RSS

Blog

Nog meer menstruatieondergoed

menstruatieondergoedHet is geen geheim dat we fan zijn van Imse. Het Zweedse merk werkt altijd met biologische materialen, produceert in Europa en is degelijk van kwaliteit. Hun stijl is sober, maar toch fris en kwalitatief. Dat geldt ook voor hun menstruatieondergoed. Na de workout underwear hebben we nu ook menstruatieondergoed voor light, medium en heavy flow. De onderbroeken voor light flow absorberen 10 ml vocht, die voor medium flow 15 ml en die voor heavy flow 20 ml. Heel wat dus. En de pasvorm, die is gewoon goed. 

Wasbaar maandverband wassen

wasbaar maandverband wassenToen we acht jaar geleden met Tante Rosa startten, werd wasbaar maandverband als iets raar aanzien. Iets van vroeger, met grote witte doeken, ja, net als luiers. Ondertussen kennen al velen het concept. De meeste mensen weten dat ze er leuk uitzien en handig zijn. Er zijn zelfs durfals die voor menstruatieondergoed gaan. Maar het wassen blijft een beetje eng. Logisch. Je wil natuurlijk dat je maandverband hygiënisch schoon is en dat er geen vlekken in achter blijven. Hoe je dat best aanpakt, lees je op onze website. Belangrijk is dat je de maandverbanden op 60° wast. Om de vlekken eruit te krijgen, doe je ze eerste in een koude voorwas. Dat is de hack bij bloedvlekken.

25 juni: koopzaterdag

Op zaterdag 25 juni gooien we onze deuren open en kan je ter plaatse iets komen kopen. We zijn en blijven in eerste instantie een webshop, maar als je snel een rol inlegvlies wil kopen of als je de verschillende soorten menstruatieonderbroeken eens wil zien, kan dat. 

Welkom tussen 10 en 16 uur, hier bij ons, Parklaan 80 in Gent, vlakbij het Sint-Pietersstation. Op onze website lees je de volgende geplande data.

Heel veel kortingen in onze Outlet-map

We stoppen met de verkoop van een aantal producten.

Ze staan in onze Outlet-map met korting.

Het gaat zowel over luiers, overbroekjes, inleggers, wollen overbroekjes, wollen kleertjes, verzorgingsproducten als zwemluiers.

Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

En hou de map goed in de gaten, hij wordt regelmatig aangevuld.

Iets over wassen

Het is het eerste waar je aan denkt als je over wasbare luiers hoort. Al dat wassen, zal dat wel lukken met een kleintje in huis? En krijg je die luiers ook écht hygiënisch schoon? We kunnen je geruststellen, natuurlijk kunnen we je geruststellen, wij zijn fans van wasbare luiers en daar hoort natuurlijk wassen bij. Als je 24 luiers hebt, moet je maar om de 3 dagen wassen. Het wassen zelf kunnen we in 9 punten samenvatten:

 1. kies een lang wasprogramma
 2. op 60°C
 3. met veel water (dus geen eco-programma)
 4. doe een voorwas, of een kort programma op lage temperatuur met al wat wasmiddel
 5. gebruik een universeel wasmiddel (dus geen witwas, want daarin zitten optische bleekmiddelen)
 6. doseer met gezond verstand (het is zwaar bevuilde was, maar het wasmiddel moet wel weggewassen geraken)
 7. laad de wastrommel voor 3 kwart vol
 8. gebruik geen wasverzachter
 9. vermijd de droogkast

Meer uitleg vind je op de website of in dit filmpje

Wasbaar toiletpapier. Aah of Bah?

Of we dat nog doen, wasbaar WC-papier gebruiken? Jawel. Het begon als een grap op 13 maart 2020, weet je wel. Maar eigenlijk vinden we het geweldig. Gewoon droge doekjes in plaats van toiletpapier. Boven, in de badkamer, liggen onze gekleurde doekjes. De vuile gooien we in mijn oude potje dat ik vond in de kelder bij mijn ouders thuis. Beneden liggen onze witte doekjes, de vuile gooien we in een wetbag. We wassen ze twee keer in de week op 60 graden. Enkel het ophangen is een werkje. We hangen ze aan die typische octopus droogmolentjes. 

