimaatvriendelijke samenleving te gaan. Ze zoeken daarvoor nog klimaatcoaches. Misschien iets voor jou? Je bent begaan met het klimaat en wil je engageren? Tijdens een driedaagse training krijg je een stevige basis over onze methodiek, klimaatpsychologie en het klimaatgesprek. Hierna ga je aan de slag als klimaatcoach! Je begeleidt een groep in een 6-delige workshopreeks en verkent samen met hen hoe ze hun voetafdruk kunnen verkleinen en hierover het gesprek met anderen kunnen aangaan.  
Schrijf je in via klimaatcontact.be/klimaatcoach voor de trainingen dit voorjaar in Antwerpen, Gent, Leuven en Brugge
Kriebelt het maar heb je nog vragen? Schrijf je gratis in op digitale infosessie over de training op maandag 29 maart van 20u tot 21u. via klimaatcontact.be/webinar
Meer info vind je op www.klimaatcontact.be. Specifieke vragen? Mail naar info@klimaatcontact.be!

Billies Box, heerlijk zacht en goedkoper dan wegwerp

wasbare billendoekjes BilliesBoxWaar je meteen al een groot verschil mee kan maken, zijn wasbare billendoekjes. Je kan er 250 euro of meer mee besparen, want drie jaar lang het gebruik van billendoekjes kost al gauw 300 euro aan natte doekjes. Bovendien is het beter voor het milieu. Het vermindert de afvalberg. En de doekjes moeten ook niet telkens opnieuw geproduceerd worden. Ten slotte zijn ze beter voor baby’s huidje. Veel kindjes reageren allergisch op de parfum in natte doekjes. Hoe werkt het? Heel eenvoudig: je gebruikt wasbare doekjes die wat vochtig zijn en waarmee je de billetjes van je baby afkuist. De vuile doekjes bewaar je bij de vuile luiers of in een aparte waszak of emmertje tot je wast. En daarna gebruik je ze opnieuw. BilliesBox heeft zeer zachte doekjes die je droog bewaart in een doosje en nat maakt met een spray. Zeer handig allemaal. En de doekjes kan je natuurlijk ook gebruiken voor plakkerige handen of gezichtjes.

Het water in met een wasbare zwemluier

wasbare zwemluiersAls ik iets nooit goed begrepen heb, dan is het wel de wegwerp zwemluier. Deze absorbeert, nog voor het kindje geplast heeft, het zwembadwater. Waardoor het er heel ongemakkelijk uitziet en wellicht ook voelt. Tegen dat het kindje effectief plast, valt er niets meer te absorberen. Stoelgang houdt het wel tegen. Maar dat doet een herbruikbare zwemluier ook. Ziet er veel leuker uit en is vooral veel aangenamer. Aanrader dus. Ook voor mensen voor wie wasbare luiers nog een stapje te ver is. Sinds deze week hebben we de nieuwe printjes zwemluiers van TotsBots in huis. Maar ook van die van Imse Vimse zijn we fan. Voor welk merk je kiest is persoonlijk voorkeur. Ze doen allebei even goed hun werk.

 
 
Een zeesponsje in plaats van een tampon

zeespons tante rosaIk ben een ongelooflijke fan van de menstruatiecup. Volgens mijn bescheiden mening de beste uitvinding ooit. Zo simpel, zo effectief.

Helaas zijn er toch een aantal vrouwen bij wie een cup niet ideaal is. Ze blijven lekken hebben of voelen het zitten. Jammer!

Gelukkig zijn zij meestal wel geholpen met het menstruatiesponsje. Een natuurlijk product dat je inbrengt als een tampon, maar dat in tegenstelling tot de tampon geen chemische bestanddelen heeft. Je spoelt het na gebruik uit en brengt het opnieuw in. Zo gaat één sponsje minstens zes maanden mee. Duurzaam en herbruikbaar dus.

Lees hier alles over menstruatiesponsjes.

Wasbaar maandverband bij urineverlies. Kan dat?

wasbaar maandverband bij urineverliesJa, dat kan. Absoluut. Het is zelfs een aanrader omdat je bij urineverlies meestal elke dag bescherming nodig hebt. Veel vrouwen reageren op de superabsorber in wegwerpverbanden met jeuk en irritatie, een verstikkend gevoel ook. Dat heb je niet bij wasbaar maandverband of inlegkruisjes. Ze zijn ademend en aangenaam om dragen.

Overweeg trouwens zeker ook eens menstruatieondergoed. Voor urinverlies zeker ook een aanrader. 

Je leest er meer over bij onze veelgestelde vragen.

