Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

RSS

Blog

27 augustus: koopzaterdag

koopzaterdag klein spookOp zaterdag 27 augustus gooien we een laatste keer onze deuren open en kan je ter plaatse iets komen kopen. 

Welkom tussen 10 en 16 uur, hier bij ons, Parklaan 80 in Gent, vlakbij het Sint-Pietersstation. 

Tot dan!

 

Nieuw in ons gamma: miokoo grace

miokoo grace tante rosaAmai, wat zijn ze goed, de menstruatieslips van miokoo. Het is de Belgische trots in ons gamma menstruatieondergoed. Mooi, kwalitatief en zeer absorberend. Eerder lingerie dan ondergoed, zeg maar. Daarom breiden we verder uit. We verkopen nu ook het mid-rise model Grace. Iets hoger dan Fé, en lager dan Coco. En met een heel leuk driehoeken detail vooraan. Eens passen? Welkom op onze onderbroekendag op zaterdag 27 augustus in Gent.

Wasbaar maandverband tijdens een hittegolf

wasbaar maandverband hittegolf tante rosaHet is een warme zomer. Niet ideaal tijdens je maandstonden. Juist dan wil je geen last. Ga voor natuurlijke materialen bij warme temperaturen. Een maandverband in biokatoen is frisser dan wegwerp. Echt waar!
Uit welke materialen bestaat wasbaar maandverband eigenlijk? De absorberende lagen zijn meestal in biokatoen en/of bamboe. Bijna altijd zit er in maandverband ook een laag PUL verwerkt. Dat is een waterdichte stof die toch ademend is, vergelijkbaar met de stof van regenjassen. Het zorgt dat je minder kans op lekken hebt, zonder dat het verstikkend is.
Superabsorbers of parfum zal je nooit vinden in wasbaar maandverband. Dat is uitsluitend voor wegwerp. De grootste oorzaken van irritatie bij maandverband.

Een zeesponsje in plaats van een cup of een tampon

menstruatiesponsjes Tante RosaToch is de menstruatiecup niet voor elke vrouw de oplossing, helaas. Soms is er geen match en blijf je lekken hebben. Dan kan een menstruatiespons helpen. Een natuurlijk product dat je inbrengt als een tampon, zonder dat het chemische bestanddelen bevat. Een sponsje is herbruikbaar: je spoelt het na gebruik uit en brengt het opnieuw in. Zo gaat één spons minstens zes maanden mee. We raden het aan bij vrouwen bij wie het niet lukt met de menstruatiecup. Ondertussen hebben we al veel tevreden sponsjesgebruikers onder onze klanten.

Menstruatiecup, beste uitvinding ooit

menstruatiecup Tante RosaVolgens mij is de menstruatiecup de beste uitvinding ooit. Het is zo simpel: een bekertje dat je inbrengt in je vagina en dat bloed opvangt. Even wennen in het begin, maar dat is met alles dat je in je lichaam inbrengt zo. Als je het eenmaal gewoon bent, is het heel gemakkelijk. Je hebt er maar één nodig, je kan het discreet inbrengen en uithalen, je kan het gemakkelijk proper houden, geen afval en geen chemische absorberende stoffen in je lichaam. Bovendien is het voor veel meisjes en vrouwen de oplossing bij menstruatiearmoede. Met één cup ben je geholpen, dat is goedkoper dan elke maand maandverband of tampons kopen. Overweeg je een cup, laat je dan zeker adviseren.

5 Tips voor Reizen met Kinderen

5 tips voor reizen met kinderenNu de zomervakantie weer is begonnen, beginnen steeds meer ouders na te denken over de vakantie met de kinderen. Voor veel ouders is dit natuurlijk leuk, maar kan het ook wel een beetje spannend blijven. Met deze tips van Babysits is dat nergens voor nodig en ben jij goed voorbereid voor een fantastische zomervakantie met de kids!

1. Vergeet de EHBO-doos en de vaccinatiekaart niet

Je wilt er natuurlijk liever niet over nadenken, maar een ongelukje zit altijd in een klein hoekje. Een EHBO-doos is met kinderen in de buurt dan ook een essentieel onderdeel wat je zult moeten inpakken. Pleisters, paracetamol, je weet nooit wanneer je het nodig zult hebben. De vaccinatiekaart is ook altijd handig om bij je te hebben. Het fysieke exemplaar hoeft niet per se mee, maar een fotokopie is altijd handig. Wanneer je kindje bijvoorbeeld op een roestige spijker stapt, zal je ontzettend blij zijn dat je kunt kijken of je kindje een tetanus prik heeft gehad, of wanneer deze is gezet.

