Waarom verkopen we zoveel verschillende luiers? Om jullie te pesten! Om jullie keuzestress te geven. Nee, natuurlijk niet. Wel, omdat de keuze van de luier heel persoonlijk is. Ga je voor budget, ecologie of leuke prints? Gebruik je de luiers voor 1 of meerdere kinderen? Zijn het grote plassers, flinke petatten of fijne sprietjes? Het beïnvloedt de keuze.
Maar of je nu voor een snap-in-one, een strikluier of wolletjes gaat. Wij zoeken hier in onze webshop het beste merk in zijn soort. En achter elk merk dat we hier verkopen staan we ten volle. Ze zijn allemaal getest door onze kritische consulenten. Onze geweldige consulenten die mee ons gamma bepalen, de klanten bijstaan met persoonlijk advies en stuk voor stuk luierspecialisten zijn.
We vroegen hen wat hun favorietjes zijn.
Ine uit Asse verkiest de Bamboozle.
Ine is mama van Nim (bijna 2 jaar)
Favoriete luier
Mijn favoriete luier voor overdag is sowieso, zonder twijfel, de bamboozle met een overbroekje van Flip of Bamboolik. Voor mij een "winning combination" en de enige combinatie die ik met een gerust hart aan iedereen durf aan te raden.
Ik heb zelf nog oude bamboozles gekregen van vrienden die deze voor hun 3 kindjes hadden gebruikt, en mijn dochter is nu het 4de kindje die er probleemloos mee door de dag gaat (of ging, aangezien ze sinds anderhalve maand zindelijk is overdag. ;) ). Hoe ecologisch is dat!!?
Voor uitstapjes, familiefeestjes, babysitters etc vind ik de close pop-in's geweldige luiers. Heel gemakkelijk en heel mooi waardoor je meteen iedereen kan laten zien hoeveel mooier die wasbare luiers zijn dan wegwerp! ;)
En ‘s nachts
Voor de nacht heb ik liefst een bamboozle met een Lulu Nature Boxer als overbroekje. Ik vind wolbroekjes fantastisch, maar krijg mij niet aan het lanoliseren gezet, dus de luie moeder in mij is dan maar voor een andere optie gegaan. De Lulu Nature Boxer heeft fleece randjes waardoor hij veel minder aftekent in de billetjes dan de gewone overbroekjes. Works like a charm.
Billendoekjes
De billetjes maak ik schoon met Cheeky Wipes. Ik gebruik enkel het gedeelte voor de propere doekjes. Ik maak op voorhand zo'n 15-tal doekjes klaar en de doos staat binnen handbereik. De vuile doekjes gooi ik gewoon in de luieremmer.
Ook onze onthaalmoeder gebruikt de Cheeky Wipes voor mijn dochter. Die geef ik mee in het waterdicht transportzakje van Cheeky Wipes, dat ik aan de luierzak vast hang.
Onlangs mocht ik ook de doekjes van Billie's Box testen. Heerlijk zacht en een smaller doosje wat hier thuis praktischer is. De spray is zachter van geur dan de olie van Cheeky Wipes, dus die heb ik liever.
Zwemluier?
Om te gaan zwemmen hebben wij een schattig zwemluiertje van Imse Vimse. Voorlopig nog geen kaka-accidentjes gehad tijdens het zwemmen, maar wel blij met een mooi zwembroekje ipv een lelijke wegwerpzwemluier dat in mijn ogen de meest nutteloze uitvinding ooit is.
Oefenbroekje?
Voor mijn dochter heb ik enkele schattige trainingslipjes van Popolini gekocht toen we de eerste tekenen opmerkten dat ze klaar was om zindelijk te worden. Geeft toch een iets "veiliger" gevoel, maar was hier eigenlijk niet echt nodig.
Verder gebruiken wij hier de car seat protector van Close. Ook nog nooit echt nodig gehad, maar fijn dat hij er ligt in geval van...
Vicky uit Gent zweert bij bamboe en wol.
