Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

RSS

Blog berichten van '2020' 'maart'

Nieuw product: Close Parent overbroekjes

Klein Spook wasbare luiersEindelijk kunnen we ze ook aanbieden: losse overbroekjes van Close Parent. Ze passen als overbroekje over om het even welke luier. Of je kan ze gebruiken om de luier en booster van je Close Parent snap-in-one een nieuwe leven te geven als het overbroekje ervan versleten is. Let wel: zonder absorberende kern of de snap-in-one drukknopjes van de Pop-in luier. De broekjes sluiten met velcro of met drukknopjes en zijn beschikbaar in de mooie printjes waar Close bekend voor staat.

Tijdens Coronacrisis geen afhalingen

Vanaf dinsdag 17 maart is afhalen bij Klein Spook en Tante Rosa niet meer mogelijk. We verzenden ook niet meer naar onze eigen Klein Spook afhaalpunten. We sturen WEL nog pakjes via dpd naar huis, of naar een dpd afhaalpunt. Een zoveelste maatregel, helaas, tijdens deze crisis. 

Verder werken we maar met 1 persoon/dag in ons Klein Spookhuis zodat we elkaar niet zouden kunnen besmetten. De inpakker van de dag wast/ontsmet regelmatig haar handen en draagt handschoenen.

Veiligheid boven alles. We wensen jullie dan ook een zo gezond mogelijk tijd toe. En hopelijk wordt alles rap weer normaal.

Infosessies uitgesteld – webshop open

Klein Spook wasbare luiersOmwille van de Coronacrisis hebben we alle infosessies van Klein Spook tot en met 3 april voor onbepaalde duur uitgesteld. We houden net als iedereen de situatie in het oog en communiceren wanneer er nieuwe infosessies ingelast worden. Heb je dringend advies nodig? Dan kan je ons als altijd mailen en we helpen je zeker verder.
Klein Spook is een webshop, dus blijven we gewoon verder werken. Je bestellingen worden gewoon verder verwerkt en verstuurd. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat er af en toe een kindertekening op de verpakking staat. Want dochter Renée weet al hoe ze haar dagen gaat vullen de komende weken.
Laat je meestal leveren in een afhaalpunt van Klein Spook? Ook daar blijven we naar versturen, maar check wel even hun openingsuren. Die kunnen gewijzigd zijn.

José las het boek ‘Mild Ouderschap’

José las het boek Mild OuderschapWie ooit Nina Mouton ontmoette, weet het: ze zit vol goede ideeën en brengt die met groot enthousiasme. Dat Nina Mouton-zijn herken je ook in haar boek ‘Mild Ouderschap – Zelfs tijdens de woedeaanval in de supermarkt.’ Een prettig leesbaar boek, waar je als jonge ouder veel van opsteekt.

Niets is zo vervelend voor een jonge ouder als alle (meestal) goedbedoelde advies van vrienden, ouders, familie… Iedereen heeft een idee van hoe je een kind moet opvoeden. Als kersverse ouder weet je niet waar je moet beginnen, hoe je alle informatie waarmee je overstelpt wordt, kunt gaan samenbrengen in één enkele opvoedingswijze die je consequent gaat volgen. Vergeet het maar, er is niet één recept voor succes. Volgens Nina Mouton is het vooral een zoektocht. Maar wel met één belangrijke leidraad die ze zelf ondervond toen ze dacht al haar kennis over psychologie in te zetten bij de opvoeding van haar kinderen. Al snel liet ze haar boekenwijsheid varen, want: “Hoe meer ik op mijn gevoel vertrouw, in verbinding sta met mijn omgeving en me door mijn kinderen de weg laat wijzen, hoe gemakkelijker het wordt.” Je bent het hele ouderschap lang aan het zoeken.

Als je op je gevoel moet vertrouwen, heeft het dan nog zin om dit boek te lezen? Toch wel, al was het maar omdat je inzicht krijgt waarom het zo moeilijk is om mama of papa te zijn. Het hele eerste deel van het boek gaat er over wat je allemaal meekrijgt: het beeld van je eigen ouders als ouder, het beeld dat je partner heeft (en dat heus niet altijd gelijk loopt met wat jij denkt, integendeel), het ideaalbeeld dat de maatschappij je opdringt, de verwachtingen van iedereen rond je… Het is zoals het spelletje “Ik ga op reis en ik neem mee… “ maar dan in de variant “Ik word ouder, en ik neem mee…”

Het boek geeft ook veel praktische informatie, met zowel bijzonder herkenbare levensverhalen van mensen die Nina in haar praktijk helpt, als ook inzichten van experten. Nina heeft het zelf - als psychologe - over de emoties van je kind en hoe je daar mee om kan gaan. Diëtiste en lactatiedeskundige Rolinde Demeyer geeft advies rond één van de topics die in ieder gezin tot een machtsstrijd leidt: eten. En Melanie Visscher pakt het thema van slapen aan. Tussen de verhalen door vatten handige kaderstukjes samen, geven ze tips en leggen ze methodes uit. En als rustpunt heb je uiteraard de tekeningen van zus Eva Mouton.

En waar slaat dat ‘milde’ uit de titel van het boek dan op? Simpel, dat je er het beste aan doet om mild te zijn en af en toe mee te veren. Mild zijn geldt niet alleen voor je kind, maar ook voor je partner, voor je ouders, en vooral ook voor jezelf. Wees authentiek jezelf. En wees niet te streng op jezelf, en doe vooral ook aan zelfzorg, daar is het laatste deel van het boek aan besteed.

Goede raad krijg je genoeg als jonge ouder, en vanuit je onzekerheid kets je die vaak af. Alle goede raad die Nina Mouton in ‘Mild Ouderschap’ aanreikt, is niet opdringerig, en Nina Mouton pretendeert niet dat ze de waarheid in pacht heeft. Want ook al zijn haar kinderen geen baby’s meer, het ouderschap blijft een eeuwige zoektocht.

‘Mild Ouderschap’ van Nina Mouton is in de boekhandel verkrijgbaar.