 2. Leer kinderen belangrijke persoonlijke informatie

Nog iets waar je liever niet over na wilt denken, maar het kan altijd gebeuren dat jouw kleintje jullie kwijtraakt en verdwaalt op vakantie. Het is op zo’n moment handig dat jouw kindje zijn of haar persoonlijke informatie kent om iemand om hulp te kunnen vragen. Leer ze bijvoorbeeld zo jong mogelijk hun eigen naam, de naam van de moeder, vader of voogd en een mobiel telefoonnummer waarop jullie te bereiken zijn. Voor kinderen die hier echt te jong voor zijn, zijn er speciale armbandjes, ketting of tijdelijke tatoeages waar dit soort informatie op genoemd kan worden.

3. Bereid je goed voor

Deze tip is natuurlijk een beetje een open deur, maar het is ontzettend belangrijk om je goed voor te bereiden op de vakantie. Maak een duidelijke lijst met dingen die je voor jezelf nodig hebt, maar ook dingen die je voor je kleine mee moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan genoeg luiers, billendoekjes etc. of neem zelfs de handige herbruikbare luiers van Klein Spook mee als je toegang hebt tot een wasmogelijkheid op de bestemming, dit scheelt weer ruimte in de bagage! Maar ook zwemluiers, zonnebrand en wetbags mogen bijvoorbeeld niet ontbreken op vakantie!

4. Wees flexibel

Op vakantie wil je natuurlijk veel dingen doen en bekijken, maar je kunt ook teveel willen! Als je alle bezienswaardigheden in de buurt wilt bekijken, kan dit voor extra stress zorgen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Maak daarom een lijstje met dingen die je écht wilt doen of zien, zo voorkom je teleurstellingen. Toch geen tijd om die ene kerk iets lager op je lijstje te bezoeken? Dan ben je er in ieder geval op voorbereid en zal de teleurstelling tegenvallen. Verder is het ook een leuke aanrader om je kindje iets te laten uitzoeken. Ze zullen het fantastisch vinden om ook een beetje controle te hebben over de vakantie. Zo is iedereen tevreden!

5. Een avondje erop uit? Boek een babysitter!

Een vakantie met de kinderen is natuurlijk geweldig, maar misschien willen jij en je partner ook wel een avondje erop uit met zijn tweetjes. Geen paniek! Met Babysits kun je een babysit zoeken voor jouw kinderen waar je ook bent! Op dit babysit-platform maak je eenvoudig een account aan en kun je op zoek naar de perfecte babysit voor jouw gezin!

Over Babysits

Dit artikel is geschreven door Babysits. Via dit babysitting platform kun je gemakkelijk
en snel een betrouwbare babysitter, nanny en onthaalouder in jouw buurt vinden! Ben jij dus nog op zoek naar een goede babysit? Neem dan zeker eens een kijkje op Babysits!

Facebookgroep wasbaar maandverband en menstruatiecups

menstruatiecupWist je dat we ook een actieve facebookgroep hebben waar je terecht kan met al je vragen en bedenkingen over wasbaar maandverband, menstruatiecups en menstruatieondergoed? Bedoeling is een forum te bieden waar je vrij en open kan praten over deze onderwerpen. Deze groep is privé. Je moet een paar vraagjes beantwoorden vooraleer je lid kan worden. Het is ook mannen-niet-toegelaten. Niet omdat we niet van mannen houden, maar omdat we in het verleden soms nieuwgierige meelezers hadden. Maar aan alle vrouwen, weest welgekomen: https://www.facebook.com/groups/wasbaarmaandverband

Zwart maandverband

zwart wasbaar ùaandverbandWe hebben de badstoffen inlegkruisjes en maandverbanden van Bamboolik nu ook in het zwart! Ideaal voor als je zwart ondergoed draagt (of liever niet te veel wordt geconfronteerd met een vlekje). Net als de witte, sluiten de zwarte ook met velcro of snaps. En ook net als de witte zijn de inlegkruisjes gewoon in biokatoen en hebben de maandverbanden een verstopt laagje waterdichte maar ademende PUL, tegen de lekken (en de vlekken).

Nog meer menstruatieondergoed

menstruatieondergoedHet is geen geheim dat we fan zijn van Imse. Het Zweedse merk werkt altijd met biologische materialen, produceert in Europa en is degelijk van kwaliteit. Hun stijl is sober, maar toch fris en kwalitatief. Dat geldt ook voor hun menstruatieondergoed. Na de workout underwear hebben we nu ook menstruatieondergoed voor light, medium en heavy flow. De onderbroeken voor light flow absorberen 10 ml vocht, die voor medium flow 15 ml en die voor heavy flow 20 ml. Heel wat dus. En de pasvorm, die is gewoon goed. 