Vicky is mama van Noyah (zes jaar), Ayco (2,5 jaar) en Mala (bijna 1 jaar)
Favoriete luier
Mijn favoriete luier is en blijft de Bamboozle. De oudste dochter (ondertussen bijna 7) kreeg een katoenen luier met plastiek overbroekjes, onze 2,5 jarige kreeg mijn favoriete luier om de billen met de Flip overbroekjes (en de oude werden nog gebruikt als reserve). De bamboozle is gemaakt uit bamboe: heel wat absorbering, leuke prints, 2-delig. Mijn voorkeur blijft uitgaan naar een 2-delig systeem: het geeft voor mijn dik-bil-lady’s het minste lekken. Ook onze jongste dame kreeg dezelfde Bamboozle rond de billen, deze keer met wollen overbroekjes. Het is verbazingwekkend wat wol kan (vocht en warmteregulerend, zelfreinigend). Ik moet er ook wel bijzeggen dat we met haar vanaf de geboorte ook begonnen zijn met BZC (in beperkte mate, want in de drukte van een gezin met 3 dames hoor ik haar signalen moeilijk, maar ze gaat trouw bij elke verversbeurt, voor en na het slapengaan op het potje en HET WERKT!). Mijn echte favoriet zijn de MaM shorties als wollen overbroekje, het tailleert slanker, kan geruime tijd doorgedragen worden en de Disana wollen overbroekjes, tailleert iets minder slank, maar ziet er echt wel schattig uit, kan ook lang doorgedragen worden, worden alleen maar beter qua werking hoe langer je ze hebt (in tegenstelling tot de PUL-broekjes) wanneer je ze goed verzorgt. Ze zijn bijna overslijtbaar!
's Nachts
Ook hier was het een zoeken: volle billen en een gebooste nachtluier? Dame nummer 2 draagt nog steeds de Lulu Dodo bamboo met de dubbele Rumparooz inlegger en een wollen overbroekje en dit al voor heel lange tijd. Het werkt nog steeds! Het is dankzij deze ervaring dat ik het ook aandurfde om voor de jongste helemaal over te schakelen naar wollen broekjes. Op dit ogenblik lukt het me onze bijna 1jarige in een Bamboozle te slapen te leggen (zelfs niet eens geboost), dit omdat ze ’s nachts nog eens wakker wordt en ik haar verschoon en ze ook een nachtplasje doet.
Billendoekjes
Wasbare billendoekjes, water en bijhorende olie! Geen chemische geuren, geen overmatige plastiek verpakking, geen accidentjes door doekjes die scheuren of wat dan ook. Je moet ook geen angst hebben als ze even op zo’n doekjes sabbelen (itt de wegwerp versie).
Zwemluier?
Imse Vimse, die wordt nu ook door de jongste gedragen of de Close Parent Pop-In (zonder inleggers), die durf ik ook als zwemluier te gebruiken. Ziet er ook schattig uit!
Oefenbroekje?
Iobio, ziet er het meest uit als een slipje, maar dochterlief kiest nu liever voor echte slipjes
Julie uit Antwerpen doet aan BabyZindelijkheidsCommunicatie.
Julie is mama van Mila (18 maand)
Sinds Mila 3 maanden is doen we aan BZC. Hierbij ga je ervan uit dat een baby in principe “zindelijk” wordt geboren en hierover communiceert met signalen. Net zoals je baby communiceert over honger, pijn, vermoeidheid,…. Door observatie en aanvoelen kan je inspelen op deze behoefte van je baby.
Wij doen dit in combinatie met wasbare luiers. Je kan bij BZC ook luierloos gaan en/of van die superschattige mini-onderbroekjes gebruiken, maar dit durfden we toen nog niet. Wie weet bij een volgende…
Favoriete luier
De eerste maanden hebben we strikluiers gebruikt en Bamboozles. Dit zijn topluiers, maar iets minder geschikt als je snel een luier probeert uit te krijgen om je kindje boven/op een potje te laten plassen. Ze absorberen heel goed, nooit lekjes gehad, maar dit is bij BCZ veel minder van belang.
Mijn persoonlijke favoriet voor overdag is de Peenutpad met een Flip overbroekje. Heerlijk slank, zacht, snel droog, basic en gemakkelijk. Meer hoeft het niet te zijn.
Mijn man kiest resoluut voor de Close Pop-In! Ook voor de crèche is dit de topfavoriet. Zeer lekbestendig en toch met het gemak van een all-in-one. De leuke kleurtjes en printjes krijg je er gratis bij.
Zwembroekje?
Het eerste zwembroekje van Mila was de zwemluier Swimtots van TotsBots. Lekker zacht en makkelijk aan en uit te doen. Ideaal voor baby’s. Niet geschikt als overbroekje, hebben we hier met scha en schande geleerd ;).
