RSS

Blog berichten van '2018' 'juni'

Online betalen met ecocheques? Eén op drie doet mee.

Hoewel de elektronische ecocheque dik twee jaar geleden al werd ingevoerd, en er sedert begin dit jaar alleen nog maar elektronische ecocheques bestaan, blijft online betalen met de ecocheques lastig. Gelukkig heeft Edenred intussen een volledig werkend systeem. En ook Sodexo en Edenred sleutelen aan een oplossing.

Sinds mei kan je bij Klein Spook het volledige bedrag van je bestelling met ecocheques van Edenred betalen wanneer je online afrekent. Dat kan zelfs indien het saldo op je ecocheque kaart lager is dan het bedrag dat je betaalt. In dat geval verwijst onze site voor de betaling van het restbedrag door naar onze andere betaalmogelijkheden.

Hoera voor Edenred, dus.

Bij de twee andere uitgevers van ecocheques, Sodexo en Monizze, wordt nog steeds gewerkt aan een oplossing. Bij ons laatste contact met Sodexo werd als lanceringsdatum september 2018 meegegeven als streven, Monizze communiceert momenteel niet over een datum. Sodexo heeft overigens een kwalijke reputatie als het op elektronische cheques aan komt. Begin dit jaar kreeg het bedrijf nog een boete van meer dan 3 miljoen euro omdat het er niet in slaagt zijn klanten te laten overschakelen naar elektronische dienstencheques.

Zelfs als ze na de zomer met een online betaalmodule komen, kan het nog enige tijd duren eer we die op onze site kunnen aanbieden. Het integreren van betaalsystemen is een van de meest complexe onderdelen bij het opzetten van een webshop. Daarom is het bijzonder jammer dat Edenred, Sodexo en Monizze er niet in slaagden een gezamenlijk platform op te zetten. Ze hebben dat trouwens niet eens geprobeerd. De integratie van Edenred kostte Klein Spook veel tijd en enkele duizenden euro’s, een oefening die we straks nog eens mogen overdoen voor Sodexo en Monizze. Het is een beetje alsof een winkel zijn klanten voor iedere bank afzonderlijk een betaalterminal zou moeten aanbieden.

Heb je elektronische ecocheques van Sodexo en Monizze en wil je bij ons betalen? Dan kunnen we je momenteel alleen maar vragen bij Klein Spook in Gent langs te komen. Want voor betaalterminals zijn deze kaarten gelukkig wel bruikbaar.

Ine uit Asse (Vlaams Brabant) wil geen ton wegwerpluiers per kind produceren

Wist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. Vandaag is Ine aan de beurt. Ine Renson uit Mollem (Asse) is mama van N. (°2014) en W. (°2016)

Waarom duurzaam? Omdat ik het niet over mijn hart krijg om mijn kinderen elk 1 ton afval aan wegwerpluiers alleen te laten produceren... Wat we kunnen vermijden, proberen we te vermijden!

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Bij N. zijn we gestart als ze 2 maanden oud was. Ik had eventjes last van drempelvrees, maar was vrij snel verkocht eens we geroutineerd waren. Bij haar gebruikte ik vooral Bamboozles (met Flip overbroekjes) en een paar Close Pop-In's. Bij W. wou ik meteen na zijn geboorte starten, maar hij heeft ons verrast door er op exact 37 weken al te willen zijn. Daardoor zat hij vanaf dag 3 in wasbare luiers. Bij hem gebruik ik ongeveer evenveel Bamboozles (met overbroekjes van Flip, Anavy en Bamboolik) als Close Pop-In's. Voor de nacht gebruik ik een Bamboozle met nog een extra stay-dry inlegger van Milovia en een boxer van Lulu Nature Dodo. 

Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik zo enthousiast ben over de wasbare luiers en het fantastisch vind als ik mensen kan overtuigen om ook voor wasbaar te kiezen! Op die manier kan ook ik mijn steentje bijdragen om er weer een groenere wereld van te maken. 

Mailine@kleinspook.be

Sarah uit Bocholt (Limburg) verspreidt de blijde boodschap

Wist je dat we ondertussen 13 Klein Spook-consulenten hebben? In dit geval een geluksgetal. We stellen deze fantastische dames de komende weken één voor één aan je voor. En we beginnen met Sarah.

