Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

RSS

Blog

Lommel geeft subsidie voor luiers

De Limburgse gemeente Lommel sluit zich aan bij heel wat andere Vlaamse gemeenten en geeft vanaf nu subsidies aan ouders die wasbare luiers gebruiken. Ouders kunnen de helft van hun investering terugkrijgen, met een maximum van 100 euro per kind. De regeling gaat in per 1 juni.

De gemeenteraad van Lommel schaarde zich eensgezind achter het voorstel om subsidies voor wasbare luiers in te voeren. Lommel wijst er op dat wasbare luiers niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de ouders.  “Laten we eerlijk zijn: luiers verschonen is een kostelijke aangelegenheid,” zegt schepen van milieu Kris Verduyckt. “Bovendien zorgen wegwerpluiers voor een enorme afvalberg.” Dank zij de subsidie kan de besparing dus nog 100 euro groter worden.

Lommel wijst ook op de enorme kost die wegwerpluiers voor de maatschappij vormen. Wegwerpluiers zorgen per baby voor meer dan één ton afval, in Vlaanderen moet jaarlijkse zo’n 70.000 ton wegwerpluiers verbrand worden. Dat betekent voor de belastingbetaler een kost van 6 miljoen euro per jaar aan afhaling en verwerking.

Voor meer informatie over de modaliteiten van de subsidieregeling kunnen ouders terecht bij de milieudienst van Lommel op milieudienst@lommel.be.

Nieuwe website voor www.kleinspook.be

Verschiet niet! We hebben een nieuwe website. Je vindt ons nog altijd op www.kleinspook.be, maar we zien er anders uit. Nu, zoveel anders ook niet. De look en feel zijn gelijk gebleven, maar het ding heeft heel wat meer intelligentie. Wat zijn de grootste veranderingen?

registreren/inloggen

Je kan je registeren op onze website. Dat is makkelijk. Het systeem houdt dan je bestelgeschiedenis bij en je factuur- en adresgegevens. Zeker leden van MamAditi en het GMF raden we aan om eerst even te registeren. Bezorg ons daarna via e-mail je lidnummer en vanaf dan krijg je automatisch de 10% korting waar je recht op hebt. Registeren kan je hier: www.kleinspook.be/register

nieuwe verzendingskosten

Omdat we vanaf nu onderscheid kunnen maken tussen verzendingen naar binnen- en buitenland, hebben we de verzendingskosten voor België kunnen verlagen. Bovendien verzenden we nu gratis vanaf 100 euro. Verzenden naar Nederland wordt iets duurder. Verzenden naar Nederland doen we nog altijd gratis vanaf 150 euro. Hier lees je de exacte verzendingskosten: www.kleinspook.be/shippinginfo

Betalingsmogelijkheden

Ook betalen wordt makkelijker. Je kan nu rechtstreeks betalen via online banking, met kredietkaart, PayPal of iDeal.

12% korting tot en met woensdag 4 juni

Zo'n nieuwe website is spannend. Gaat de overstap goed? Staan er nog foutjes op? Prijzen die niet kloppen? Linken die niet werken? Enfin, we gunnen onszelf wat probeertijd tot en met 4 juni. In die periode geven we 12% korting op alle bestellingen via Klein Spook. Kortingscode is nieuwewebsite. Voorwaarde is dat je je eerst registreert.  De korting geldt niet op de verzendingskosten en is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Hopelijk gaat alles gewoon goed en als je toch iets raar vindt, laat het ons dan even weten.

Bestaan er ook herbruikbare zwemluiers?

Er zijn ook herbruikbare zwemluiers. Het zijn zwembroekjes, meestal in PUL, met daarin een netje dat de eventuele stoelgang opvangt. Je hebt de broekjes in lieve kleurtjes en vrolijke prints. Ook mensen die niet kiezen voor herbruikbare luiers, gaan soms voor de herbruikbare zwemluiers omdat zo’n zwem(wegwerp)pamper in het water toch niet heel aangenaam aanvoelt.

Je zou er medelijden mee krijgen, met die kindjes die in het zwembad of de zwemvijver zwemluiers van Huggies of een ander merk wegwerpluier dragen. Want als er één ding is waar wegwerpluiers goed in zijn, dan is het in absorberen, dus slorpen ze ook een groot stuk van het zwemwater op. Op den duur is het broekje rond de billetjes van de baby een zware lastpak. Gelukkig bestaat er een alternatief: de herbruikbare zwemluiers waarmee je vrolijk en zonder accidentjes het water in kan.

