RSS

Blog berichten van '2023' 'november'

Wat bij endometriose?

endometrioseNaar schatting heeft 1 op de 10 vrouwen endometriose. Endometriose is een aandoening waarbij weefsel, wat lijkt op baarmoederslijmvlies, in de buikholte zit waar het niet hoort.

Een veel gehoorde klacht die daarbij hoort is hevig bloedverlies tijdens de menstruatie. Endometrioseweefsel zelf bloedt niet maar kan het omliggende weefsel zo irriteren dat dit weefsel gaat bloeden.

Veel vrouwen met endometriose zijn er aan gewend geraakt dat ze overdag vaak moeten wisselen en in de nacht uit bed moeten om zichzelf te verschonen.

Al dat bloedverlies leidt tot uitputting

Met de juiste voeding kan hevig bloedverlies als gevolg van endometriose vaak worden verminderd. Dat scheelt een pak aan klachten. Op deze website kun je hier meer over lezen en een inkijkexemplaar van het boek ‘endometriose en menstruatieklachten te lijf’ gratis downloaden https://endometriosetelijf.nl/endometriosedieet/

Welke menstruatieproducten?

Vrouwen met endometriosehaarden in de vaginawand verdragen vaak niet iets ‘in’ hun vagina en kiezen dan liever voor wasbaar maandverband, of nog aangenamer: menstruatieondergoed. Er is ook menstruatieondergoed dat heel veel kan absorberen, de heavy flow-versies. Als je wel iets in je vagina kan verdragen, zijn menstruatiesponsjes een echte aanrader. Ze zijn heel zacht, je voelt ze niet zitten en ze kunnen veel absorberen. Als je het niet kent, lijkt het wat eng, maar zeker het proberen waard.

Sorry, geen Black Friday bij Tante Rosa

no black fridayHet klinkt als een belerend riedeltje dat we elk jaar herhalen. In 2017 schreven we er al een blog over. Onze overtuiging blijft: Black Friday is een georganiseerd kortingsfestijn om mensen meer te doen kopen dan ze nodig hebben. Dat wil niet zeggen dat we bij Tante Rosa nooit korting geven. Het kan wel als we iets te vieren hebben, om iets goed te maken of gewoon omdat we er zin in hebben. 

Duurzaamheid staat haaks op kortstondige promoties die er enkel op gericht zijn mensen te doen kopen waar ze misschien helemaal geen nood aan hebben. De producten die we verkopen zijn ecologisch en duurzaam en je kan er jaren van genieten. Deze producten solderen voor snel gewin, is een belediging voor de producten zelf en voor de mensen die in kleine ateliers hart en ziel stoppen in het maken van wasbare luiers en toebehoren. Dus sorry, not sorry: geen Black Friday bij Tante Rosa.