Back in stock: EcoFemme

EcoFemme bij Tante RosaIk beken: we zijn van gedacht veranderd. Laat het me uitleggen. We zijn contant op zoek naar het perfecte gamma. We willen een volledig aanbod aan herbruikbare menstruatieproducten, zonder onze klanten keuzestress te bezorgen. Alles wat in ons gamma zit, moet gewoon goed zijn. Bovendien kiezen we voor duurzame merken, gemaakt in faire omstandigheden en liefst in Europa. Omwille van dat laatste beslisten we vorig jaar om te stoppen met de verkoop van het Indische merk EcoFemme. Op die beslissing zijn we nu teruggekomen. Veel klanten misten de fijne inlegkruisjes en maandverbanden met de kleine drukknopjes. En bovendien steunen we met elk maandverband het goede doel. EcoFemme wordt geproduceerd in kleine ateliers door vrouwen uit de buurt en de opbrengst gaat naar maandverbanden voor vrouwen en meisjes die er zelf geen kunnen kopen en naar opleiding. Oké, het transport van India naar hier is niet ecologisch, maar er staat veel moois tegenover.

Gratis maandverband, een doekje tegen het bloeden?

Duurzame alternatieven bij menstruatiearmoedeDe laatste tijd is er veel te doen rond menstruatiearmoede. Uit een onderzoek bleek eind vorig jaar dat 12% van de meisjes tussen 12 en 25 jaar soms niet genoeg geld hebben om menstruatieproducten te kopen. Het zette de politiek ertoe aan om proefprojecten op te starten om gratis maandverband en tampons uit de delen aan wie dat nodig heeft. Op zich een nobel idee, alleen is dit een spijtige zaak dat hier enkel gegrepen wordt naar wegwerpproducten, terwijl er ook heel wat wasbare alternatieven bestaan. Telkens opnieuw wegwerpmateriaal weggeven is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook onnodig duur.

Dat meisjes in de derde wereld vaak niet naar school kunnen omdat ze niet over menstruatieproducten beschikken, was al een bekend probleem. Pas recent blijkt dat dezelfde situatie zich ook dichter bij huis voordoet. Het onderzoek dat Caritas vorig jaar organiseerde, toont wellicht slechts het tipje van de ijsberg. Meisjes die in diepe armoede leven, werden in de enquête niet bevraagd.

Sinds in Schotland beslist is om gratis menstruatieproducten weg te geven, is ook in Vlaanderen de politiek op de kar gesprongen. In diverse gemeenteraden werd (meestal vanuit scoringsdrang van de oppositie) gevraagd om actie te ondernemen, en onder meer Gent start een proefproject. In Oost-Vlaanderen loopt zelfs een politiek geïnspireerde inzamelactie van menstruatiemateriaal naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Waarom wegwerp?

Op zich een goede zaak, maar tegelijk ook een gigantische gemiste kans: alle vragen en plannen richten zich weer op wegwerpmateriaal in de vorm van tampons en wegwerp maandverband. En dat terwijl er ook meer duurzame alternatieven bestaan, bijvoorbeeld menstruatiecups als alternatief voor tampons en wasbaar maandverband in de plaats van wegwerp maandverband.

In tegenstelling tot de wegwerpvarianten zijn wasbaar maandverband en menstruatiecups niet alleen stukken goedkoper, ze zijn ook beter voor het milieu. Goedkoper, omdat een menstruatiecup makkelijk tien jaar meegaat en tussen 20 en 40 euro kost. Op diezelfde periode heeft een menstruerende vrouw al ruim 400 euro uitgegeven aan tampons en wegwerpmaandverband. Bovendien veroorzaken deze wegwerpproducten veel afval, en verbruiken ze veel grondstoffen (bomen voor het absorberend materiaal en de verpakking, petroleumderivaten voor extra absorptie en verpakking, water voor het productieproces). Vergelijk dat maar met de wasbare varianten die uit natuurlijke materialen gemaakt worden (bamboe, katoen) en geen afval veroorzaken.

Dat het de Vlaamse regering volledig ontbreekt aan een afvalbeleid, weten we al langer. Vlaanderen geeft liever geld uit aan subsidies voor bedrijven die wegwerp recycleren dan aan de bewustwording over wasbare alternatieven. Zo heeft milieuminister Zuhal Demir wel al luid verkondigd dat ze 30 miljoen euro uittrekt voor het recycleren van wegwerpluiers, maar is het nog steeds wachten op nieuws rond campagnes om wasbare luiers te promoten. Wasbare luiers die net als wasbare menstruatieproducten, veel duurzamer en goedkoper zijn dan de wegwerpvarianten.

