RSS

Blog berichten van '2022' 'juni'

Facebookgroep wasbaar maandverband en menstruatiecups

menstruatiecupWist je dat we ook een actieve facebookgroep hebben waar je terecht kan met al je vragen en bedenkingen over wasbaar maandverband, menstruatiecups en menstruatieondergoed? Bedoeling is een forum te bieden waar je vrij en open kan praten over deze onderwerpen. Deze groep is privé. Je moet een paar vraagjes beantwoorden vooraleer je lid kan worden. Het is ook mannen-niet-toegelaten. Niet omdat we niet van mannen houden, maar omdat we in het verleden soms nieuwgierige meelezers hadden. Maar aan alle vrouwen, weest welgekomen: https://www.facebook.com/groups/wasbaarmaandverband

Zwart maandverband

zwart wasbaar ùaandverbandWe hebben de badstoffen inlegkruisjes en maandverbanden van Bamboolik nu ook in het zwart! Ideaal voor als je zwart ondergoed draagt (of liever niet te veel wordt geconfronteerd met een vlekje). Net als de witte, sluiten de zwarte ook met velcro of snaps. En ook net als de witte zijn de inlegkruisjes gewoon in biokatoen en hebben de maandverbanden een verstopt laagje waterdichte maar ademende PUL, tegen de lekken (en de vlekken).

Nog meer menstruatieondergoed

menstruatieondergoedHet is geen geheim dat we fan zijn van Imse. Het Zweedse merk werkt altijd met biologische materialen, produceert in Europa en is degelijk van kwaliteit. Hun stijl is sober, maar toch fris en kwalitatief. Dat geldt ook voor hun menstruatieondergoed. Na de workout underwear hebben we nu ook menstruatieondergoed voor light, medium en heavy flow. De onderbroeken voor light flow absorberen 10 ml vocht, die voor medium flow 15 ml en die voor heavy flow 20 ml. Heel wat dus. En de pasvorm, die is gewoon goed. 

Wasbaar maandverband wassen

wasbaar maandverband wassenToen we acht jaar geleden met Tante Rosa startten, werd wasbaar maandverband als iets raar aanzien. Iets van vroeger, met grote witte doeken, ja, net als luiers. Ondertussen kennen al velen het concept. De meeste mensen weten dat ze er leuk uitzien en handig zijn. Er zijn zelfs durfals die voor menstruatieondergoed gaan. Maar het wassen blijft een beetje eng. Logisch. Je wil natuurlijk dat je maandverband hygiënisch schoon is en dat er geen vlekken in achter blijven. Hoe je dat best aanpakt, lees je op onze website. Belangrijk is dat je de maandverbanden op 60° wast. Om de vlekken eruit te krijgen, doe je ze eerste in een koude voorwas. Dat is de hack bij bloedvlekken.

25 juni: koopzaterdag

Op zaterdag 25 juni gooien we onze deuren open en kan je ter plaatse iets komen kopen. We zijn en blijven in eerste instantie een webshop, maar als je snel een rol inlegvlies wil kopen of als je de verschillende soorten menstruatieonderbroeken eens wil zien, kan dat. 

Welkom tussen 10 en 16 uur, hier bij ons, Parklaan 80 in Gent, vlakbij het Sint-Pietersstation. Op onze website lees je de volgende geplande data.

Heel veel kortingen in onze Outlet-map

We stoppen met de verkoop van een aantal producten.

Ze staan in onze Outlet-map met korting.

Het gaat zowel over luiers, overbroekjes, inleggers, wollen overbroekjes, wollen kleertjes, verzorgingsproducten als zwemluiers.

Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

En hou de map goed in de gaten, hij wordt regelmatig aangevuld.

