RSS

Blog berichten van '2021' 'juni'

Nieuwe printjes Anavy

Anavy bij Klein SpookAnavy maakt speciaal voor ons luiers in onze favoriete prints.

Dus wij kiezen de stof en zij naaien in hun atelier in Tsjechië onze favoriete luiers.

Allemaal in de meest faire omstandigheden met prachtige materialen: de absorberende luier zelf in bamboe, de mooie buitenlaag in biokatoen. 

De voorbije weken werd er hard gewerkt. Het resultaat is weer prachtig: zeven nieuwe prints. Helemaal onze smaak.

Hopelijk ook die van jullie?

Op de agenda: infosessies

luierinfosessies Klein SpookWe moeten het jullie niet vertellen, het voorbije anderhalve jaar verliep het meeste contact online. Ook onze infosessies. Maar het ziet er naar uit dat we ook weer live sessies kunnen geven. Dat vinden we hier geweldig! Niets zo fijn als onze luiers in het echt kunnen tonen aan jonge mama's en papa's (in spé). Onze consulenten graven in hun agenda's en beginnen volop sessie in te plannen. Hou zeker onze kalender in de gaten. Ook de online sessies blijven doorgaan. Wie liever een privé consult volgt, dat kan ook.  

Veel Blümchen, heel veel Blümchen

Blümchen bij Klein SpookWist je dat we overbroekjes in 28 kleuren en motieven van Blümchen hebben? 

Echt voor iedereen wat. Het zijn ruime degelijke broekjes.

 

En sinds kort hebben we ook de nieuwe Birdseye luiers. Biokatoenen luiers die half meegroei zijn. Ze bestaan in 2 maten. De Small (meegroei van XS tot S) en de Large (meegroei van M tot L). Heel mooi, basic en bio. En niet duur! Let wel: ze hebben nog een extra inlegger nodig. 

Van Gent naar Berlijn

afval wegwerpluiersIn België creëren wegwerpluiers jaarlijks 132.000 ton afval. Moeilijk om voor te stellen hoeveel 132.000 ton is? Wel: als je al dat afval in vuilniswagens stopt en je laat die vuilniswagens vanuit Gent vertrekken, dan is de eerste vuilniswagen al in Berlijn aangekomen wanneer de laatste in Gent vertrekt. Een rij vrachtwagens van bijna 800 kilometer lang. Misschien zouden de diverse overheden toch ook eens iets moeten doen om wasbare luiers te promoten? Zodat we niet langer jaarlijks 26 miljoen euro uitgeven aan het verwerken van al dat afval? 

Nadenken over menstruatie-armoede

menstruatiearmoedeOnlangs was het Wereld Menstruatiedag. Op deze dag werd wereldwijd aandacht gegeven aan menstruatieschaamte en -armoede. Hoewel maandstonden heel normaal en gezond zijn, heerst er nog steeds een taboe op en heeft 1 op de 8 meisjes/vrouwen in Vlaanderen soms niet genoeg geld heeft om menstruatieproducten te kopen. Wij moeten met zijn allen in de eerste plaats die schaamte aanpakken. Door eerlijk en open te praten over menstruatie en het zo uit de taboesfeer krijgen. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat de menstruatiecup voor veel mensen in armoede een oplossing zou kunnen zijn. Met één cup ben je geholpen. Je kan ze discreet en volledig hygiënisch in bijna alle omstandigheden gebruiken. De Vrouwenraad doet fantastisch werk in de aanpak van menstruatie-armoede. Eén van de peilers in die aanpak is de switch naar meer duurzame producten. En dan zijn er ook lokale initiatieven die we graag steunen, zoals Samen tegen Menstruatiearmoede in Dendermonde. Zij verdelen menstruatieproducten, ook herbruikbare. Dus als je nog een menstruatiecup, wasbaar maandverband of een menstruatieslip hebt die je niet gebruikt, bezorg het aan ons. Wij geven het met plezier door aan het goede doel.

Imse voor de vrouwen, Vimse voor de kindjes

Imse bij Klein SpookNa Disana en Popolini is ook Imse Vimse aan een verjongingskuur bezig. Ze zijn van naam veranderd. 

Imse is er nu speciaal voor onze Tante Rosa-producten, de wasbare maandverbanden, cleansing pads en tampons. 

Vimse is dan weer eerder Klein Spook, met de oefenbroekjes en zwemluiers. Ook hun gamma evolueert met nieuwe, frisse, mooie printjes. De nadruk op eco, bio en fair blijft wel. Het kan bijna niet, maar we zijn nu nog meer fan dan we al waren.

Menstruatieondergoed, wat is dat juist?

Wat is menstruatieondergoedHeel populair momenteel zijn de menstruatieslips. Terecht! Maar hoe zit dat nu eigenlijk, hoe werkt dat? Heel simpel, het zijn onderbroeken die ook absorberen. Je kan ze dragen tijdens je maandstonden of voor de opvang van witverlies of urineverlies. Er zit in de onderbroek een absorberende laag (of meerdere) verwerkt en meestal ook een waterdichte, ademende laag in PUL die het vocht tegenhoudt zonder te verstikken. Ideaal op warme dagen onder een rokje, of tijdens het sporten. Hier lees je er alles over. Wij verkopen menstruatieondergoed van EvaWear, La Renarde en Cheeky Mama. Voor ieder wat, dus.

Foto: Nimsa Photograpy