RSS

Blog

10%, 20% en vooral 25% korting

Tip! Kijk eens in onze Uitverkoop-map. Je zal er heel veel koopjes vinden. Zo verkopen we alles van Anavy, Blümchen, Close Parent, MotherEase en Popolini uit. En nog veel meer. 

Na ruim elf jaar zetten we op 1 december een punt achter Klein Spook. Doordat veel mensen – volledig begrijpelijk – meer op prijs dan op duurzaamheid kopen, dekt de teruglopende omzet niet langer onze kosten. Helaas. Vandaar deze uitverkoop.

Met onze site rond wasbare menstruatieproducten Tante Rosa doen we wel door. Je kan bij ons - ook na 1 december - nog altijd terecht voor wasbaar maandverband, menstruatiecups, menstruatieondergoed. En voor advies natuurlijk.

Nieuw in ons gamma: de menstruatiedisc

We hebben hem! De menstruatiedisc van Nixit. De menstruatiedisc wordt net als een menstruatiecup inwendig ingebracht en vangt menstrauatiebloed op. De menstruatiedisc heeft een grotere capaciteit dan een cup en kan tot 70 ml opvangen, wat het equivalent is van 4 tampons, waardoor het ideaal is voor mensen met een zware menstruatie. De disc heeft een dubbele rand die helpt beschermen tegen lekken. En de ronde vorm van de disc past zich gemakkelijk aan je lichaam aan.

Klein Spook stopt. Tante Rosa doet voort!

Je hebt het misschien al gehoord: na ruim elf jaar zetten we op 1 december een punt achter Klein Spook, onze andere webwinkel, gespecialiseerd in wasbare luiers. Doordat veel mensen – volledig begrijpelijk – meer op prijs dan op duurzaamheid kopen, dekt de teruglopende omzet niet langer onze kosten. Met onze site rond wasbare menstruatieproducten Tante Rosa gaan we wel door. Op onze blog lees je er meer over. En neem ook af en toe een kijkje in onze Outlet-map op kleinspook.be. Deze wordt regelmatig aangevuld met fijne producten aan kleine prijsjes.

Je maandverbanden mee op verplaatsing

Zo handig, de wet/dry maandverbandzakjes van Blümchen.

Met 2 ritsen. Achteraan stop je de propere verbanden, vooraan de vuile.

Wist je trouwens dat je die vuile handig kan toeknopen als een pakje waardoor het zonder gesmos en gebloos overal meekan.

Je vouwt je vuile maandverband in 3, met de bebloede kant naar boven, en klikt het dan toe.

Menstruatieondergoed van light naar heavy

menstruatieondergoed van light naar heavyOp korte tijd is het aanbod menstruatieondergoed enorm gestegen. Terwijl het een paar jaar geleden nog onbestaande was, zijn er nu heel veel verschillende modellen. Logisch: het is een fantastische uitvinding. Super handig! Maar hoe vind je het meest geschikte model? Hierbij een overzicht.

We zetten onze onderbroeken in een lijstje. Van light naar heavy. En we maken een onderscheid tussen katoen en synthetische materialen.

Synthetisch, voor heel licht verlies of een paar druppels urineverlies

Imse workout underwear

Katoen, voor licht bloedverlies

- EvaWear Hipster Katoen Kleur
- EvaWear Hipster Lace
- EvaWear Hipster Sport katoen
- Imse light flow zwart en bruin

Synthetisch, voor licht bloedverlies

Cheeky Mama Comfy
- Cheeky Mama Sassy
- EvaWear Boyshort
- EvaWear Brief

Katoen, voor gemiddeld bloedverlies

- Imse medium flow zwart en bruin

Synthetisch, voor gemiddeld tot veel bloedverlies

- miokoo Coco
- miokoo Fé
- miokoo Grace

Katoen, voor fel bloedverlies

- Imse heavy flow zwart en bruin
- La Renarde menstruatieondergoed

Welk model je verkiest en welk materiaal, mag je gerust laten afhangen van persoonlijke smaak. Wat voor ondergoed draag je graag? Dat kan je dan doortrekken in je voorkeur voor menstruatieondergoed.  

