RSS

Blog berichten van '2022' 'maart'

Kan ik tweedehands luiers kopen of verkopen?

tweedehandsluiers kopen en verkopenEr is een levendige handel in tweedehands wasbare luiers. Katoenen luiers een tweede leven geven, is natuurlijk het ultieme doel van hergebruik, zo worden de luiers niet alleen binnen een gezin opnieuw gebruikt, maar ook in een nieuw gezin.

De voordelen van tweedehands luiers liggen voor de hand: je bent nog goedkoper af dan wanneer je zelf alles nieuw koopt. En bovendien bewijs je het milieu een nog grotere dienst door telkens opnieuw dezelfde producten te gebruiken. Daar kan de wegwerp pamper niet tegen op. Tweedehands is in het geval van de stoffen luier zelfs interessant doordat het al vaak gewassen is. Net als handdoeken absorbeert flink-gewassen stof beter dan nieuwe materialen. Het mag natuurlijk niet tot op de draad versleten zijn. Maar zoiets merk je wel.

Tweedehandsluiers verkopen

Als je de luiers niet meer gebruikt, omdat je kindjes uit de luiers zijn, eruit gegroeid zijn of je er om gelijk welke reden mee stopt, is het misschien interessant om je luiers tweedehands te verkopen. Veel mensen twijfelen of ze effectief met herbruikbare luiers willen starten en dan is de begininvestering voor een heel pakket luiers soms toch wat groot. Sommigen willen ook wat verschillende modellen uittesten. En dan is tweedehands perfect. Let wel, het is iets moeilijker om overbroekjes te verkopen omdat die na één kindje versleten zijn, maar de luiers zelf en de inleggers kunnen gerust een aantal kindjes mee.

Tweedehandsluiers kopen

Tweedehands luiers vind je op verschillende plaatsen: op diverse tweedehands sites als 2dehands, maar ook op diverse Facebookgroepen, onder meer op de Facebookgroep van Klein Spook kan je luiers kopen en verkopen. Ook op de Facebookgroep Luiermarkt kan je terecht.

Het kan interessant zijn om eens te testen of herbruikbare luiers je liggen, zonder een volledig nieuw pakket te kopen. Je kan eventueel je tweedehandspakket nog aanvullen met een paar nieuwe luiers. Overbroekjes en all-in-ones verslijten sneller dan de luiers zelf, dus die zal je nieuw moeten kopen, maar de luiers en inleggers kunnen meestal wel een paar kindjes mee.

Er zijn een aantal zaken waar je op kan letten wanneer je wasbare luiers tweedehands wil kopen:

  • Staat er geen foto van de luiers bij de verkoopadvertentie, dan zal daar wel een goede reden voor zijn. Koop geen luiers waarvan je niet exact kan zien hoe ze er uit zien of in welke staat ze zijn.
  • Aarzel niet om vragen te stellen aan de verkoper. Krijg je geen of geen goede antwoorden, dan is het wellicht geen goed idee om te kopen.
  • Maak je niet te veel zorgen over vlekken: de luiers zijn uiteraard al gebruikt, en als je de luiers voldoende warm wast, zijn ze hoe dan ook hygienisch schoon. Bleken in de zon kan wonderen doen voor het verwijderen van vlekken.
  • Het onderdeel van de luier dat het snelste verslijt, is de velcro. Als de velcro in de was niet goed verzorgd is, kan het zijn dat er pluisjes in zitten, waardoor het niet meer kleeft. En daar heb je natuurlijk niets aan.
  • Wees ook voorzichtig met het overbroekje. Algemeen wordt afgeraden om meegroeioverbroekjes tweedehands te kopen. Ze gaan maar één kindje mee. Dat geldt dus ook voor all-in-one luiers waarbij het 'overbroekje' aan de luier zelf hangt.
  • Eens je de luiers in je bezit hebt, kan je ze best nog eens goed wassen en drogen. Om helemaal zeker te zijn dat ze volledig hygiënisch schoon zijn, was je ze drie keer op een lang programma op 60° met voldoende wasmiddel en veel water.

Zie je tweedehands luiers zelf iets minder zitten? Maar ben je wel voor andere tweedehandsspullen, overweeg dan zeker eens een geboortelijstje van Mic Mac Minsucule. Deze kanjers gaan voor jou op zoek naar een volledige uitzet in jouw smaak. Tweedehands natuurlijk. 