Nu is ze 18 maanden en draagt ze de zwemluier van Imse Vimse. Ziet er uit als een zwembroekje, met leuke printjes en drukknopjes in de zij. Een aanrader.
En 's nachts?
Voor de nacht gebruiken we wollen overbroekjes: helemaal fan van de longies en shorties van MaM en de broekjes van Disana.
Heerlijk zacht, warm in de winter, koel in de zomer, neemt ook nog vocht op en (raar maar waar) zelfreinigend! Perfect in combinatie met een wolzijden onderhemdje. Ook gewoon te gebruiken als broek. Mila is dan helemaal om op te eten.
Wolletjes
Dankzij Klein Spook ben ik gebeten door het wolvirus. De wollen collectie is in tussentijd uitgebreid met body’s, onderhemden, strikmutsjes, truien, pantoffels, kousen, jassen, een wollen dekbed, een zacht wollen schapenvachtje in bed,… Heerlijk, heel de familie in de wolletjes.
Vanessa uit Lommel kiest voor vouwluiers.
Vanessa is mama van Nore (3 jaar) en Mathias (10 maanden)
Favoriete luier
Ik hou het meest van een Bumgenius Flip overbroekje in combinatie met een voorgevouwen luier. Voorgevouwen luiers hebben het grote voordeel dat je de luier vooraf in het overbroekje kunt steken, waarna je de luier in één beweging rond de billetjes kunt krijgen. Met mijn beweeglijke kapoentjes toch één van mijn voornaamste beweegreden om voor dit type luier te kiezen.
Als consulente heb ik nu ook het voorrecht gehad om de snap-in-one Bamboolik luier te testen. Wat een prima luier! Super zacht overbroekje, zeker met het randje uit fleece, lekker slank en zeer goede absorptie. Jammer dat ik al een hele voorraad voorgevouwen luiers heb, anders zou ik me zo een hele lading Bambooliks aanschaffen.
's Nachts
’s Nachts trekken voorgevouwen luiers het gewoonweg niet. Dan grijp ik graag terug naar de klassieke tweedelige systemen met voorgevormde luiers. De Lulu Dodo luiers van Lulu Nature zijn hier mijn absolute favoriet. Ze zijn lekker zacht vanbinnen en in combinatie met een booster kunnen ze voldoende absorberen voor de hele nacht. Voor mijn 10-maandertje krijg ik er nog wel een Bumgenius Flip overbroekje overheen in de grootste maat, maar voor mijn 3-jarige meid, gebruik ik hem in combinatie met een Lulu Nature Boxer.
De billetjes
Bij een verschoningsbeurt maak ik de billetjes eerst schoon met wat toiletpapier, of met zelfgemaakte vochtige doekjes op basis van keukenrol en kokosolie. Wanneer de meeste stoelgang weg is, gebruik ik een waslapje met wat water of Billiesbox Lotion, een super handig spuitbusje. “Lavendelfris” noemt mijn dochter het.
Zwemluier?
Wanneer we gaan zwemmen gebruiken we uiteraard ook wasbare zwemluiers, die zijn veel mooier dan de wegwerpluiers. Wij hebben een zwemluier van Charlie Banana, welke ik handig vind omdat ze toch een kleine plasje kunnen opvangen, bv op weg naar het zwembad of op het strand. We hebben er ook eentje van Totsbots, en hoewel ze zeer praktisch zijn bij kaka-ongelukjes, heb ik ze niet zo veel gebruikt, omdat ze altijd veel te groot uitvielen.
Oefenbroekje?
Oefenbroekjes hebben we (nog) niet nodig gehad. Mijn dochter besliste van dag op dag geen luiers meer aan te willen doen toen ze net 2 geworden was, en was meteen zindelijk met nagenoeg geen ongelukjes meer. Sinds een week heeft ze hetzelfde beslist voor ’s nachts.
Maaike uit Mariakerke blijft fan van de strikluiers.