Sarah Scheelen uit Kaulille (Bocholt) is mama van Charlotte (°2016) 

Waarom duurzaam? Omdat ik het belangrijk vind om ons steentje bij te dragen aan onze planeet. Het is een kleine moeite, wat toch wel veel (afval)effect heeft. 

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Vanaf het moment we uit het ziekenhuis kwamen lag ons huurpakket te wachten. Uiteindelijk gekozen voor Close pop-ins voor overdag (makkelijk voor papa, grootouders én crèche), en Bamboozles met overbroekjes van Popolini voor 's nachts.

Waarom consulente bij Klein Spook? Omdat ik zo weinig mensen uit mijn omgeving wasbaar zag gebruiken, en het zo jammer vond. Ik wil graag andere mensen inspireren, en de 'blijde boodschap' verspreiden ;-)

Mail: sarah@kleinspook.be

Klein Spook en Tante Rosa blijven open in juli en augustus

Dankzij de hulp van onze medewerkers Lies, Maaike en Nathalie kunnen we heel de zomer dagelijks pakjes blijven versturen en mailtjes beantwoorden. Logisch natuurlijk want de plasjes van onze kleinste klantjes nemen ook geen vakantie.

Het gaat goed met Klein Spook en Tante Rosa. We mogen dagelijks heel veel pakjes versturen. Teveel eigenlijk om nog alleen aan te kunnen. Daarom krijgen we nu wekelijks hulp van consulenten Nathalie, Lies en Maaike die elk één dag de logistiek van Klein Spook voor hun rekening nemen. Een hele verademing het hele jaar door, maar zeker in de vakantie. Zij zorgen ook voor vervanging als wij (José en Elisabeth) het land uit zijn. Zo dat Klein Spook altijd kan blijven doorlopen.

Moeten we nog zeggen dat we dit geweldig nieuws vinden?

Krijg je al subsidies voor wasbare luiers in je gemeente?

Wist je dat heel wat gemeenten subsidies geven voor de aankoop van wasbare luiers? Zo betaalt Stad Gent 100 euro van je factuur wasbare luiers terug (50% van de aankoopprijs). Is dat in jouw gemeente nog niet het geval? Dan is het nu - voor de gemeenteraadsverkiezingen - het goede moment om het op de politieke agenda te zetten. Via de website https://jijkiest.vrtnws.be kan je onderwerpen aankaarten. Een ecologische en duurzame tip voor onze politiekers.

Duurzaam textiel? Ja, graag!

Consumenten stellen zich steeds vaker vragen bij de duurzaamheid van producten die ze kopen. Dat is met name ook het geval bij textiel, zegt Oeko-Tex, op basis van resultaten van een enquête die de organisatie ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag organiseerde. Ook bij Klein Spook hechten we veel aandacht aan duurzaamheid.

Door te letten op duurzaamheid dragen consumenten bij tot de bescherming van het milieu. Biotextiel wordt gemaakt zonder pesticiden of andere giftige stoffen, en krijgt zijn kleur via natuurlijke middelen. Oeko-tex is een organisatie die een keurmerk verleent aan textielproducenten. Uit een recent onderzoek van de organisatie bleek dat consumenten niet alleen kijken naar de informatie die ze op labels in de kleren en in de verpakkingen vinden, maar ook actief de duurzaamheid van merken opzoeken op internet.

Recent vroegen we bij Klein Spook ook de certificaten op van onze leveranciers. Begin september nemen we deel aan de biobeurs Valériane in Namen en de organisatoren zijn bijzonder streng in het toelaten van standhouders: alleen producten die over bio- en ecocertificaten beschikken, mogen op de beurs getoond en verkocht worden.

De rondgang bij onze leveranciers leverde ons een fraaie oogst aan certificaten op: alles samen kregen we een 50-tal GOTS, Standard 100 en andere keuringen toegestuurd. Het sterkt ons in het vertrouwen dat we hebben in onze producten. Klein Spook voert duurzaamheid hoog in het vaandel en maakt ook deel uit van onze principes.