RSS

Blog berichten van '2023' 'juni'

Wassen, wassen, wassen

Laten we het even over wassen hebben. Want geef toe, een belangrijke bijkomstigheid bij wasbaar maandverband en menstruatieondergoed. Op onze website vind je daar bij de veelgestelde vragen uitgebreide info over. Maar om het gemakkelijker te maken, en écht dat wassen valt heel goed mee, hebben we de belangrijkste aspecten opgelijst in 6 puntjes.

  1. Nieuwe maandverbanden of menstruatieondergoed minimaal 3 x voorwassen.
  2. Spoel voor het wassen met koud water en vermijd zo bloedvlekken. Door warmte stolt het eiwit in het bloed en dat zorgt dat de vlekken er moeilijk uitgaan. 
  3. Wassen op 60° met een universeel wasmiddel, in een lang programma, met veel water. 
  4. Vermijd wasverzachter en droogkast.
  5. Vuile maandverbanden of menstruatieondergoed maximum 3 dagen bewaren alvorens te wassen, kan zowel droog als nat.
  6. Gebruik als je op stap bent een waterdicht transportzakje of vouw en klik de vuile maandverbanden toe als een pakje.
Wat puntje 3 betreft: Zelf zijn we fan van het wasmiddel van Ulrich Natürlich voor het wassen van wasbaar maandverband en menstruatieondergoed. Het wast goed proper schoon en doordat het niet geparfumeerd is, loop je ook geen risico op allergie voor de parfum. En dan is het ook nog eens volledig ecologisch.
Menstruatiesponsje iets voor jou?

menstruatiesponsAls de tampon of de menstruatiecup niets voor jou zijn, dan kan de menstruatiespons misschien helpen.

Het is een natuurlijk product dat je inbrengt als een tampon, zonder dat het chemische bestanddelen bevat. Een sponsje is herbruikbaar: je spoelt het na gebruik uit en brengt het opnieuw in. Zo gaat één spons minstens zes maanden mee. Bovendien is het makkelijk om in te brengen, zacht en absorbeert het bijzonder goed. Ondertussen hebben we al veel tevreden sponsjesgebruikers onder onze klanten.

https://tanterosa.be/menstruatiesponsjes

Je menstruatiecup sterliseren

Dat kan op verschillende manieren.


• Het kan simpel in een pannetje kokend water op het vuur. Tip: zet een wekkertje na 5 minuten, want een uitgekookte en verbrande sterilisatiecup is geen aanrader.


• Gemakkelijker en ecologischer is steriliseren in de microgolfoven. Dat kan in een koffiemok of in een echte sterilisatiebeker. Handig om je cup dan ook in te bewaren tussen je maandstonden in.


• Of gewoon niet steriliseren, dat kan ook. Zorg wel dat de cup altijd proper uitgewassen is. Ook helemaal oké.