Maaike is moeke van Adam (10 jaar), Jasper (8 jaar) en Jore (5 jaar)
Favoriete luier
Onze jongste spruit is intussen vijf dus we zijn al even uit de luiers. Als ik terugkijk blijft de strikluier een absolute favoriet. Die geeft je zoveel flexibiliteit: altijd perfect aanpasbaar aan de grootte van je kindje, te combineren met eender welke inlegger en eender welk overbroekje. Mijn favoriete combinatie was de strikluier met Disana tetradoek en de Lulu Nature Boxer. Sowieso met Disana inlegvliesjes, die we meerdere keren konden meewassen. De wolwikkel gebruikten we vooral 's nachts en het wollen overbroekje van Disana ter vervanging van een broekje in de zomer. Het fijne daaraan was dat die altijd een frisse geur hadden; even laten uitwaaien na gebruik en je kan er opnieuw mee aan de slag. Sindsdien gaan ook mijn wollen truien veel minder in de was. Ze zijn alleen maar aangenamer om dragen!
Oefenbroekje?
Zindelijk worden ging bij ons erg snel; op 2,5 jaar waren de kindjes - op het gebeurlijke ongelukje na - zowel overdag als 's nachts zindelijk. In de beginperiode gebruikten we overdag soms een oefenbroekje, bij onze dochter ging dat prima met Charlie Banana.
Zwemluier?
Voor het zwemmen kochten we voor de oudste zoon een zwemluier van Imse Vimse. Die is intensief gebruikt door de drie kindjes en werd intussen doorgegeven aan de nichtjes. Een fantastisch product; ongelukjes worden helemaal opgevangen, het broekje kan gemakkelijk aan en uit, en het ziet er nog goed uit ook.
Billendoekjes
Van bij het begin gebruikten we geoliede doekjes. Zelf gemaakt, Cheeky Wipes bestonden toen helaas nog niet. Over productontwikkeling gesproken: de MaM Longies, een hennep of bamboe inlegger en de Rumparooz overbroekjes zouden zeker op mijn verlanglijstje staan. Iets om naar uit te kijken om bij de volgende generatie te gebruiken...
Schoner
Wasbaar vraagt altijd iets meer werk maar ik heb telkens genoten van het moment waarop ik de luiers mocht ontwarren, te drogen hangen en nadien klaarleggen voor het volgende gebruik. Het geeft telkens een grote voldoening te beseffen dat je voor - en met - je gezin kan bijdragen aan een schonere wereld.
Nathalie uit Zingem heeft ervaring met natte nachten
Nathalie is mama van Sam (5 jaar) en Maya (bijna 3 jaar)
Favoriete luier
Ons wasbaar avontuur begon toen onze zoon 10 maand oud was. We waren de wegwerpluiers grondig beu (vooral de stank en de afvalberg), en startten met Bumgenius Flip luiers: makkelijk samen te stellen, betaalbaar én eenvoudig in gebruik, ook voor de onthaalmoeder. ’s Nachts gebruikten we nog wegwerp. Maar na de geboorte van onze dochter en als consulente bij Klein Spook geraakte ik helemaal ‘verslaafd’ aan alle wasbare luiers en probeerden we alles uit. Resultaat? Nog steeds Flips bij de onthaalmoeder, maar tussendoor ook TotsBots Bamboozle voor lange uitstappen en voor ’s nachts, soms aangevuld met een extra inlegger. En ook strikluiers (met dank aan de overtuigingskracht van Elisabeth en José), want dat zijn toch écht meegroeiluiers, aangevuld met één, twee of drie inleggers! De overbroekjes van Popolini zijn hier favoriet: ze sluiten goed aan en passen ook over dikke pakken luier.
’s Nachts
Intussen zijn de kids overdag zindelijk, maar ’s nachts nog niet… Met name onze oudste zoon is nog goed nat ’s morgens en er is maar één luier die het houdt: een lulu dodo bamboe (maat 2), met 2 inleggers en een wollen overbroekje! Of een strikluier met drie inleggers, jawel, een smalle jongen van 5 past daar dus nog steeds in!
Puzzelen
Het advies dat ik geef aan kersverse ouders die voor wasbaar kiezen: PUZZELEN! Met een luier die je leuk vindt, met inleggers voor meer of minder vocht, thuis of op uitstap, met overbroekjes die best passen bij hun kindje… zo vindt iedereen de perfecte oplossing! En zie je het (nog) niet zitten? Kies dan op z’n minst voor wasbare vochtige doekjes en zwembroekjes…
Joke uit Beringen Popt in.
Joke is mama van Enoa (5 jaar) en Jorrit (bijna 1 jaar)