Geen taboe op wasbaar

Wellicht gaat de politiek er van uit de bevolking niet klaar is voor menstruatiecups en wasbaar maandverband. Dat in Gent en Leuven bijna 10% van de kinderen in wasbare luiers opgevoed wordt, bewijst dat er wel degelijk veel mensen openstaan voor wasbaar. Het taboe op menstrueren is stilaan aan het verdwijnen, en gelukkig maar. Anderzijds blijkt er bij de politiek wel een taboe te zijn op wasbare menstruatieproducten. Willen we iets doen aan de bergen afval die we collectief veroorzaken, dan moeten wasbare alternatieven gepromoot worden. Al te makkelijk wordt wasbaar afgedaan als iets uit het verleden. Zo zei viroloog Marc Van Ranst onlangs nog dat stoffen zakdoeken in Bokrijk thuishoren.

In onze dagelijkse praktijk merken we dat producten als de menstruatiecup populair aan het worden zijn. Niet alleen om milieuredenen, maar ook omdat veel vrouwen allergisch reageren op de kunststoffen die verwerkt zitten in tampons of wegwerp maandverband. Ook jonge meisjes vragen om advies rond menstruatiecups. En hoe meer meisjes de cup gebruiken, hoe normaler het gebruik daarvan wordt. De menstruatiecup is zeker niet langer onbekend of onbemind.

Subsidie voor toekomstig afval

De Corona-crisis heeft veel mensen meer bewust gemaakt dat het de verkeerde kant opgaat met het milieu. Een bewustwording die de politiek duidelijk ontgaan is. We kunnen alleen maar betreuren dat onze politici zich zo voor de kar laat spannen van de comfort-industrie die nu met overheidsgeld toekomstig afval kan produceren.

Vermoedelijk gaat het hier enkel om steekvlampolitiek. Het onderwerp menstruatiearmoede was in het nieuws, dus wordt moet snel iets bedacht worden. Op een echte visie rond armoede, afval en duurzaamheid blijft het helaas wachten.

Op die manier zijn de plannen en projecten rond menstruatiearmoede slechts een voorlopig doekje tegen het bloeden.

 

Ik gebruik niet voltijds wasbaar. Moet ik me nu schamen?

wasbare luiers klein spookWanneer is de wasbare luierpolitie laatst bij je langs geweest? Kwam die controleren of je wel altijd wasbare luiers gebruikte? En vonden ze per ongeluk toch die doos pampers, verstopt op je geheime bergplek? Gelukkig bestaat er niet zoiets als de luierpolitie, en ben je ook geen slecht mens omdat je af en toe een wegwerpluier gebruikt. Ook wie niet voltijds wasbaar luiert, hoeft niet meteen op de brandstapel.

We kennen weinig mensen die nooit anders gebruikten dan wasbare luiers. Uiteraard hebben we daar het grootste respect voor. Maar respect hebben we net zo goed voor mensen die maar deeltijds wasbaar gaan, of die op vakantie wegwerp meenemen.

Wanneer de crèche weigert wasbare luiers te gebruiken (ja, helaas gebeurt dat nog), kan je kindje maar deeltijds wasbare luiers dragen. Hetzelfde geldt trouwens wanneer je crèche zelf al koos voor wasbare luiers en er ook de aanschaf van deed. Dan heeft het weinig zin een volledig luierpakket (25 luiers en inleggers, 5 overbroekjes) te kopen. Wellicht heb je dan al genoeg aan 15 luiers en inleggers, en 3 overbroekjes. Dit betekent wel dat je misschien iets sneller zal moeten wassen. Op zich geen probleem, want de luiers kan je mee wassen met alle andere spullen die je aan 60 graden wast. Handoeken, washandjes, billendoekjes, die mogen allemaal bij je luierwas. Je hoeft niet te wachten tot je een trommel vol hebt. Op die manier moet je minder investeren in wasbare luiers, en blijf je financieel voordeel doen in vergelijking met wegwerpluiers. Want uiteindelijk heb je ook minder waskosten natuurlijk.

Ook op vakantie is het soms niet praktisch om wasbare luiers te gebruiken. Geen wasmachine in het huisjes dat je 2 weken huurt, en geen wasserette in het dorp. Dan kan je niet anders dan wegwerp gebruiken. En weet je: na je vakantie zal je zo blij zijn dat je terug kan naar wasbare luiers.

Veel mensen starten ook niet meteen bij de geboorte met wasbare luiers. Ook dat is heel begrijpelijk: de geboorte is een ingrijpende gebeurtenis, en dan is het niet slecht om eerst even je leven weer helemaal in een nieuwe plooi te laten vallen en dan met wasbare luiers te starten. Ben je bang dat je de stap niet meer zal durven maken omdat je zo gewoon bent geraakt aan wegwerp? Bekijk dan eens goed de berg afval die je produceert met pampers, en je zal snel weer gemotiveerd raken.

