RSS

Blog berichten van '2021' 'april'

10 jaar Klein Spook

10 jaar Klein Spook10 jaar, echt waar, 10 jaar Klein Spook. Wij vinden dat ongelooflijk. We herinneren de kriebel in onze buik nog toen de site online kwam die 9de mei 2011. Hopen dat er iemand zo lief zou zijn om te bestellen bij ons. En dat gebeurde. 

Meer nog, Klein Spook werd een echt bedrijfje met echte klanten, fijne klanten. Onze slaapkamer verhuisde naar het kleine bureautje om plaats te maken voor de luiers. We stonden op beurzen als Petit Bazaar en Valériane. Er kwamen consulenten bij, collega's, een echt kantoor. We brachten honderden baby's samen om simultaan te verluieren tijdens de great cloth diaper change. Enfin, veel herinneringen. Te veel om hier op te sommen. De komende 10 dagen delen we elke dag een foto en een herinnering op onze Instagram

Tot 10 mei krijg je 10% korting op alles

Maar niet enkel herinneringen, deze verjaardag, ook cadeautjes. Met de kortingscode 10jaarKleinSpook krijg je tot maandag 10 mei 10% korting op alles op kleinspook.be. Deze korting werkt ook op de sites tanterosa.be en petitfantome.be. In elk pakje zit er ook een klein extra cadeautje. 
Let op: de korting is niet cumuleerbaar met al bestaande kortingen of op de geboortelijstjes via Mic Mac Minuscule.

Elke dag een goedgevulde goodiebag

Goodiebag 10 jaar Klein SpookWe hebben van onze leveranciers cadeautjes gekregen voor onze verjaardag. Daardoor kunnen we 10 dagen lang elke dag een goedgevulde goodiebag weggeven. In elke zak zit onder andere

We zijn heel blij met die cadeautjes en nog blijer dat we die aan 10 fijne klanten mogen uitdelen.
Hoe maak je kans op zo'n zak?

Wel, trek onze aandacht. Zet een foto op Facebook, Instagram of Twitter, maak een filmpje op TikTok, hang een affiche voor je raam, doe bodypaint op je zwangere buik... Whatever, maar deel in ons feestgevoel, maak de buitenwereld kenbaar dat je wasbare luiers van Klein Spook gebruikt en tag ons daarin. Je mag je actie ook doormailen naar info@kleinspook.be. Elke dag maken we een winnaar bekend en sturen we die een goodiebag op. Natuurlijk delen we de 10 acties ook op onze Facebook en Instagram.

We delen nog tot 10 mei elke dag een doos uit.
 
Je vindt de namen van de winnaars telkens in ons verhaal op Instagram en Facebook. We bewaren ze in de hoogtepunten op Instagram. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.


Heel veel succes!

Duurzaam leven met kinderen

Duurzaam leven met kinderenKinderen hebben van alles nodig en vergen veel tijd. Duurzaam leven lijkt daarom misschien een onmogelijke opgave als je kinderen hebt. Veel ouders willen dan ook wel milieuvriendelijke keuzes maken maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. De prullenbak zit veel sneller vol en de wasmand puilt over maar wat doe je eraan? Bovendien is het hebben van een gezin ontzettend druk en lijkt duurzaamheid alleen maar extra tijd te kosten. Gelukkig is het minder lastig dan het lijkt. Duurzaam leven draait om bewust keuzes maken die goed zijn voor onze planeet. Dit hoeft niet overweldigend te zijn. Begin met kleine dingen en zorg iets eerst een gewoonte is geworden voordat een nieuwe stap neemt. Om je een handje te helpen, hebben we hier een aantal tips op een rijtje gezet voor een duurzaam leven met kinderen. 

Duurzaam eten

Eten en koken moeten we nu eenmaal allemaal, en laat het nou bij uitstek een makkelijke manier zijn om te verduurzamen. Door minder of geen vlees meer te eten bijvoorbeeld. Wist je dat minder vlees en zuivel eten de beste manier is om je CO2 uitstoot drastisch te verminderen?

