RSS

Blog berichten van '2021' 'november'

Subsidie wasbare luiers van Stad Gent voor huurpakketten

Huurpakket Klein Spook - subsidie wasbare luiers Stad GentSinds 1 januari 2021 krijgen Gentenaars een subsidie van €85 voor het huren van wasbare luiers. Vroeger was dat een subsidie van €100 per kind voor de aankoop van luiers, met een maximum van €250 per gezin. Een jammere afzwakking van de subsidies. Maar het is beter dan niets: je kan als jonge ouder gratis kennismaken met wasbare luiers. Als Gentse webshop vinden we dat heel belangrijk.

Luiers huren bij Klein Spook

Dit pakket op de foto hiernaast is ons nieuwste huurpakket. 24 luiers, 6 overbroekjes, nog wat inleggers, inlegvlies, wasmiddel, wasbare billendoekjes en een wetbag. Voor 85 euro mag je deze 4 weken testen en gebruiken.  

En als je in Gent woont, kan je het huurgeld volledig terugkrijgen via de subsidie van de Stad Gent

We hebben 3 pakketten:

  • Small: pakket geschikt van de geboorte tot 6 maand.
  • Medium: pakket geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 maanden.
  • Large: pakket geschikt voor kinderen ouder dan een jaar.

Ieder pakket bevat luiers voor 24 verversbeurten en is samengesteld uit een breed gamma aan luiers, inleggers, overbroekjes,… zodat je kennis maakt met de verschillende luiersystemen en merken, en een beeld kan vormen van welke luiers jou het beste liggen. Dit pakket is nieuw minimum 488 euro waard.

Daarnaast zijn er ook nog kleinere huurpakketten met enkel nachtluiers. Voor de flinke bedplassers. 

Hier lees je alle info van Stad Gent over de subsidies van wasbare luiers: https://stad.gent/nl/groen-milieu/afval-sorteren-en-recycleren/wasbare-luiers-subsidie

 

Waarom Black Friday een zwarte dag is voor de planeet

geen black friday bij klein spookHet gaat niet de goede kant uit met onze planeet. Dat weet je als klant van Klein Spook. Een beter milieu is wellicht ook voor jou de hoofdreden om wasbare luiers of menstruatieproducten te gebruiken. Consuminderen is een goede manier om onze ecologische voetafdruk te beperken. Een kortingenfestival als Black Friday, dat alleen maar wil aanzetten om meer te consumeren is dus niet aan jou besteed. Daar zijn we blij om, want ook wij houden niet van Black Friday.

Heel eerlijk: soms kriebelt het om wél mee te doen aan deze commerciële feestdag. Zeker wanneer we van collega’s horen dat ze in een Black Friday weekend evenveel omzet draaien als anders in een halve maand. Want ook wij moeten onze voorraad verkopen om je zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Om verder te kunnen investeren in informeren en adviseren.

Toen we tien jaar geleden met Klein Spook begonnen, wilden we vooral zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met wasbare alternatieven voor wegwerp. De webshop was eigenlijk bijzaak. Al tien jaar houden we vast aan een aantal principes. We proberen ook in onze werking zo duurzaam mogelijk te zijn. Door vooral Europese producten te verkopen. Door voorrang te geven aan initiatieven die ook een sociale insteek hebben. Door verpakkingen te hergebruiken. Door je te stimuleren om een afhaalpunt te kiezen in plaats van thuis te laten leveren. Maar bovenal door producten aan te bieden die duurzaam zijn, die je jarenlang kan gebruiken.

De kortingdwang van solden of Black Friday staan haaks op het principe van duurzaamheid. Black Friday is kopen om te kopen, niet omdat je iets nodig hebt. We zijn daarom blij dat ook jij niet meedoet aan Black Friday. We zijn blij dat ook een steeds groter deel van onze collega’s ook beslist om niet mee te doen. Laat al die nieuwsbrieven en promo’s maar passeren. Doe lekker niets. Klinkt goed he? Mee de planeet helpen redden door lekker niets te doen. Succes!