Knutselinspiratie in ‘Een boek vol leven’

Een boek vol levenHonderden kinderen hebben op een of ander moment deelgenomen aan de knutselateliers die Greet Steyaert de afgelopen 25 jaar organiseerde in ’t Klubke? Ze leerde die kinderen om in een gemoedelijke sfeer met eenvoudige dingen, mooie dingen te maken. Ze gaf hun letterlijk en figuurlijk de ruimte om in alle vrijheid creatief te zijn. Greet stopt met het knutselatelier, maar dankzij haar publicatie “Een boek vol leven” kunnen ook de komende generaties kinderen profijt doen van haar ervaring en voorbeelden.

Het boekje telt een goede 60 bladzijden en geeft inspiratie aan (groot)ouders om met kinderen aan de slag te gaan. Je leert pompons maken, en hoe je met die pompons kan spelen. Je leert armbandjes maken in alle kleuren van de regenboog, meneertjes en mevrouwtjes maken met kurken,… Alle materialen zijn goed om mee te spelen. Nu iedereen online bestelt, krijg je meteen knutselmateriaal gratis erbij: een kartonnen doos. Wie zijn fantasie de vrije loop laat, kan daar meteen heel veel mee
doen. Een spelbord maken bijvoorbeeld.

 “Een boek vol leven” is een luchtig boek, met veel tekeningen en grappige citaten van kinderen die bij Greet passeerden. Hoewel er veel voorbeelden in staan over hoe je dingen kan doen, is de belangrijkste boodschap toch: luister naar de kinderen en laat ze experimenteren en spelen. Plan nooit een eindresultaat en focus op begeleiden, niet op leiden. Geef ze de kans om het zelf te doen. Greet Steyaert stopte dan wel met ’t Klubke, ze blijft haar creatieve zelf als spelcoach bij kinderopvang ’t Vlindertje.

Het boek kost 20 euro en kan rechtstreeks bij de auteur besteld worden: creatievegreet@gmail.com.

Klein Spook stopt eind dit jaar

stopzetting klein spookNa ruim elf jaar zetten we op 1 december een punt achter Klein Spook. Doordat veel mensen – volledig begrijpelijk – meer op prijs dan op duurzaamheid kopen, dekt de teruglopende omzet niet langer onze kosten. Met onze site rond wasbare menstruatieproducten Tante Rosa gaan we wel door.

We startten in mei 2011 met Klein Spook omdat we zelf zo enthousiast waren over wasbare luiers dat we iedereen de boodschap mee wilden geven dat wasbaar luieren je ecologische voetafdruk vermindert. We zijn dan ook trots dat we veel gezinnen met raad en daad hielpen, en samen met hen de afvalberg met enkele duizenden ton verkleind hebben.

Het begin van Corona zorgde voor een bloei van duurzaamheid, maar de forse stijging van de prijs van basisbehoeften als gas, elektriciteit en voedsel beïnvloeden nu het koopgedrag. Hoewel duurzaam kopen op langere termijn goedkoper uitkomt, kiezen consumenten voor wat ze nu kunnen betalen. Dat heeft een impact op alle winkels die duurzame producten verkopen. We begrijpen die reflex maar al te goed. Voor Klein Spook betekent dit helaas een terugval met meer dan 20% in onze omzet, waardoor het voor ons niet langer mogelijk is voltijds voor Klein Spook te werken.

Tot 1 december gaan we nog door met Klein Spook. Een aantal populaire producten blijven we nog aankopen en verkopen. De andere merken in ons gamma bouwen we langzaam af. sommige vind je nu al aan korting in onze outlet. Doe daar dus zeker je voordeel mee.

Om blijvend ons steentje bij te dragen voor een wereld met minder afval, gaan we wel door met Tante Rosa, onze site voor wasbare menstruatieproducten: inlegkruisjes, maandverband, menstruatiecups en vooral ook menstruatieslips. In die laatste categorie breidden we ons aanbod recent nog uit met de prachtige slips van miokoo. Tante Rosa baten we straks uit in bijberoep, naast een vaste job.

Het doet veel pijn om met Klein Spook te stoppen, daar gaan we niet flauw over doen. Maar evengoed zijn we trots dat we al die tijd meegeholpen hebben aan het bekender maken van wasbare alternatieven voor wegwerp. Wasbare luiers zijn nu minder exotisch dan toen wij ze zestien jaar geleden voor onze kinderen gebruikten. De honderden infosessies die we samen met onze consulenten gaven, hebben daar zeker toe bijgedragen. Die pluim steken we (mee) op onze hoed. We zijn er ook trots op dat we in die elf jaar altijd trouw gebleven zijn aan onze principes.