Groetjes
Elisabeth
Heb je al eens aan een luierinfosessie gedacht?

Luierinfosessies Klein SpookWe raden dat eigenlijk iedereen aan die wasbare luiers overweegt. Het is een belangrijke aankoop, en we beseffen dat het in begin niet makkelijk is om door de bomen het bos te zien. Je krijgt dan in anderhalf uur tijd een volledig overzicht van de voor- en nadelen, de verschillende modellen en materialen, maar ook praktische tips, een kostenvergelijking en een hulpmiddel dat je het type luier helpt te kiezen dat voor jou het handigste is. In de kalender op onze website krijg je een overzicht van de eerstvolgende infosessies. We hebben ook maandelijks online sessies.

Gratis billendoekjes bij deze Bamboozles

Gratis billendoekjes bij deze BamboozlesWij zijn fan van de TotsBots bamboozles. Een zachte bamboeluier die goed absorbeert. Meer moet dat niet zijn. De ecru versie bestaat al jaren en blijft. Daarnaast lanceert TotsBots regelmatig nieuwe printjes en verdwijnen er 'oude'. Zo stopt nu deze reeks dieren-Bamboozles. Ze werden vervangen door zachte effen luiers en luiers met streepjes.


Bij elke dierenluier die je nog kan kopen (maat 1 of 2), krijg je drie billendoekjes uit dezelfde reeks gratis erbij. Welke luier kies je? HedgeHug 🦔, Wabbit 🐰, Squiddle 🐿️,  Owlbert 🦉 of Foxtrot 🦊?

Eén keer per maand: koopzaterdag

Openspookdag Klein Spook Tante Rosa

We doen iets nieuws!  We starten met koopzaterdagen. Eén keer per maand gooien we onze deuren open en kan je gewoon - zonder afspraak - iets komen kopen, voelen of bekijken.


We zijn en blijven in eerste instantie een webshop, maar als je snel een rol inlegvlies wil kopen of als je de verschillende soorten menstruatieonderbroeken eens wil zien, kan dat nu. Je kan het combineren met een dagje Gent (mooie stad, trouwens). Voor een volledige start met wasbare luiers, raden we nog steeds onze luierinfosessies aan. Dan kunnen we je nog uitgebreider een volledige uitleg geven. Nu de coronamaatregelen het toelaten, organiseren we er weer steeds meer. Zie verder in deze nieuwsbrief.


Onze eerstvolgende openspookdag is op zaterdag 26 maart. Welkom tussen 10 en 16 uur, hier bij ons, Parklaan 80 in Gent, vlakbij het Sint-Pietersstation.

Volgende koopzaterdagen zijn, telkens van 10 tot 16 uur:

  • zaterdag 26 maart
  • zaterdag 30 april
  • zaterdag 28 mei
  • zaterdag 25 juni (let op: niet in juli)
  • zaterdag 27 augustus
Tienerpakketje: die allereerste maandverbanden

tienerpakket wasbaar maandverbandHet is spannend, die eerste keer ongesteld worden. De meeste meisjes weten dat het komt, maar hebben vragen over de praktische kant van zaken. Om alvast een deel van die stress weg te nemen lanceren we een tienerpakket wasbaar maandverband voor jonge meisjes. Drie inlegkruisjes, drie maandverbanden, een menstruatieslip en een handig zakje om die spulletjes in mee te nemen. Ideaal om die eerste maandstonden mee te coveren. Afhankelijk van de hevigheid en de duur van de maandstonden en de persoonlijke voorkeuren kunnen de meisjes later nog extra maandverbanden bijbestellen. 

Eerste hulp bij menstruatie

We geloven in de wasbare tienerpakketjes. Veel jonge meisjes zijn ecologisch ingesteld. Op school en thuis krijgen ze mee dat ze afval moeten beperken en dat staat haaks op het gebruik van tampons of wegwerpmaandverband. Zelf merken we dat ook aan onze dochter van 12 jaar en haar vriendinnen. En we horen het ook van onze jonge klanten.

Naast ecologisch verantwoord zijn wasbaar maandverband en inlegkruisjes ook veel beter voor de huid. Veel vrouwen hebben last van jeuk en irritatie door de wegwerpverbanden. Wasbaar maandverband en inlegkruisjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals biokatoen. En ze bevatten geen chemische stoffen die voor de absorptie moeten zorgen. Daardoor irriteren ze niet.