Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

RSS

Blog

Guinness World Records erkent nieuw record luierwissel

Guinness World Records heeft het nieuwe wereldrecord gelijktijdig herbruikbare luiers wisselen erkend. Volgens Guinness kregen op 26 april tijdens de Great Cloth Diaper Change wereldwijd 8.459 kinderen een schone herbruikbare luier aan. Klein Spook droeg met zijn events in Antwerpen en Gent 101 eenheden bij.

De Great Cloth Diaper Change is een initiatief van de Amerikaanse Real Diaper Association, een non-profit organisatie rond herbruikbare luiers, of zoals zij het noemen ‘real diapers’. Met de actie brengt de vereniging de wasbare luier in de media.

Op 26 april vond de vierde editie van deze recordpoging plaats. Het in 2013 gevestigde record van 8.301 kinderen werd bij deze nieuwe editie met 158 eenheden verbeterd. Alles samen werden in 23 landen 324 events georganiseerd, en werden bijna 10.000 kinderen met herbruikbare luiers ververst. Door Guinness World Records worden alleen die events meegeteld waar het vereiste minimum van 25 verluierde kinderen gehaald werd. Alle events vonden op hetzelfde tijdstip plaats, om 11 uur ’s ochtends.

Met deze actie wilden de initiatiefnemers de aandacht vestigen op de voordelen van wasbare luiers. Naast het feit dat herbruikbare luiers goedkoper zijn dan wegwerp en ze beter zijn voor de baby’s billetjes, zijn ze vooral beter voor het milieu. Wegwerpluiers veroorzaken een gigantische afvalberg van 1.000 kg per kindje, of één extra vuilniszak per week. In herbruikbare luiers worden geen grondstoffen gebruikt die niet hernieuwbaar zijn, zoals petroleum. Er worden ook geen bomen voor omgehakt (bij wegwerpluiers zijn dat zes bomen per kind).

In België werden dit jaar liefst acht lokale edities van de Great Cloth Diaper Change georganiseerd, en alleen de Verenigde Staten en Canada deden het op dat vlak beter.

Klein Spook organiseerde in Antwerpen en Gent lokale edities van de Great Cloth Diaper Change. In Gent werden 56 kindjes wasbaar ververst, in Antwerpen 46.

Die cijfers bewijzen dat steeds meer jonge ouders kiezen voor een milieu- en budgetvriendelijk alternatief voor wegwerpluiers. Dat bewijzen ook de cijfers die de Belgische organisatoren van de Great Cloth Diaper Change opvroegen bij steden en gemeenten die subsidies geven voor wasbare luiers. In een stad als Leuven gebruikt meer dan 8 procent van de ouders wasbare luiers. Ook steden en gemeenten als Bierbeek (6,7%), Herent (6,2 %), Laarne (5,7%), Kaprijke (4,6%), Zoutleeuw (4%), Lendelede (3,7%), Aarschot (3,4%) en Gent (2,5%) tellen heel wat ouders die bewust de keuze voor wasbare luiers maken.

 

Gelezen op de blog: Op weg naar een rotzooivrij leven

Een helder en eerlijk blogje over wasbaar maandverband: http://mijnnieuwelevenswijze.blogspot.be/2014/05/wasbaar-maandverband.html?showComment=1399623610029

Uit de blog Plantgericht: wasbaar maandverband

Als dat geen duidelijke uitleg is van Evelien Van Steenbergen:http://plantgericht.blogspot.be/2014/03/wasbaar-maandverband.html#more

1 mei

Donderdag 1 mei is ons pop-up winkeltje gesloten. Maar op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei zijn we gewoon open. Hier lees je er meer over. 

Pop-up van 20/3 tot 17/5, Koning Albertlaan 73

Van 20 maart tot 17 mei wordt de webshop van Klein Spook/Tante Rosa even een ‘échte’ winkel. In de Koning Albertlaan 73 in Gent (vlakbij Sint-Pietersstation) baten we twee maanden lang een pop-up store uit. Op die locatie kan je dan zowel bestellingen gemaakt via de webshop komen afhalen, als ter plekke je keuze maken uit het volledige aanbod aan luiers, toebehoren en intieme hygiëne.

In levende lijve

Al van bij de start van Klein Spook – straks alweer drie jaar geleden – kan je bij ons thuis je bestelling komen oppikken of kan je een grondige uitleg krijgen over onze producten. Daarnaast organiseren we  infoavonden of kan je een persoonlijke afspraak maken met één van onze consulenten. Met onze pop-up gaan we nog een stap verder: van 20 maart tot 17 mei kan je ons drie dagen per week komen bezoeken in onze tijdelijke winkel, zonder dat je een afspraak hoeft te maken.

Mooie ruimte

We zijn ongelooflijk blij dat we met onze pop-up terechtkunnen op de benedenverdieping van het huis van Jo en Vicky. En het wordt nog beter. Vicky Van Keer - eigenares dus van het pand, klant van Klein Spook en ondertussen ook specialist ter zake - zal ten tijde van de pop-up mij (Elisabeth) bijstaan in de winkel. 
De Koning Albertlaan 73 wordt twee maanden lang het kloppende hart van Klein Spook en Tante Rosa, daar bereiden we alle zendingen voor die via de webshop besteld worden. We blijven immers even snel leveren. Onze volledige (en geloof me) uitgebreide stock verhuist mee.

Echte openingsuren

  • Elke donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10 tot 18 uur.
  • Gesloten op zaterdag 22 maart. Je vindt ons dat weekend vlakbij in het ICC Gent op Petit Bazaar
  • Gesloten op 1 mei (feestdag)

Bancontact en ecocheques

Je kan net als bij ons thuis in de pop-up betalen met bankkaart, cash of via ecocheques.

Facebook en Twitter

Volg zeker ook de nieuwtjes over onze pop-up store via onze Facebookpagina of op Twitter.

Bereikbaarheid

Met de auto: De Koning Albertlaan is heel goed bereikbaar met de auto. Het is een zijstraat van de Gentse stadsring. Ga ter hoogte van de Bijloke richting Sint-Pietersstation, eerst rij je door de Groot-Brittaniëlaan en dan ben je in de Koning-Albertlaan. In de straten in de buurt (Aaigemstraat) vind je meestal wel een parkeerplaatsje. Of - nog makkelijker - je parkeert in de parking van het Sint-Pietersstation.

Met het openbaar vervoer: lekker makkelijk. Onze pop-up is op 5 minuten stappen van het Sint-Pietersstation in Gent