Zo simpel als een prefold

prefold bamboolikEen wasbare luier kan heel eenvoudig zijn. Gewoon een doek of inlegger die je in een overbroekje legt. We noemen dat een prefold of vouwluier. De meest eenvoudige is een microvezel inlegger. Omdat het vrij goed absorbeert, slank en gemakkelijk is, is die geliefd bij mensen die houden van slanke luierkontjes en weinig gedoe. Daarnaast heb je ook vierhoekige inleggers in bamboe of biokatoen die je in drie vouwt en dan in het overbroekje legt. Voordeel is dat het in natuurlijke materialen is en snel droogt.

Het werkt goed, zo'n prefold. Het overbroekje wordt wel iets sneller vuil, omdat de luier niet rond de beentjes zit. Daarom ook is het belangrijk dat je een overbroekje hebt dat mooi aanpast. Deze overbroekjes kan je daar allemaal voor gebruiken. Aanrader zijn de covers van Close Parent. Ze passen mooi aan, hebben dubbele lekgootjes en flapjes vooraan en achteraan waar je de inlegger kan instoppen. We hebben ze met velcro en snaps. En momenteel met korting in onze webshop. 

Ons populairste maandverband is...

Populair wasbaar maandverbandWe hebben 17 verschillende soorten wasbaar maandverband. Dikke, dunne, kleine, grote, in biokatoen, bamboe, met snaps, velcro of zonder iets. We probeerden er nog veel meer uit, maar dit zijn stuk voor stuk maandverbanden die goed zijn, die voldoen aan onze strenge Tante Rosa eisen. Geen onoverzichtelijk groot aanbod, maar toch voor iedereen iets. We merken wel dat sommige modellen meer gekozen worden dan andere. 

Wat waren nu de 5 populairste wasbare inlegkruisjes in onze webshop het voorbije jaar?

 1. Imse Vimse maandverbanden
 2. Cheeky Mama maandverband bamboe
 3. Bamboolik maandverband velcro satin
 4. Cheeky Mama maandverband charcoal
 5. EcoFemme maandverband fuchsia
15% korting op alle zwemluiers

Juni is zwemluiermaand bij Klein Spook. We geven op alle zwemluiers 15% korting. Zo'n wasbare zwemluier is een echte aanrader. Het ziet er superschattig uit en doet goed z'n werk. In tegenstelling tot een wegwerp zwemluier absorbeert het geen zwembadwater, waardoor het niet zo'n vieze kleffe pak wordt dat toch niets absorbeert. Lees er hier alles over. 

Enfin, een aanrader, ook voor mensen die wasbare luiers nog een stapje te ver vinden, want heel gemakkelijk in gebruik. Ontdek alle printjes zwemluiers van TotsBots en Imse Vimse. Er zijn een paar nieuwtjes. Voor welk merk je kiest, is persoonlijke voorkeur. Ze doen allebei even goed hun werk.

Nieuw: menstruatielingerie van miokoo

We hebben ze, de prachtige menstruatieonderbroeken van miokoo. Het voelt als luxe en heel veel comfort. miokoo is een Belgisch merk.

Kathleen, de oprichter, zocht menstruatieondergoed dat gezond, gebruiksvriendelijk, ethisch gemaakt, ecologisch en circulair is. Ze vond het niet en ontwierp het dus zelf.

De onderbroeken worden allemaal in Europa geproduceerd. Het resultaat is fantastisch. Ze kunnen enorm veel absorberen, zitten goed en zijn gewoon mooi. 

Tot 50% korting in onze Outlet-map

outletWe stoppen met de verkoop van een aantal producten. Die producten hebben we in onze Outlet-map gezet en verkopen we met korting. Het gaat zowel over luiers, overbroekjes, inleggers, wollen overbroekjes, wollen kleertjes, verzorgingsproducten als zwemluiers.

