RSS

Blog berichten van '2019' 'januari'

Aandacht! Aandacht! Consulenten gezocht!

Consulenten gezochtWe op zoek naar extra consulenten in Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Kortrijk en Brugge en de grote steden in Nederland. Enthousiaste ervaringsdeskundigen die andere ouders helpen bij hun keuze voor wasbaar. Onze consulenten geven maandelijks minstens één infosessie en daarnaast eerlijk persoonlijk advies via mail, telefoon en sociale media. 

Is dit iets voor jou? Stuur dan zeker een motivatiemailtje naar info@kleinpook.be en we bezorgen je meer informatie. Let op! Je moet als zelfstandige (in bijberoep) iets mogen bijverdienen. In ruil krijg je een vergoeding, een uitgebreide luierkoffer, veel steun en nog meer dank.

Hoe tevreden ben jij over de kinderopvang?

Luiers in de kinderopvangDe laatste tijd krijgen we steeds vaker klachten over crèches die weigeren om wasbare luiers te gebruiken. Op die manier wordt de vrije keuze van de ouders beperkt. Hoog tijd, vinden we bij Klein Spook, om nog eens te peilen naar de mening van jonge ouders over de opvang. Neem daarom nu deel aan onze grote kinderopvangenquête.

Een crèche die verandert van eigenaar, of een opvang die zich aansluit bij een nationale dienst, het is vaak reden genoeg om het beleid rond wasbare luiers te wijzigen. Soms worden daarbij drogredenen gebruikt. Door een gebrek aan opvangmogelijkheden worden ouders dan vaak voor een voldongen feit geplaatst.

Twee jaar geleden bleek uit een vorige enquête dat vier op tien ouders van crèche zouden veranderen indien die wasbare luiers zou weigeren. Een meerderheid zou de overstap niet doen. Daarom peilen we in ons nieuw onderzoek naar jouw mening over de opvang, niet alleen over het gebruik van wasbare luiers, maar ook over de communicatie, hun omgang met zindelijkheid, je tevredenheid over de crèche in het algemeen…

De resultaten van ons onderzoek publiceren we binnenkort op onze blog, maar op basis van jullie antwoorden willen we ook een persbericht maken om wasbare luiers in de opvang opnieuw op de agenda te plaatsen. Wie weet kunnen we zo de onwillige crèches alsnog over de streep halen. Doe daarom nu mee aan onze grote kinderopvangenquête. Het duurt ongeveer 8 minuten om op alle vragen te antwoorden.

Foto: Nimsa Fotografie

Zet wasbare luiers op de politieke agenda

Subsidies wasbare luiersGeeft jouw gemeente nog geen subsidies voor wasbare luiers? Zet dat dan op de politieke agenda. Klein Spook helpt je daarmee met een typebrief en een informatiedocument.

Nu er na de gemeenteraadsverkiezingen overal nieuwe besturen geïnstalleerd zijn, is het hoog tijd om onze nieuwe burgemeesters en schepenen aan te zetten ecologisch te denken, bijvoorbeeld door subsidies te geven aan ouders die de afvalberg verkleinen door wasbare luiers te gebruiken. Op die manier kunnen de gemeentebesturen duidelijk maken aan de burger dat ze wel degelijk begaan zijn met het milieu.

Wasbare luiers zijn niet alleen goedkoper voor de ouders, ze zijn ook goedkoper voor de gemeente. Die betaalt immers meestal ongeveer 200 euro voor de verwerking van één ton restafval. Aangezien herbruikbare luiers een ton afval uitsparen, doet ook de gemeente voordeel. Een financieel voordeel dat ze kunnen inzetten om hergebruik te stimuleren. Die subsidie kan immers helpen om ouders die twijfelen over de startinvestering van wasbare luiers toch over de streep te trekken.

Daarom organiseert Klein Spook – net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen – een briefschijfactie. We maakten een typebrief en een informatiedocument dat je naar je burgemeester of schepen van milieu kan sturen. Maak hen duidelijk dat ze wasbare luiers moeten subsidiëren: de gemeente doet er zelf financieel voordeel bij, en het bestuur kan aantonen dat ze een bewust omgaan met de leefomgeving.

Deze brief kan je ook gebruiken wanneer je gemeente tot nu toe wél subsidies gaf, want het nieuwe bestuur moet dit soort subsidies bij iedere nieuwe legislatuur opnieuw goedkeuren. Zorg er dus voor dat ze het niet vergeten.

Bij de vorige briefschrijfactie boekten we in een aantal gemeenten succes. Hou ons zeker op de hoogte van je acties en de gevolgen ervan.

Je kan die typebrief en het infodocument opvragen via mail bij info@kleinspook.be of downloaden op onze Facebookgroep Klein Spook/Tante Rosa babbelgroep.