Herbruikbare zwemluiers vind je in alle maten, kleuren en prijsklassen. Naast het voordeel dat ze herbruikbaar zijn, hebben ze alle goede eigenschappen van een luier: ze zorgen er voor dat de stoelgang netjes in de luier blijft, dank zij de goed aansluitende elastiekjes aan de beentjes en aan de taille. Daarnaast zijn ze uitgerust met ofwel een netje, ofwel een binnenkant van katoenen badstof. Sommige zwemluiers sluiten met drukknopjes, andere met velcro, waardoor je de maat makkelijk kan aanpassen aan het lichaam van je kindje. Bovendien openen deze herbruikbare zwemluiers ook makkelijk waardoor ze makkelijk te vervangen zijn.

En jawel, een pocketluier all-in-one waar je de inleggers niet in stopt, kan je ook als zwemluier gebruiken.

producent in de kijker: TotsBots

We mogen er trots op zijn, op de spullen van TotsBots. Ze zijn kwalitatief zeer goed. De bamboozles zijn echt topluiers. Zacht, mooi en superabsorberend. Daarnaast zijn het ook nog eens 'schone' producten, ze worden binnen Europa geproduceerd en - heel belangrijk - onder goede werkomstandigheden. Daar hechten we bij Klein Spook heel veel waarde aan. Even van op de site van TotsBots: http://www.totsbots.com/behind-the-seams/ethics/

Our Ethics

Screen Shot 2013-06-19 at 20.01.56All of our Easyfits, wraps, accessories are made here at our own factory in the UK. In our current economic climate we feel it is important to employ and train people in need of work. A couple of factories have recently closed in Glasgow and we are delighted to have been able to add some highly qualified machinists to our team. It is nice to be one of the few growing manufacturing businesses in the UK. In the past, a small proportion of Bamboozle Stretchies were been made in Turkey which helped us to cope with any unexpected spikes in demand. However, we have now made the decision to bring back all of our manufacturing to the UK and all of our nappies are now made in the UK, in our factory in Glasgow. 

Screen Shot 2013-06-19 at 19.57.50All of our raw materials, plastic products etc. are ethically sourced. It is of the utmost importance to us here at TotsBots that our products are produced in a fair way. A happy workforce always makes the best products. Here’s what Ethical Consumer had to say about us: 

By identifying those companies such as TotsBots who consider ethics throughout their entire operation, the Ethical Consumer Best Buy Label gives shoppers the confidence that they are making the best possible ethical and environmental choice. The label is the definitive endorsement for people who want to put principles at the top of their shopping list.

Guinness World Records erkent nieuw record luierwissel

Guinness World Records heeft het nieuwe wereldrecord gelijktijdig herbruikbare luiers wisselen erkend. Volgens Guinness kregen op 26 april tijdens de Great Cloth Diaper Change wereldwijd 8.459 kinderen een schone herbruikbare luier aan. Klein Spook droeg met zijn events in Antwerpen en Gent 101 eenheden bij.

De Great Cloth Diaper Change is een initiatief van de Amerikaanse Real Diaper Association, een non-profit organisatie rond herbruikbare luiers, of zoals zij het noemen ‘real diapers’. Met de actie brengt de vereniging de wasbare luier in de media.

Op 26 april vond de vierde editie van deze recordpoging plaats. Het in 2013 gevestigde record van 8.301 kinderen werd bij deze nieuwe editie met 158 eenheden verbeterd. Alles samen werden in 23 landen 324 events georganiseerd, en werden bijna 10.000 kinderen met herbruikbare luiers ververst. Door Guinness World Records worden alleen die events meegeteld waar het vereiste minimum van 25 verluierde kinderen gehaald werd. Alle events vonden op hetzelfde tijdstip plaats, om 11 uur ’s ochtends.

Met deze actie wilden de initiatiefnemers de aandacht vestigen op de voordelen van wasbare luiers. Naast het feit dat herbruikbare luiers goedkoper zijn dan wegwerp en ze beter zijn voor de baby’s billetjes, zijn ze vooral beter voor het milieu. Wegwerpluiers veroorzaken een gigantische afvalberg van 1.000 kg per kindje, of één extra vuilniszak per week. In herbruikbare luiers worden geen grondstoffen gebruikt die niet hernieuwbaar zijn, zoals petroleum. Er worden ook geen bomen voor omgehakt (bij wegwerpluiers zijn dat zes bomen per kind).

In België werden dit jaar liefst acht lokale edities van de Great Cloth Diaper Change georganiseerd, en alleen de Verenigde Staten en Canada deden het op dat vlak beter.