 

Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

 

En hou de map zeker in de gaten, hij wordt regelmatig aangevuld.

Wassen en poetsen

brauzzZouden het dan toch lentekriebels zijn? Ik was me er niet van bewust, maar plots in ons gamma ecologische was- en poetsproducten toch wel enorm gegroeid. Het heeft ook iets te maken met de antwoorden op de vraag  'Wat mis je nog in ons gamma' in de enquête hierboven. Hoe dan ook,  sinds kort verkopen we de wasstrips van Brauzz. Zo gemakkelijk. Leuk bijna om de was te doen. Ik heb ze getest voor het wassen van wasbare luiers en wasbaar maandverband en ben voorlopig zeer blij met het resultaat. Het feit dat het een Belgische uitvinding is van een aantal studenten, maakt het helemaal mooi. Daarnaast hebben we nu ook de producten van Seepje, met wasmiddel, wasschillen, afwaszeep, wasverzachter en allesreiniger. Vooral deze laatste producten waren een duidelijk tip van velen onder jullie. En het past perfect in de lentekriebelmodus van de maand mei. 

Onze populairste menstruatieonderbroek is...

De menstruatieonderbroek, het product deed eind vorig jaar mee in de wedstrijd 'Product van 2021' van de krant De Standaard. Uiteindelijk kon de menstruatieonderbroek het niet halen van het corona-vaccin, maar toch, we merken een groot enthousiasme voor menstruatieondergoed. In onze webshop hebben we 11 modellen. We hebben de XS-modellen in frisse kleurtjes voor de jonge tienermeisjes, maar ook de grotere modellen waar alles goed in past. Sommige slips absorberen weinig en dienen meer als back-up voor wat urineverlies bij het sporten, andere zijn een volwaardig nachtverband waard. Enfin, voor ieder wat wils.
Maar wat zijn nu de populairste menstruatieslips bij Tante Rosa, onze webshop gespecialiseerd in herbruikbare menstruatieproducten?

Awel, hierbij de top 5:
1. Cheeky Mama Sassy
2. La Renarde menstruatieondergoed
3. EvaWear Hipster katoen kleur
4. Cheeky Mama Comfy
5. EvaWear Brief

Wil je meer weten over menstruatieondergoed? Hier lees je er alles over. 

Huurpakket wasbare luiers

huurpakketWe hebben keihard gewerkt om onze huurpakketten helemaal op punt te zetten. We hebben huurpakketten in de maten S, M en L die je 4 weken kan huren en waarmee je fulltime kan luieren. We geven je ook wasmiddel en inlegvlies zodat je helemaal aan de slag kan. Er zitten 24 luiers in en 6 overbroekjes in 6 verschillende modellen, onze favorieten per type luiers zodat je echt kan kijken welke luier je verkiest.
 
Daarnaast hebben we ook kleinere pakketten voor mensen die op zoek zijn naar een nachtluier, deze nachtpakketten verhuren we per 2 weken.
 
Ondertussen hebben we 18 pakketten die rondreizen en zijn we heel trots op het resultaat. Zie je graag hoe zo'n pakket eruit ziet? Sofie maakte er een filmpje van.

In onze thuisstad Gent wordt een huurpakket van een maand integraal terugbetaald. Hoe dat gaat, lees je hier.

Ja, de consument maakt het verschil!

enquête duurzaamheidWie wasbare producten kiest, trekt duurzaamheid ook door in de rest van haar levensstijl. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête die Tante Rosa en Klein Spook onlangs organiseerden. Ruim 150 mensen namen aan deze enquête deel. Een grote meerderheid is ervan overtuigd dat ons consumptiegedrag mee de toekomst van de planeet bepaalt. Corona heeft de deelnemers aan het onderzoek nog meer doen nadenken over duurzaamheid. Anderzijds zorgen de stijgende prijzen er wel voor een aantal mensen minder gaan kopen, of meer op de prijs letten dan op duurzaamheid. We vatten de resultaten voor jou samen.

Wasbaar? Omdat het duurzamer is.