Iets over wassen

Het is het eerste waar je aan denkt als je over wasbare luiers hoort. Al dat wassen, zal dat wel lukken met een kleintje in huis? En krijg je die luiers ook écht hygiënisch schoon? We kunnen je geruststellen, natuurlijk kunnen we je geruststellen, wij zijn fans van wasbare luiers en daar hoort natuurlijk wassen bij. Als je 24 luiers hebt, moet je maar om de 3 dagen wassen. Het wassen zelf kunnen we in 9 punten samenvatten:

 1. kies een lang wasprogramma
 2. op 60°C
 3. met veel water (dus geen eco-programma)
 4. doe een voorwas, of een kort programma op lage temperatuur met al wat wasmiddel
 5. gebruik een universeel wasmiddel (dus geen witwas, want daarin zitten optische bleekmiddelen)
 6. doseer met gezond verstand (het is zwaar bevuilde was, maar het wasmiddel moet wel weggewassen geraken)
 7. laad de wastrommel voor 3 kwart vol
 8. gebruik geen wasverzachter
 9. vermijd de droogkast

Meer uitleg vind je op de website of in dit filmpje

Wasbaar toiletpapier. Aah of Bah?

Of we dat nog doen, wasbaar WC-papier gebruiken? Jawel. Het begon als een grap op 13 maart 2020, weet je wel. Maar eigenlijk vinden we het geweldig. Gewoon droge doekjes in plaats van toiletpapier. Boven, in de badkamer, liggen onze gekleurde doekjes. De vuile gooien we in mijn oude potje dat ik vond in de kelder bij mijn ouders thuis. Beneden liggen onze witte doekjes, de vuile gooien we in een wetbag. We wassen ze twee keer in de week op 60 graden. Enkel het ophangen is een werkje. We hangen ze aan die typische octopus droogmolentjes. 

Zo simpel als een prefold

prefold bamboolikEen wasbare luier kan heel eenvoudig zijn. Gewoon een doek of inlegger die je in een overbroekje legt. We noemen dat een prefold of vouwluier. De meest eenvoudige is een microvezel inlegger. Omdat het vrij goed absorbeert, slank en gemakkelijk is, is die geliefd bij mensen die houden van slanke luierkontjes en weinig gedoe. Daarnaast heb je ook vierhoekige inleggers in bamboe of biokatoen die je in drie vouwt en dan in het overbroekje legt. Voordeel is dat het in natuurlijke materialen is en snel droogt.

Het werkt goed, zo'n prefold. Het overbroekje wordt wel iets sneller vuil, omdat de luier niet rond de beentjes zit. Daarom ook is het belangrijk dat je een overbroekje hebt dat mooi aanpast. Deze overbroekjes kan je daar allemaal voor gebruiken. Aanrader zijn de covers van Close Parent. Ze passen mooi aan, hebben dubbele lekgootjes en flapjes vooraan en achteraan waar je de inlegger kan instoppen. We hebben ze met velcro en snaps. En momenteel met korting in onze webshop. 

Ons populairste maandverband is...

Populair wasbaar maandverbandWe hebben 17 verschillende soorten wasbaar maandverband. Dikke, dunne, kleine, grote, in biokatoen, bamboe, met snaps, velcro of zonder iets. We probeerden er nog veel meer uit, maar dit zijn stuk voor stuk maandverbanden die goed zijn, die voldoen aan onze strenge Tante Rosa eisen. Geen onoverzichtelijk groot aanbod, maar toch voor iedereen iets. We merken wel dat sommige modellen meer gekozen worden dan andere. 

Wat waren nu de 5 populairste wasbare inlegkruisjes in onze webshop het voorbije jaar?

 1. Imse Vimse maandverbanden
 2. Cheeky Mama maandverband bamboe
 3. Bamboolik maandverband velcro satin
 4. Cheeky Mama maandverband charcoal
 5. EcoFemme maandverband fuchsia
15% korting op alle zwemluiers

Juni is zwemluiermaand bij Klein Spook. We geven op alle zwemluiers 15% korting. Zo'n wasbare zwemluier is een echte aanrader. Het ziet er superschattig uit en doet goed z'n werk. In tegenstelling tot een wegwerp zwemluier absorbeert het geen zwembadwater, waardoor het niet zo'n vieze kleffe pak wordt dat toch niets absorbeert. Lees er hier alles over. 

Enfin, een aanrader, ook voor mensen die wasbare luiers nog een stapje te ver vinden, want heel gemakkelijk in gebruik. Ontdek alle printjes zwemluiers van TotsBots en Imse Vimse. Er zijn een paar nieuwtjes. Voor welk merk je kiest, is persoonlijke voorkeur. Ze doen allebei even goed hun werk.