Een welgemeende ‘dank je’ aan iedereen die de afgelopen elf jaar mee aan dit verhaal schreef: onze consulenten, onze leveranciers en natuurlijk onze fijne klanten.

27 augustus: koopzaterdag

koopzaterdag klein spookOp zaterdag 27 augustus gooien we een laatste keer onze deuren open en kan je ter plaatse iets komen kopen. 

Welkom tussen 10 en 16 uur, hier bij ons, Parklaan 80 in Gent, vlakbij het Sint-Pietersstation. 

Tot dan!

 

Nieuw in ons gamma: miokoo grace

miokoo grace tante rosaAmai, wat zijn ze goed, de menstruatieslips van miokoo. Het is de Belgische trots in ons gamma menstruatieondergoed. Mooi, kwalitatief en zeer absorberend. Eerder lingerie dan ondergoed, zeg maar. Daarom breiden we verder uit. We verkopen nu ook het mid-rise model Grace. Iets hoger dan Fé, en lager dan Coco. En met een heel leuk driehoeken detail vooraan. Eens passen? Welkom op onze onderbroekendag op zaterdag 27 augustus in Gent.

Wasbaar maandverband tijdens een hittegolf

wasbaar maandverband hittegolf tante rosaHet is een warme zomer. Niet ideaal tijdens je maandstonden. Juist dan wil je geen last. Ga voor natuurlijke materialen bij warme temperaturen. Een maandverband in biokatoen is frisser dan wegwerp. Echt waar!
Uit welke materialen bestaat wasbaar maandverband eigenlijk? De absorberende lagen zijn meestal in biokatoen en/of bamboe. Bijna altijd zit er in maandverband ook een laag PUL verwerkt. Dat is een waterdichte stof die toch ademend is, vergelijkbaar met de stof van regenjassen. Het zorgt dat je minder kans op lekken hebt, zonder dat het verstikkend is.
Superabsorbers of parfum zal je nooit vinden in wasbaar maandverband. Dat is uitsluitend voor wegwerp. De grootste oorzaken van irritatie bij maandverband.

Een zeesponsje in plaats van een cup of een tampon

menstruatiesponsjes Tante RosaToch is de menstruatiecup niet voor elke vrouw de oplossing, helaas. Soms is er geen match en blijf je lekken hebben. Dan kan een menstruatiespons helpen. Een natuurlijk product dat je inbrengt als een tampon, zonder dat het chemische bestanddelen bevat. Een sponsje is herbruikbaar: je spoelt het na gebruik uit en brengt het opnieuw in. Zo gaat één spons minstens zes maanden mee. We raden het aan bij vrouwen bij wie het niet lukt met de menstruatiecup. Ondertussen hebben we al veel tevreden sponsjesgebruikers onder onze klanten.

Menstruatiecup, beste uitvinding ooit

menstruatiecup Tante RosaVolgens mij is de menstruatiecup de beste uitvinding ooit. Het is zo simpel: een bekertje dat je inbrengt in je vagina en dat bloed opvangt. Even wennen in het begin, maar dat is met alles dat je in je lichaam inbrengt zo. Als je het eenmaal gewoon bent, is het heel gemakkelijk. Je hebt er maar één nodig, je kan het discreet inbrengen en uithalen, je kan het gemakkelijk proper houden, geen afval en geen chemische absorberende stoffen in je lichaam. Bovendien is het voor veel meisjes en vrouwen de oplossing bij menstruatiearmoede. Met één cup ben je geholpen, dat is goedkoper dan elke maand maandverband of tampons kopen. Overweeg je een cup, laat je dan zeker adviseren.

5 Tips voor Reizen met Kinderen

5 tips voor reizen met kinderenNu de zomervakantie weer is begonnen, beginnen steeds meer ouders na te denken over de vakantie met de kinderen. Voor veel ouders is dit natuurlijk leuk, maar kan het ook wel een beetje spannend blijven. Met deze tips van Babysits is dat nergens voor nodig en ben jij goed voorbereid voor een fantastische zomervakantie met de kids!

1. Vergeet de EHBO-doos en de vaccinatiekaart niet

Je wilt er natuurlijk liever niet over nadenken, maar een ongelukje zit altijd in een klein hoekje. Een EHBO-doos is met kinderen in de buurt dan ook een essentieel onderdeel wat je zult moeten inpakken. Pleisters, paracetamol, je weet nooit wanneer je het nodig zult hebben. De vaccinatiekaart is ook altijd handig om bij je te hebben. Het fysieke exemplaar hoeft niet per se mee, maar een fotokopie is altijd handig. Wanneer je kindje bijvoorbeeld op een roestige spijker stapt, zal je ontzettend blij zijn dat je kunt kijken of je kindje een tetanus prik heeft gehad, of wanneer deze is gezet.