Wasbaar maandverband wassen

wasbaar maandverband wassenToen we acht jaar geleden met Tante Rosa startten, werd wasbaar maandverband als iets raar aanzien. Iets van vroeger, met grote witte doeken, ja, net als luiers. Ondertussen kennen al velen het concept. De meeste mensen weten dat ze er leuk uitzien en handig zijn. Er zijn zelfs durfals die voor menstruatieondergoed gaan. Maar het wassen blijft een beetje eng. Logisch. Je wil natuurlijk dat je maandverband hygiënisch schoon is en dat er geen vlekken in achter blijven. Hoe je dat best aanpakt, lees je op onze website. Belangrijk is dat je de maandverbanden op 60° wast. Om de vlekken eruit te krijgen, doe je ze eerste in een koude voorwas. Dat is de hack bij bloedvlekken.

25 juni: koopzaterdag

Op zaterdag 25 juni gooien we onze deuren open en kan je ter plaatse iets komen kopen. We zijn en blijven in eerste instantie een webshop, maar als je snel een rol inlegvlies wil kopen of als je de verschillende soorten menstruatieonderbroeken eens wil zien, kan dat. 

Welkom tussen 10 en 16 uur, hier bij ons, Parklaan 80 in Gent, vlakbij het Sint-Pietersstation. Op onze website lees je de volgende geplande data.

Heel veel kortingen in onze Outlet-map

We stoppen met de verkoop van een aantal producten.

Ze staan in onze Outlet-map met korting.

Het gaat zowel over luiers, overbroekjes, inleggers, wollen overbroekjes, wollen kleertjes, verzorgingsproducten als zwemluiers.

Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

En hou de map goed in de gaten, hij wordt regelmatig aangevuld.

Iets over wassen

Het is het eerste waar je aan denkt als je over wasbare luiers hoort. Al dat wassen, zal dat wel lukken met een kleintje in huis? En krijg je die luiers ook écht hygiënisch schoon? We kunnen je geruststellen, natuurlijk kunnen we je geruststellen, wij zijn fans van wasbare luiers en daar hoort natuurlijk wassen bij. Als je 24 luiers hebt, moet je maar om de 3 dagen wassen. Het wassen zelf kunnen we in 9 punten samenvatten:

  1. kies een lang wasprogramma
  2. op 60°C
  3. met veel water (dus geen eco-programma)
  4. doe een voorwas, of een kort programma op lage temperatuur met al wat wasmiddel
  5. gebruik een universeel wasmiddel (dus geen witwas, want daarin zitten optische bleekmiddelen)
  6. doseer met gezond verstand (het is zwaar bevuilde was, maar het wasmiddel moet wel weggewassen geraken)
  7. laad de wastrommel voor 3 kwart vol
  8. gebruik geen wasverzachter
  9. vermijd de droogkast

Meer uitleg vind je op de website of in dit filmpje

Wasbaar toiletpapier. Aah of Bah?

Of we dat nog doen, wasbaar WC-papier gebruiken? Jawel. Het begon als een grap op 13 maart 2020, weet je wel. Maar eigenlijk vinden we het geweldig. Gewoon droge doekjes in plaats van toiletpapier. Boven, in de badkamer, liggen onze gekleurde doekjes. De vuile gooien we in mijn oude potje dat ik vond in de kelder bij mijn ouders thuis. Beneden liggen onze witte doekjes, de vuile gooien we in een wetbag. We wassen ze twee keer in de week op 60 graden. Enkel het ophangen is een werkje. We hangen ze aan die typische octopus droogmolentjes. 

Zo simpel als een prefold

prefold bamboolikEen wasbare luier kan heel eenvoudig zijn. Gewoon een doek of inlegger die je in een overbroekje legt. We noemen dat een prefold of vouwluier. De meest eenvoudige is een microvezel inlegger. Omdat het vrij goed absorbeert, slank en gemakkelijk is, is die geliefd bij mensen die houden van slanke luierkontjes en weinig gedoe. Daarnaast heb je ook vierhoekige inleggers in bamboe of biokatoen die je in drie vouwt en dan in het overbroekje legt. Voordeel is dat het in natuurlijke materialen is en snel droogt.

Het werkt goed, zo'n prefold. Het overbroekje wordt wel iets sneller vuil, omdat de luier niet rond de beentjes zit. Daarom ook is het belangrijk dat je een overbroekje hebt dat mooi aanpast. Deze overbroekjes kan je daar allemaal voor gebruiken. Aanrader zijn de covers van Close Parent. Ze passen mooi aan, hebben dubbele lekgootjes en flapjes vooraan en achteraan waar je de inlegger kan instoppen. We hebben ze met velcro en snaps. En momenteel met korting in onze webshop.