We vinden het bij Tante Rosa en Klein Spook altijd interessant om de vinger aan de pols te houden. Toen we elf jaar geleden startten met onze webshops merkten we dat onze klanten vooral omwille van milieuaspecten voor wasbare luiers en menstruatieproducten kozen. Dat blijkt nog steeds het geval: meer dan drie kwart (77%) van de deelnemers aan onze enquête kiezen wasbaar omwille van de duurzaamheid. Ex aequo op de tweede plaats (met elk 9%) komen de afwezigheid van schadelijke stoffen en de natuurlijke materialen waaruit de producten gemaakt zijn. Vijf procent geeft aan dat de lagere prijs doorslaggevend was. Bij de antwoordoptie ‘andere redenen’ werd er ook nog op gewezen dat wasbare producten prettiger en natuurlijker aanvoelen en minder irriteren.

waarom wasbaar Liefst 99% trekt duurzaamheid ook door in haar hele consumptiegedrag, door te consuminderen, of vooral tweedehands te kopen (75%), energiezuinig te wonen (73%), vooral de fiets of openbaar vervoer te gebruiken (73%), vegetarisch, seizoensgebonden en lokaal te eten (71%) of verpakkingsvrij te kopen (43%). Uit de commentaren blijkt dat jullie ook niet verlegen zitten om de boodschap over duurzaamheid in de vriendenkring te verspreiden en mee te geven in de opvoeding van kinderen.

Wie bepaalt de toekomst van de planeet? Wij!

Minder vrolijk werden we van het antwoord op de vraag “Ben je eerder positief of negatief over de toekomst van onze planeet?” want daar gaf meer dan één op zes (62%) aan overwegend negatief te zijn, tegen 38% overwegend positief. De helft van de deelnemers zegt de laatste twee jaar negatiever geworden te zijn over de toekomst van de planeet. Bij 43% is de mening gelijk gebleven, zeven procent ziet de zaken net positiever in.

De laatste tijd horen we vaak op radio en tv mensen zeggen dat de consument niet zelf het verschil kan maken: de klimaatproblematiek moet maar door de overheid opgelost worden. Daar zijn jullie het duidelijk niet mee eens: een overtuigende 84% van de deelnemers zegt dat de consument wel degelijk zelf het verschil kan maken. Bijna een kwart (24%) is de laatste tijd zelfs positiever geworden over de impact die we zelf hebben met ons eigen gedrag. Eén op vijf is wel negatiever geworden over wat ons eigen consumptiegedrag bijdraagt. Maar de consument kan het niet alleen: 91% onder jullie denkt dat overheid, producenten en consumenten samen de klimaatverandering moeten tegenhouden.

heeft corona je mening over duurzaamheid veranderdHeeft Corona een invloed gehad op ons streven naar duurzaamheid, vroegen we ons ook af. 14% van de respondenten is duurzamer beginnen leven omwille van Corona, terwijl 4% van de deelnemers minder duurzaam geworden zijn. Maar de overgrote meerderheid (82%) heeft zijn mening niet veranderd. De stijgende prijzen blijken een groter effect te hebben dan Corona: één op drie (33%) zegt nu minder te kopen en 22% houdt bij aankopen nu eerder rekening met prijs dan met hoe eco of bio iets is. Iets minder dan de helft (45%) zegt dat de stijgende prijzen geen invloed hebben op hun bestedingspatroon. Een aantal deelnemers laat ons ook weten dat ze meer vergelijken dan vroeger en ook proberen om nog minder te verspillen. We lezen ook dat het oneerlijk zou zijn om de lokale handelaars of duurzame winkels in de steek te laten, en spijtig genoeg ook dat nogal wat mensen zich steeds meer aankopen moeten ontzeggen. 

We kregen in de enquête aardig wat interessante tips over nieuwe producten die we in ons gamma zouden moeten opnemen. En we hebben geluisterd: zo hebben we sinds kort meer producten voor de was in ons aanbod, zoals de wasstrips van Brauzz en heel wat producten van Seepje.