RSS

Blog berichten van '2018' 'oktober'

Alles wat je ooit wilde weten over zwangerschap en de bevalling

Eindelijk! Was je op zoek naar een boek waar alles in staat wat je moet weten om vol vertrouwen te bevallen? Zoek dan niet verder, want ‘Zwanger?!’van Angélique Coppens en Dries Celis is dat boek.

Angélique Coppens is vroedvrouw en medeoprichter van één van onze favoriete vroedvrouwenpraktijken, Geboren in Gent, en biedt vooral heel veel praktische informatie vanaf het moment dat je denkt zwanger te zijn tot de eerste weken thuis na de bevalling. Angélique gaat geen enkel thema uit de weg en schrijft zowel over de aangename als de minder aangename kanten van deze unieke periode in een mensenleven. Kwaaltjes tijdens de zwangerschap, pijn tijdens de bevalling, het langzame herstel van het lichaam tijdens de kraamperiode, het komt allemaal aan bod. Het boek bulkt van de praktische tips (wat je wel veilig kan eten tijdens de zwangerschap, of hoe je het beste toch wel maakt dat de auto volgetankt is als de dag van de bevalling nadert,…) en checklists zodat je zeker geen enkel aspect over het hoofd kan zien.

Ook voor de papa in spe is dit een interessant boek. Hij leest hier hoe hij belangrijk deze periode in het leven is om dichter bij elkaar te komen, en leert hoe hij zijn partner het beste kan ondersteunen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. Ook voor de partner handige checklists en tips (wordt vriendjes met de wasmachine is zeker een goede tip, en de wenk om voor de eerste dagen thuis alvast wat makkelijke maaltijden te voorzien).

Het boek is heel toegankelijk geschreven en de grappige illustraties van Dries Celis verhogen het leesplezier alleen maar. Alle informatie is netjes opgedeeld in korte hoofdstukken. Je hoeft het boek dus niet in één ruk uit te lezen, al moet ik toegeven dat ik zelf bleef bladeren en lezen, maar kan de informatie in stukken en brokken tot je nemen.

Wie dit boek gelezen heeft, is volledig geïnformeerd over wat haar of hem te wachten staat. De handige checklists (aan het einde van het boek ook nog eens op één plek samen gebracht) zorgen er voor dat je achteraf zeker niet kan zeggen, “daar hadden we niet aan gedacht”.

Grondig, leesbaar en bijzonder praktisch.

‘Zwanger?!’ is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts, kost 22,99 euro en is dat geld meer dan waard.