RSS

Blog berichten van '2018' 'juli'

Vanessa uit Lommel (Limburg): "Ik wil luiers simpel, lekvrij en snel droog aan de waslijn."

Vanessa Cauwels Klein SpookWist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag: Vanessa Cauwels uit Lommel, mama van een dochter en 2 zonen

Waarom duurzaam? Duurzaamheid past volledig binnen onze filosofie, en die filosofie willen we graag meegeven aan onze kindjes. Ik vind het een mooie gedachte dat ik over een paar jaar kan vertellen dat ze alvast elk de wereld 1 ton afval hebben bespaard...

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Met al onze kindjes zijn we ongeveer een weekje na de geboorte gestart met wasbaar. Bij onze dochter (de oudste) hebben we een valse start gemaakt, omdat we met onze eerste keuze van luiers (all in one) altijd lekken hadden. Dankzij een pakketje tweedehandse luiers (prefolds met overbroekje) zijn we dan toch goed vetrokken geraakt, we hadden een lekvrij systeem gevonden en vastbesloten er verder mee aan de slag te gaan. Later ben ik gaan uitbreiden met overbroekjes van Flip, en nadien bij onze jongens ook de inleggers van Flip erbij omdat het tweedehandse pakketje toch erg versleten geraakte. Bij onze jongste heb ik ook nog wat geëxperimenteerd met andere systemen (je moet toch voldoende ervaring hebben als consulente), maar prefolds met overbroekjes blijven bij mij toch de voorkeur houden: simpel, lekvrij, snel droog aan de waslijn...

Waarom consulente bij Klein SpookIk wil heel graag mijn steentje bijdragen aan beter milieu, en tonen dat er, ook voor wegwerpluiers, duurzame alternatieven bestaan. Voor elk overtuigd gezin, levert het een vermindering op van de afvalberg van minstens 1 ton.

Mailvanessa@kleinspook.be

Angela uit Nederland: "Als je wasbaar wilt luieren moet je het vooral leuk vinden"

Angela Zwaard Klein SpookOnze allernieuwste kracht komt uit Nederland. Jawel! Angela Zwaard uit Vlaardingen (Zuid-Holland) is mama van Evelyn en Jocelyn (°2017)

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Ik ben gestart met wasbaar luieren toen zij drie maanden waren en ik het zat was om dagelijks een zak vol riekende wegwerpluiers naar de container te slepen. Wegwerp leek zo makkelijk, maar het voelde niet goed meer en ik zocht naar een duurzamer en goedkoper alternatief. In die dagen begon ik mijn 'stash' met een grote stapel katoenen prefolds van Blümchen met Milovia overbroekjes. Later heb ik dit flink uitgebreid toen ik merkte hoe leuk het is om de kindjes een wasbare luier te geven. Die dikke luierkontjes en de mooie printjes zijn echt zo schattig! 

Waarom consulente bij Klein Spook? Klein Spook staat voor duurzaamheid en goeie service, en daar sta ik helemaal achter. Als je wasbaar wilt luieren moet je het vooral leuk vinden denk ik, en goeie service en eerlijke, kwalitatieve producten helpen daar ontzettend bij. Ik hoop dat ik als consulent andere ouders kan helpen om keuzes te maken die bij hun persoonlijke voorkeur en leefstijl passen. 
 
Elisabeth, eigenaar van Klein Spook: geshockeerd door de massa afval dat ons zoontje veroorzaakte

Elisabeth De VosEn ja, ook in ben Klein Spook, ook wel Groot Spook genoemd. Mijn naam: Elisabeth De Vos en ik ben de mama van Warren (°2006) en Renée (°2009).

Waarom duurzaam? Onze wereld is te belangrijk om zomaar kapot te laten gaan. We moeten doen wat we kunnen om ervoor te zorgen dat onze kinderen ook nog een mooie plek hebben om te leven.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Na de geboorte van Warren waren José en ik geshockeerd door de massa afval dat ons klein mannetje produceerde: 1 vuilniszak per week stinkende pampertjes. We hebben een lading van 30 strikluiers besteld en bij Warren geen andere luiers gebruikt. Tijdens de luierperiode van Renée zijn we met Klein Spook gestart, dus veel testluiers in huis, maar onze favoriet bleef de strikluier.

