RSS

Blog berichten van '2019' 'februari'

Leen Francis (Berendrecht) wil wasbare luiers meer bekend maken

Klein Spook Leen FrancisLeen Francis uit Berendrecht is mama van Elise (°2015) en Ella (°2018) is er klaar voor. Ze gaat de uitdaging aan om wasbare luiers bekender te maken in het Antwerpse.

Waarom duurzaam? Toen ik bij ons 2e meisje eerst gestart was met wegwerp luiers vond ik het best confronterend om elke week zo een enorm zware zak vol met luiers aan het straat zetten.  Elk beetje helpt om een verschil te maken.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Bij ons eerste meisje had er er jammer genoeg veel te laat van gehoord, en zag ik toen door het bos de bomen niet meer, dus heb ik nooit de stap durven maken. 

Bij onze 2e meid heb ik me er al snel in beginnen verdiepen, ze kreeg al van wegwerp vochtige doekjes rode billetjes, dus al snel wasbare billendoekjes beginnen te gebruiken, hierdoor was de stap naar wasbare luiers al veel minder groot.  
Ik gebruik eigenlijk veel soorten luiers.  Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar 2delige, maar om het makkelijker te maken voor de opvang en partner heb ik ook veel SIO, en als aanvulling op men voorraad om wat reserve te hebben,  heb ik nog enkele hydrofiele doeken die ik tot luier vouw...
 
Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik zelf bij mijn eerste niet bekend was met wasbare luiers, wil Ik wil wasbare luiers meer bekend maken. En mensen helpen in hun keuze, dat ze niet zoals ik veel te lang wachten met de stap te maken. 
 
 

Wil je onze andere consulenten leren kennen? Kijk eens op onze consulentenpagina!

Dorien Aernouts uit Loenhout "voor een mooiere wereld"

Klein Spook Dorien AernoutsDorien Aernouts vroedvrouw van Moederkracht versterkt ons Klein Spook-team. Ze stelt zichzelf even voor.

Waarom duurzaam? Een gezond en gelukkige leven: iets wat iedereen wenst. Ecologisch en duurzaam leven investeert in de toekomst van onze kinderen, hun en onze gezondheid en maakt de wereld mooier voor iedereen! 

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Ik ben gestart enkele weken na de geboorte van mijn zoon Wolf in 2014. In mijn zwangerschap had ik alles al uitgekiend en ben zoals gepland toen gestart met all-in-one meegroeiluiers van Bumgenius.

Later kwam daar nog Totsbots bij met PUL-overbroekje, Juar en Anavy met wolbroekje. Ook met dochter Free hebben we geen moment getwijfeld en opnieuw gestart met onze wasbare luiers die onze eerste al een rondje had gedragen! 

Waarom consulente bij klein spook? Ik wil mee bouwen aan een mooiere wereld waarvan wasbare luiers een onderdeel is. Ouders juist informeren is daar een belangrijk aspect van. In de wereld van de wasbare luiers zie je soms de bomen door het bos niet: Wat past er het best voor welke ouder en welk materiaal is effectief degelijk? Daar helpen we je graag mee verder! Klein spook draagt het duurzaam aspect daarbij uit wat mij enorm aanspreekt.  

Maildorienaernouts@kleinspook.be 

Wil je onze andere consulenten leren kennen? Kijk eens op onze consulentenpagina!

Welkom Sofie, onze eerste online consulente

Consulent Klein Spook Sofie De MiddelaerWe hebben al een paar heel fijne consulenten bij Klein Spook. En sinds kort is daar ook Sofie De Middelaer bij. Sofie is mama van Ella (°2018) en de schrijfster van de blog Tussen dromen en leven. Zijn zal online - via filmpjes en sociale media - jonge mama's en papa's helpen bij hun vragen over wasbare luiers.

Waarom duurzaam? Omdat ik vind dat alle beetjes helpen. Perfect duurzaam leven hoeft niet het doel te zijn, dat lukt mij ook niet. Maar als we iets kunnen bijdragen, waarom niet? Ik deel mijn eigen groene zoektocht op mijn blog, Tussen dromen en leven, en dat is meteen een enorme motivator om telkens een stapje verder te gaan. En tegelijk drempels te verlagen. 
 
Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Toen mijn dochter 10 dagen oud was kreeg ze haar eerste wasbare luiertje aan. Zo schattig! We zijn gestart met het tweedelig voorgevormde systeem en dat gebruiken we nog steeds. 
 
Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik na acht maanden fulltime gebruik echt heel enthousiast blijf over wasbaar luieren en zo mijn ervaringen met nog meer mensen kan delen. Spread the love!
 
 
Hier vind je de lijst van al onze consulenten: https://kleinspook.be/kan-ik-een-consulent-van-klein-spook-ontmoeten