Je hoeft je dus niet te schamen als je al eens wegwerp gebruikt. Vergelijk het met vegetariërs en flexitariërs. Ook als je één of twee dagen per week geen vlees eet, draag je bij aan een betere wereld. Je hoeft je niet slecht te voelen omdat je af en toe wél vlees eet. Dus ook als je maar enkele dagen per week wasbaar verluiert, ben je goed bezig. Want iedere wegwerpluier minder, maakt een verschil.

Wie is er bang van bamboe?

bamboe luier Klein SpookEr was de laatste tijd heel wat te doen over bamboe. Vooral omdat sommige bamboe serviezen uit de handel genomen wordt. Betekent dit nieuws dat ook bamboe luiers, bamboe billendoekjes en wattenschijfjes in de ban moeten? Gelukkig niet. Want uiteindelijk lag het probleem van de serviezen niet bij de bamboe zelf, maar bij de chemische stof die de bamboe vezels aan elkaar kleeft.

Bamboe bekers en borden zijn heel populair bij mensen die niet houden van plastiek. Bamboe is immers een natuurlijk materiaal. En bovendien ziet al dat bamboe servies er bijzonder leuk uit. Helaas bestaan die bamboe spulletjes niet altijd volledig uit bamboe, soms worden er kunststoffen aan toegevoegd, zoals melamine en formaldehyde. Melamine is belastend voor blaas en nieren, formaldehyde kan de huid, de ogen en de luchtwegen irriteren. Melamine en formaldehyde vormen samen melaminehars, dat als lijm gebruikt wordt. Die gevaarlijke stoffen kunnen ‘migreren’ van het servies naar eten wanneer ze fel verhit worden, bijvoorbeeld in een microgolfoven. Ook in een vaatwas kunnen deze stoffen vrijkomen. Op die manier kan je melamine of formadehyde binnen krijgen.

Op sociale media zagen we vragen passeren of bamboe billendoekjes wel veilig zijn. Jazeker. Het probleem ligt immers niet bij de bamboe zelf, maar bij de lijmstoffen die aan het servies toegevoegd werden. Bamboe zelf is een natuurlijke vezel. Bamboe is een sterke grassoort, die geen insecticiden en pesticiden vereist. Het ontbreken van deze stoffen maakt bamboe tot een perfect product voor de gevoelige huid, bijvoorbeeld voor de billetjes van de baby. Bamboe is een ronde vezel, waardoor die zacht aanvoelt. Ook het goed absorptievermogen is een pluspunt van de bamboe luier.

Kortom: met bamboe is er geen probleem, enkel met de stoffen die in servies aan de bamboe toegevoegd worden. Dat verklaart ook waarom servies dat voor 100% uit bamboe bestaat, nog steeds verkocht mag worden.

Babbelen, gluren en (ver)kopen op Facebook

Klein Spook wasbare luiersWist je dat we ook op sociale media actief zijn? Je kan ons natuurlijk volgen op Instagram of Facebook, maar we hebben ook een babbeltjesgroep. De plek om eens te luisteren naar andere ervaringsdeskundigen, om een keer te gluren bij de 'buren'. Hoe pakken anderen het aan? En je kan er ook tweedehandsspullen kopen of verkopen.
Heb je specifiek nood aan meer info over wasbaar maandverband, menstruatiecups of andere Tante Rosa-spullen kunnen we onze groep wasbaar maandverband en menstruatiecups aanraden. Ondertussen een actieve groep met ruim 4000 leden. 

Snap2Fit, het nieuwste model van Popolini

Snap2Fit bij Klein SpookWie graag een slanke luier heeft, kan deze nieuwe van Popolini zeker appreciëren. Het model doet denken aan de overbroekjes van Milovia en Doodush. Sinds Milovia als merk gestopt is, zijn veel mensen op zoek naar een waardig alternatief. Dat hebben we eerder al gevonden met Doodush (trouwens binnenkort weer veel stock in huis, met nieuwe printjes). Maar we zijn heel blij dat we naast Doodush nu ook Popolini kunnen aanbieden met deze nieuwe Snap2Fit. Even slank, ook speciaal gemaakt voor over een prefold of vouwluier, en dat in de gekende kwaliteit van Popolini. Voor over voorgevormde luiers raden we dit overbroekje niet aan. Daarvoor moet je bij Popolini bij de Popowrap of de Vento zijn. En voor de snelle beslissers hebben we nog een paar Easywraps. Deze meegroei overbroekjes verdwijnen namelijk uit het assortiment van Popolini.