RSS

Blog berichten van '2022' 'juli'

5 Tips voor Reizen met Kinderen

5 tips voor reizen met kinderenNu de zomervakantie weer is begonnen, beginnen steeds meer ouders na te denken over de vakantie met de kinderen. Voor veel ouders is dit natuurlijk leuk, maar kan het ook wel een beetje spannend blijven. Met deze tips van Babysits is dat nergens voor nodig en ben jij goed voorbereid voor een fantastische zomervakantie met de kids!

1. Vergeet de EHBO-doos en de vaccinatiekaart niet

Je wilt er natuurlijk liever niet over nadenken, maar een ongelukje zit altijd in een klein hoekje. Een EHBO-doos is met kinderen in de buurt dan ook een essentieel onderdeel wat je zult moeten inpakken. Pleisters, paracetamol, je weet nooit wanneer je het nodig zult hebben. De vaccinatiekaart is ook altijd handig om bij je te hebben. Het fysieke exemplaar hoeft niet per se mee, maar een fotokopie is altijd handig. Wanneer je kindje bijvoorbeeld op een roestige spijker stapt, zal je ontzettend blij zijn dat je kunt kijken of je kindje een tetanus prik heeft gehad, of wanneer deze is gezet.

 2. Leer kinderen belangrijke persoonlijke informatie

Nog iets waar je liever niet over na wilt denken, maar het kan altijd gebeuren dat jouw kleintje jullie kwijtraakt en verdwaalt op vakantie. Het is op zo’n moment handig dat jouw kindje zijn of haar persoonlijke informatie kent om iemand om hulp te kunnen vragen. Leer ze bijvoorbeeld zo jong mogelijk hun eigen naam, de naam van de moeder, vader of voogd en een mobiel telefoonnummer waarop jullie te bereiken zijn. Voor kinderen die hier echt te jong voor zijn, zijn er speciale armbandjes, ketting of tijdelijke tatoeages waar dit soort informatie op genoemd kan worden.

3. Bereid je goed voor

Deze tip is natuurlijk een beetje een open deur, maar het is ontzettend belangrijk om je goed voor te bereiden op de vakantie. Maak een duidelijke lijst met dingen die je voor jezelf nodig hebt, maar ook dingen die je voor je kleine mee moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan genoeg luiers, billendoekjes etc. of neem zelfs de handige herbruikbare luiers van Klein Spook mee als je toegang hebt tot een wasmogelijkheid op de bestemming, dit scheelt weer ruimte in de bagage! Maar ook zwemluiers, zonnebrand en wetbags mogen bijvoorbeeld niet ontbreken op vakantie!

4. Wees flexibel

Op vakantie wil je natuurlijk veel dingen doen en bekijken, maar je kunt ook teveel willen! Als je alle bezienswaardigheden in de buurt wilt bekijken, kan dit voor extra stress zorgen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Maak daarom een lijstje met dingen die je écht wilt doen of zien, zo voorkom je teleurstellingen. Toch geen tijd om die ene kerk iets lager op je lijstje te bezoeken? Dan ben je er in ieder geval op voorbereid en zal de teleurstelling tegenvallen. Verder is het ook een leuke aanrader om je kindje iets te laten uitzoeken. Ze zullen het fantastisch vinden om ook een beetje controle te hebben over de vakantie. Zo is iedereen tevreden!

5. Een avondje erop uit? Boek een babysitter!

Een vakantie met de kinderen is natuurlijk geweldig, maar misschien willen jij en je partner ook wel een avondje erop uit met zijn tweetjes. Geen paniek! Met Babysits kun je een babysit zoeken voor jouw kinderen waar je ook bent! Op dit babysit-platform maak je eenvoudig een account aan en kun je op zoek naar de perfecte babysit voor jouw gezin!

Over Babysits

Dit artikel is geschreven door Babysits. Via dit babysitting platform kun je gemakkelijk
en snel een betrouwbare babysitter, nanny en onthaalouder in jouw buurt vinden! Ben jij dus nog op zoek naar een goede babysit? Neem dan zeker eens een kijkje op Babysits!