Klein Spook organiseerde in Antwerpen en Gent lokale edities van de Great Cloth Diaper Change. In Gent werden 56 kindjes wasbaar ververst, in Antwerpen 46.

Die cijfers bewijzen dat steeds meer jonge ouders kiezen voor een milieu- en budgetvriendelijk alternatief voor wegwerpluiers. Dat bewijzen ook de cijfers die de Belgische organisatoren van de Great Cloth Diaper Change opvroegen bij steden en gemeenten die subsidies geven voor wasbare luiers. In een stad als Leuven gebruikt meer dan 8 procent van de ouders wasbare luiers. Ook steden en gemeenten als Bierbeek (6,7%), Herent (6,2 %), Laarne (5,7%), Kaprijke (4,6%), Zoutleeuw (4%), Lendelede (3,7%), Aarschot (3,4%) en Gent (2,5%) tellen heel wat ouders die bewust de keuze voor wasbare luiers maken.

 

Gelezen op de blog: Op weg naar een rotzooivrij leven

Een helder en eerlijk blogje over wasbaar maandverband: http://mijnnieuwelevenswijze.blogspot.be/2014/05/wasbaar-maandverband.html?showComment=1399623610029

Uit de blog Plantgericht: wasbaar maandverband

Als dat geen duidelijke uitleg is van Evelien Van Steenbergen:http://plantgericht.blogspot.be/2014/03/wasbaar-maandverband.html#more

1 mei

Donderdag 1 mei is ons pop-up winkeltje gesloten. Maar op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei zijn we gewoon open. Hier lees je er meer over. 

Pop-up van 20/3 tot 17/5, Koning Albertlaan 73

Van 20 maart tot 17 mei wordt de webshop van Klein Spook/Tante Rosa even een ‘échte’ winkel. In de Koning Albertlaan 73 in Gent (vlakbij Sint-Pietersstation) baten we twee maanden lang een pop-up store uit. Op die locatie kan je dan zowel bestellingen gemaakt via de webshop komen afhalen, als ter plekke je keuze maken uit het volledige aanbod aan luiers, toebehoren en intieme hygiëne.

In levende lijve

Al van bij de start van Klein Spook – straks alweer drie jaar geleden – kan je bij ons thuis je bestelling komen oppikken of kan je een grondige uitleg krijgen over onze producten. Daarnaast organiseren we  infoavonden of kan je een persoonlijke afspraak maken met één van onze consulenten. Met onze pop-up gaan we nog een stap verder: van 20 maart tot 17 mei kan je ons drie dagen per week komen bezoeken in onze tijdelijke winkel, zonder dat je een afspraak hoeft te maken.

Mooie ruimte

We zijn ongelooflijk blij dat we met onze pop-up terechtkunnen op de benedenverdieping van het huis van Jo en Vicky. En het wordt nog beter. Vicky Van Keer - eigenares dus van het pand, klant van Klein Spook en ondertussen ook specialist ter zake - zal ten tijde van de pop-up mij (Elisabeth) bijstaan in de winkel. 
De Koning Albertlaan 73 wordt twee maanden lang het kloppende hart van Klein Spook en Tante Rosa, daar bereiden we alle zendingen voor die via de webshop besteld worden. We blijven immers even snel leveren. Onze volledige (en geloof me) uitgebreide stock verhuist mee.

Echte openingsuren

  • Elke donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10 tot 18 uur.
  • Gesloten op zaterdag 22 maart. Je vindt ons dat weekend vlakbij in het ICC Gent op Petit Bazaar
  • Gesloten op 1 mei (feestdag)

Bancontact en ecocheques

Je kan net als bij ons thuis in de pop-up betalen met bankkaart, cash of via ecocheques.

Facebook en Twitter

Volg zeker ook de nieuwtjes over onze pop-up store via onze Facebookpagina of op Twitter.

Bereikbaarheid

Met de auto: De Koning Albertlaan is heel goed bereikbaar met de auto. Het is een zijstraat van de Gentse stadsring. Ga ter hoogte van de Bijloke richting Sint-Pietersstation, eerst rij je door de Groot-Brittaniëlaan en dan ben je in de Koning-Albertlaan. In de straten in de buurt (Aaigemstraat) vind je meestal wel een parkeerplaatsje. Of - nog makkelijker - je parkeert in de parking van het Sint-Pietersstation.

Met het openbaar vervoer: lekker makkelijk. Onze pop-up is op 5 minuten stappen van het Sint-Pietersstation in Gent