Waarom gestart met Klein Spook? Het begon met info geven bij de MilieuAdviesWinkel hier in Gent, het werd een bijberoep en algauw een fulltime job. Omdat we dit geweldig alternatief voor de wegwerppamper bekender willen maken, maar ook omdat het zo tof is om jonge ouders te onmoeten die net als ons bekommerd zijn om de wereld van hun kinderen.

Mailelisabeth@kleinspook.be

 

Leen Leysen uit Turnhout: "We hebben maar 1 moeder aarde en daar moeten we zuinig op zijn."

Leen Leysen Klein SpookWist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag: Leen Leysen uit Turnhout, mama van Teun (°2014) en Emme (°2016)

Waarom duurzaam
? We hebben maar 1 moeder aarde en daar moeten we zuinig op zijn.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Vanaf de geboorte van mijn zoontje in 2014 ben ik gestart met wasbaar luieren. Ik gebruik ondertussen al 4 jaar de luiers en overbroekjes van Popolini en ben er nog steeds zeer tevreden mee.

Waarom consulente bij klein spook? Na de geboorte van Teun ben ik doula en zwangerschapsyogadocente geworden bij Mama Dea vzw.  Omdat ik daar dagelijks bezig ben met het bewust maken van nieuwe ouders, wilde ik dat bewustmakingsproces graag doortrekken naar het gebruik van wasbare luiers.

Mailleen@kleinspook.be

Nathalie uit Antwerpen: "De wasbare luiermicrobe heeft me gebeten."

Nathalie Biesemans Klein SpookWist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag: Nathalie Biesemans uit Antwerpen, mama van  Robbe (°2016)

Waarom duurzaam? bezig zijn met duurzaamheid zit in mijn bloed en het maakt me gelukkig om bewust om te gaan met materialen, producten, voeding..en om mijn impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? 2 weken na de geboorte begonnen met strikluiers en new born overbroekje. Ik vind het mijn taak om als consulente te experimenteren, dus ik heb vrijwel alle systemen en merken uitgetest. Mijn favoriet systeem is de prefold (losse inlegger in een overbroekje). Mijn topcombinatie is de Flip nachtinlegger in een Anavy velcro overbroekje.

Waarom consulente bij Klein Spook? omdat ik geloof dat vele individuen écht het verschil kunnen maken, omdat ik ongelofelijk graag (aanstaande) ouders informeer en adviseer over hoe ze hun weg kunnen vinden in het wasbare luieraanbod, omdat de wasbare luiermicrobe me echt gebeten heeft :-)

mailnathaliebiesemans@tanterosa.be

José van Klein Spook: "We hebben maar één aarde en gebruiken hem te snel op."

José Delameilleure Klein SpookJe kan hem bezwaarlijk een consulent noemen. Wel - samen met Elisabeth - de oprichter van Klein Spook. Achter de schermen zeer actief. En soms ook voor de schermen.: José Delameilleure

Waarom duurzaam? Omdat we maar één aarde hebben, en we zijn ze veel te snel aan het opgebruiken.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? We hebben die gebruikt voor Warren en Renée (naar haar is Klein Spook trouwens genoemd) en waren meteen fan. Mijn persoonlijke favoriet is de strikluier, zoals je ook kan zien in dit filmpje.

Waarom Klein Spook? We zijn met Klein Spook begonnen om andere mensen te helpen hun ecologische voetafdruk te verminderen. En ik ben heel trots op wat Elisabeth en ik sinds 2011 van Klein Spook gemaakt hebben.

Mailjose@kleinspook.be

Elke uit Brugge: "Elke keer als ik een luierwas ophang, ben ik blij dat ik weer een vuilniszak bespaar."

Elke Dekempe Klein SpookWist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag: Elke Dekempe uit Brugge, mama van Elsa (°2016) en zwanger van een zoon

Waarom duurzaam? We proberen sowieso een zero waste levensstijl op na te houden. Toen we wisten dat Elsa eraan kwam keken we erg op tegen extra afval. De stap naar wasbare luiers was dus niet zo groot. Elsa bleek ook haar tere huidje van papa mee te hebben, dus dat haar huid door wasbare luiers minder in aanrakeing zou komen met schadelijk stoffen, was mooi meegenomen. Elke keer dat ik een luierwas ophang, ben ik zo blij dat we terug een vuilzak konden uitsparen.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Toen Elsa 1 dage oud was: hydrofiel luiers en prefolds. De hydrofielen zijn nog steeds in gebruik (weliswaar met extra inlegger) in combinatie met de overbroekjes van Petit Lulu die zo omwille van het fleece randje. Sinds enkele maanden gebruiken we ook de Anavy luiers in combinatie met Popowrap; wanneer we een langere tijd onderweg zijn of niet meteen in de mogelijkheid zijn om te verschonen. 