 2. Leer kinderen belangrijke persoonlijke informatie

Nog iets waar je liever niet over na wilt denken, maar het kan altijd gebeuren dat jouw kleintje jullie kwijtraakt en verdwaalt op vakantie. Het is op zo’n moment handig dat jouw kindje zijn of haar persoonlijke informatie kent om iemand om hulp te kunnen vragen. Leer ze bijvoorbeeld zo jong mogelijk hun eigen naam, de naam van de moeder, vader of voogd en een mobiel telefoonnummer waarop jullie te bereiken zijn. Voor kinderen die hier echt te jong voor zijn, zijn er speciale armbandjes, ketting of tijdelijke tatoeages waar dit soort informatie op genoemd kan worden.

3. Bereid je goed voor

Deze tip is natuurlijk een beetje een open deur, maar het is ontzettend belangrijk om je goed voor te bereiden op de vakantie. Maak een duidelijke lijst met dingen die je voor jezelf nodig hebt, maar ook dingen die je voor je kleine mee moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan genoeg luiers, billendoekjes etc. of neem zelfs de handige herbruikbare luiers van Klein Spook mee als je toegang hebt tot een wasmogelijkheid op de bestemming, dit scheelt weer ruimte in de bagage! Maar ook zwemluiers, zonnebrand en wetbags mogen bijvoorbeeld niet ontbreken op vakantie!

4. Wees flexibel

Op vakantie wil je natuurlijk veel dingen doen en bekijken, maar je kunt ook teveel willen! Als je alle bezienswaardigheden in de buurt wilt bekijken, kan dit voor extra stress zorgen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Maak daarom een lijstje met dingen die je écht wilt doen of zien, zo voorkom je teleurstellingen. Toch geen tijd om die ene kerk iets lager op je lijstje te bezoeken? Dan ben je er in ieder geval op voorbereid en zal de teleurstelling tegenvallen. Verder is het ook een leuke aanrader om je kindje iets te laten uitzoeken. Ze zullen het fantastisch vinden om ook een beetje controle te hebben over de vakantie. Zo is iedereen tevreden!

5. Een avondje erop uit? Boek een babysitter!

Een vakantie met de kinderen is natuurlijk geweldig, maar misschien willen jij en je partner ook wel een avondje erop uit met zijn tweetjes. Geen paniek! Met Babysits kun je een babysit zoeken voor jouw kinderen waar je ook bent! Op dit babysit-platform maak je eenvoudig een account aan en kun je op zoek naar de perfecte babysit voor jouw gezin!

Over Babysits

Dit artikel is geschreven door Babysits. Via dit babysitting platform kun je gemakkelijk
en snel een betrouwbare babysitter, nanny en onthaalouder in jouw buurt vinden! Ben jij dus nog op zoek naar een goede babysit? Neem dan zeker eens een kijkje op Babysits!

Facebookgroep wasbaar maandverband en menstruatiecups

menstruatiecupWist je dat we ook een actieve facebookgroep hebben waar je terecht kan met al je vragen en bedenkingen over wasbaar maandverband, menstruatiecups en menstruatieondergoed? Bedoeling is een forum te bieden waar je vrij en open kan praten over deze onderwerpen. Deze groep is privé. Je moet een paar vraagjes beantwoorden vooraleer je lid kan worden. Het is ook mannen-niet-toegelaten. Niet omdat we niet van mannen houden, maar omdat we in het verleden soms nieuwgierige meelezers hadden. Maar aan alle vrouwen, weest welgekomen: https://www.facebook.com/groups/wasbaarmaandverband

Zwart maandverband

zwart wasbaar ùaandverbandWe hebben de badstoffen inlegkruisjes en maandverbanden van Bamboolik nu ook in het zwart! Ideaal voor als je zwart ondergoed draagt (of liever niet te veel wordt geconfronteerd met een vlekje). Net als de witte, sluiten de zwarte ook met velcro of snaps. En ook net als de witte zijn de inlegkruisjes gewoon in biokatoen en hebben de maandverbanden een verstopt laagje waterdichte maar ademende PUL, tegen de lekken (en de vlekken).