Duurzaam leven met kinderen - etenTegenwoordig zijn er super veel lekkere alternatieven te vinden. Naast minderen met vlees helpt het ook om groenten en fruit te eten die in het seizoen zijn en lokaal worden geproduceerd. Zo zijn er namelijk niet allerlei kunstmatige ingrepen nodig om ze te laten groeien en hoeven ze ook geen enorme reis af te leggen om op jouw bord te belanden. Wat ook helpt is om minder eten weg te gooien door maaltijden te plannen, goed op de houdbaarheidsdatum te letten en restjes op te maken, bijvoorbeeld door een kliekjesdag in te stellen.

Cadeautjes

Verjaardagen, feestdagen, rapportuitreikingen en ga zo maar door. Allemaal redenen voor een cadeautje. Ook hierin kan je gemakkelijk duurzame keuzes maken die minstens net zo speciaal zijn. De leukste en tegelijkertijd duurzaamste cadeaus zijn namelijk herinneringen. Geef je kind een ervaring cadeau zoals een dagje naar een pretpark, een theatervoorstelling of muzieklessen. Hier zullen veel langer plezier van hebben, omdat ze er later op terug kunnen kijken. Natuurlijk mag een kind ook speelgoed hebben dus probeer dan op zoek te gaan naar merken en winkels die duurzaam speelgoed verkopen of koop het tweedehands. Kinderen zullen het verschil niet merken, maar de aarde wel.

Afval verminderen

Doordat onze samenleving op dit moment is gebaseerd op plastic en wegwerpproducten is de hoeveelheid afval die we gemiddeld creëren enorm. Gelukkig zijn is tegenwoordig voor bijna alles wel een herbruikbaar of afvalarm alternatief te vinden. Deze zijn beter voor het milieu maar vaak ook beter voor de portemonnee. Hier zijn een aantal voorbeelden van milieuvriendelijke varianten van producten die we als ouder vaak gebruiken. Deze lijst is zeker niet compleet, dus ga ook zelf op onderzoek uit.

  •         Bamboe tandenborstels
  •         Wasbare luiers
  •         EcoEgg wasei als alternatief voor wasmiddel
  •         Herbruikbare rietjes
  •         Hervulbare waterfles
  •         Bijenwasdoeken als alternatief voor vershoudfolie 

Duurzaam reizen

Duurzaam leven met kinderen - fietsenMet deze tip ben je waarschijnlijk al bekend maar een opfrisser is altijd handig. Probeer de auto zo vaak mogelijk te laten staan. Neem in plaats daarvan vaker de fiets als het om korte stukjes gaat. Maar vergeet ook de langere stukken niet. Ga op vakantie met de auto of de trein in plaats van met het vliegtuig, dit is veel beter voor het milieu en bovendien is vliegen met kinderen voor veel ouders een nachtmerrie.

De volgende generatie

Onze kinderen zijn de toekomst, zij zullen later moeten voortzetten waar wij mee zijn begonnen. Daarom is het belangrijk om jouw bewustzijn en duurzame levensstijl door te geven aan je kinderen. Gelukkig doen kinderen hun ouders graag na dus zolang je het goede voorbeeld geeft zullen je kinderen jouw gewoontes overnemen. Betrek je kinderen daarom in de milieuvriendelijke keuzes die maakt en leg ook uit waarom je ze maakt. Daarbij is het belangrijk om onderwerpen begrijpelijk en tastbaar te maken. Leer je kinderen van de natuur te houden en laat ze zien hoe ze zelf kunnen zorgen dat de planeet gezond blijft.

Dit artikel is geschreven samen met Babysits. Ben je op zoek naar een babysit? Via dit platform kun je gemakkelijk en snel een betrouwbare babysitter, nanny en onthaalouder vinden bij jou in de buurt!