Waarom consulente bij Klein Spook? Toen wij ons oriënteerden over wasbare luiers, zagen we al snel door het bos de bomen niet meer. Daarom vind ik het belangrijk om ouders correcte informatie te geven zodat ze toch de stap naar wasbaar durven wagen. Maar ook wil ik reeds wasbare luierkontjes bijstaan met raad en daad bij een probleempje, zodat ze met veel plezier wasbaar blijven dragen!

Mailelkedekempe@kleinspook.be

Lies uit Gent (Oost-Vlaanderen): "Wij hebben mama- en papaluiers."

Lies Pauwels Klein SpookWist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag: Lies Pauwels uit Gent, pleegmama van 2 zonen (°1999) en mama van Mabel (°2015) 

Waarom duurzaam? Het begon met enkel groenten en fruit uit België te kopen en die los in onze kar te leggen. Wasbare luiers leken ons de logische keuze om aan die mastodontale afvalberg te werken. Ik herinner me dat we echt in shock waren toen we op de infoavond van Klein Spook te horen kregen dat 8% van alle afval wegwerpluiers waren.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Zodra uit het ziekenhuis wilde ik starten met herbruikbare luiers, onze dochter, mini en tenger, verdronk in die luier. Ik vond mijn draai niet, dus even wegwerp en na drie weken terug overgestapt. Wij hebben thuis mama en papa-luiers. Ik ben een strikluierfan, mijn vriend vindt dit origami en houdt liever van de voorgevormde totsbotsluiers. Ondertussen is onze dochter overdag zindelijk en gebruiken we afhankelijk van wie ze in bed steekt, strikluiers met hennepinleggers of een lulu nature nachtluier met een wolletje erover.

Waarom consulente bij Klein Spook? Wij zijn zo tevreden van wasbare luiers, niet alleen voor de afvalberg, maar ook kenden we geen rugkak, gebruikten we amper luierzalf, terwijl onze dochter echt een gevoelige huid heeft en allergisch van aard is. Al een tijdje nodigde ik zwangere vrienden bij me thuis uit om hen de ‘wonderen’ van wasbaar te leren kennen. Ik vond het toen ook zalig dat ik dit nu ook voor Klein spook kon doen om nog meer mensen uitleg te kunnen geven, als gids in luierland.

Mailliespauwels@kleinspook.be

Nathalie uit Zingem (Vlaamse Ardennen): KILO'S (!!!!) afval met wegwerpluiers

Nathalie Delporte Klein SpookWist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag Nathalie Delporte uit Zingem, mama van Sam (°2010) en Maya (°2013)

Waarom duurzaam? Toen we begonnen met wegwerpluiers, bij de geboorte van ons eerste kindje, merkten we al snel hoeveel KILO’S (!!!!) afval we buiten moesten zetten. Komt daarbij dat we dit bij ons naar het recyclagepark moeten brengen in aparte (dure!) afvalzakken. We wilden bovendien wel wat moeite doen voor onze planeet, hadden ons huis al vrij ecologisch verbouwd, en het was dus maar normaal dat we hierin ook ons steentje konden bijdragen…

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Enkele maanden na de geboorte van Sam volgden we een infosessie, en kozen we voor de Bumgenius Flip luiers, die waren heel makkelijk, zeker ook bij de onthaalmoeder, en slank onder de kledij.

Waarom consulente bij Klein SpookIk wilde iedereen overtuigen van wasbaar luieren, zocht een manier om dit ook in onze streek (de Vlaamse Ardennen) bekend te maken, en was dus heel blij om als eerste consulente bij Klein Spook in mijn buurt aan de slag te gaan!

Mailnathalie@kleinspook.be

Elke uit Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen): "In mijn leven staat duurzaamheid centraal."

Elke Brosens Klein SpookWist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag Elke Brosens uit Sint-Niklaas, mama van een plusdochter (°2006) en 2 zonen (°2010 en °2013)

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Pas met de eerste zoon zijn we begonnen met wasbaar. Eerst overdag, maar helaas werkte onze opvangplaats niet echt mee. Dus werd dat na een tijdje enkel 's nachts of wanneer we thuis waren. De 2de zoon had een zeer gevoelig huidje en dus was wasbaar perfect voor zijn billetjes, hij heeft dan ook bijna altijd rond gekropen en gelopen in een wasbaar luierkontje. Niet onmiddellijk na de geboorte, we zijn gestart wanneer hij ongeveer 6 maanden was. Voor 's nachts hebben we een voorkeur voor totsbots of lulu dodo met een extra bamboo of hennep inlegger, die bamboo luiers zijn echte slurpers! Met de overbroekjes van lulu of van popolini. Overdag gebruikten we veelal de totsbots met een een fleece inlegger om de billetjes droog te houden en een overbroekje van popolini.

Waarom consulente bij Klein Spook? Mijn kindjes zijn inmiddels uit de luiers, maar ik hou ervan om mijn kennis door te geven aan andere ouders. In mijn leven staat duurzaamheid centraal en wasbaar hoort daar uiteraard bij!

Mailelke@kleinspook.be

Maaike uit Gent (Oost-Vlaanderen) wordt zo blij van wasbaar luieren

Maaike LensWist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag Maaike Lens uit Mariakerke (Gent) is mama van Adam Rabdeen (°2006), Jasper Remi Paul (°2008) en Jore Saraswati (°2011) 

Waarom duurzaam? Na 10 maanden reizen door Azië wisten we heel goed welke impact afval heeft op je onmiddellijke omgeving - daar verdwijnt het op veel plaatsen immers niet met de vuilniskar maar zie je het overal om je heen en kan je de impact ervan inschatten. Sloot ook perfect aan bij ons verlangen om zo natuurlijk mogelijk op te voeden; liever een natuurlijke stof aan mijn kind dan broeierig plastic. Plus, een vuilniszak vol luiers op een klein appartement in de zomer - bah! Ook geld speelde een rol; die reis was niet gratis ;) En het is zo schàttig

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Onmiddellijk na de geboorte: strikluier + voorgevormde kiddybips, verder met strikluier tot aan de zindelijkheid

Waarom consulente bij Klein Spook? Ik werd zelf zo blij van wasbaar luieren en je kan met zo weinig moeite zo grote impact maken. Die blijde boodschap wil ik heel graag delen. Ook fijn om mensen door je informatie wat minder keuzestress te zien hebben + niet overbodig en/of foute keuzes te maken. De filosofie van José en Elisabeth mbt 'informeren boven verkopen' vind ik echt top + hun keuze voor verantwoord geproduceerde producten!

Mailmaaike@kleinspook.be

Noemie uit Waregem (West-Vlaanderen): "Duurzaam stemt overeen met mijn gevoel en intuïtie"

Wist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag Noemie Weytens uit Waregem, mama van Alina (°2013) Cesaar (°2017)

Waarom duurzaam? Omdat het voor mij juist de vraag is, waarom niet? Het is logisch omdat duurzaam volledig overeenstemt met mijn gevoel en intuïtie.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Gestart bij Alina op 9 maand met pocketluiers overdag en 's nachts Lulu dodo met Popowrap overbroekje. Overdag zindelijk op 22 maand en 's nachts zindelijk op 4,5 jaar. Cesaar gestart op 3 dagen, nu gebruik ik Milovia met 1 inlegger en 's nachts Anavy luier met Popowrap overbroekje. 

Waarom consulente bij Klein Spook? Om nog meer ouders kennis te laten maken met wasbare luiers en hen bijstaan in de voor hun juiste keuze te maken. Omdat ik graag op die manier een steentje bijdraag aan het milieu.

Mailnoemie@kleinspook.be 

 

Karen uit Gent (Oost-Vlaanderen): "Ook luie ouders kunnen wasbaar gebruiken"

Wist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag is Karen aan de beurt. Karen Delcour uit Mollem (Gent) is mama van Jef (°2012) 

Waarom duurzaam? De afvalberg aan wegwerpluiers is er eentje die je zelf in de hand hebt. Dus ben ik voorzichtig gestart met wasbaar en het werkte.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Toen Jef 1 maand (denk ik) oud was, volledig wasbaar gegaan. Daarvoor nog wat afwisselen en zoeken naar modellen. Ik was een grote fan van de Tots Bots luiers met Popolini overbroekjes, heel klassiek.

Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik wil tonen dat ook luie ouders wasbaar kunnen gebruiken. Ik zie het als mijn kleine ecologische bijdrage om nieuwe ouders te informeren.

 Mail: karendelcour@kleinspook.be