Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

RSS

Blog berichten van '2016' 'oktober'

Pop-up Wolletjes en een heel weekend korting

Het is geen gewoon weekend, dit weekend. We organiseren een pop-up winkel met onze wollen kleertjes en daar worden we heel vrolijk van. Zo vrolijk dat we heel het weekend 10% korting geven op ... ALLES.

Pop-up Klein Spook Wolletjes

Twee dagen lang hebben we een bakstenen winkeltje in onze pop-up van weleer. Omdat we begrijpen dat je de wolletjes graag eens wil zien en voelen. En ook omdat we er zo trots op zijn. Let op: We nemen enkel onze wollen kleertjes mee. Wil je graag een andere bestelling afhalen, dat kan. Geef een order in via de webshop, duid 'afhalen' aan en laat ons weten dat je die bestelling in de pop-up wil oppikken. Wij zorgen ervoor. 

Pop-up Klein Spook Wolletjes, Koning Albertlaan 73, 9000 Gent

  • zaterdag 22/10 van 14 tot 18 uur
  • zondag 23/10 van 10 tot 13 uur

10% korting op ALLES

En tegelijk met onze wolletjes pop-up geven we dit weekend zomaar 10% korting op ons volledige gamma. Geef de kortingscode DolleWol in en je krijgt vanaf nu tot zondag 23/10 om 22 uur automatisch 10% korting. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. De korting geldt natuurlijk ook voor de wolletjes in de pop-up.

Herfstvakantie

De week van 28 oktober is ook niet gewoon. Op een andere manier dan. Klein Spook neemt een weekje vakantie. Bestellen is mogelijk en vragen stellen ook, maar we zullen minder snel leveren en reageren dan anders. Op het programma: batterijen opladen en griezelen met de kinderen. Vanaf 7 november zijn we terug volop paraat.

Babbel met gelijkgestemden

Vind je net als ons ecologie en fair trade belangrijk? Geloof je in natuurlijk ouderschap? Wil je ook enkel het beste voor jezelf en je kinderen? Kom naar onze gloednieuwe gesloten Facebookbabbelgroep. We zullen het natuurlijk vooral over de luiers hebben, maar ook over zoveel meer.

Wasbare billendoekjes blijven populair

De Klein Spook klant houdt duidelijk van wasbare billendoekjes zoals Cheeky Wipes en BilliesBox. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat we recent hielden. Meer dan vier op vijf respondenten geven de voorkeur aan wasbare billendoekjes boven de wegwerp variant. Meer dan 120 mensen namen aan dit onderzoek deel.

De negen percent deelnemers die liever wegwerp gebruiken, verwijzen naar het gemak om die keuze te staven: wegwerppakjes zijn makkelijker mee te nemen, en hoeven niet gewassen te worden. Voorstanders van wasbare billendoekjes voeren dan weer dezelfde argumenten aan die ook gelden voor wasbare luiers: beter voor het milieu want minder afval (88%), goedkoper (59%), en beter voor de billetjes van de baby (22%). Vooral het feit dat de wegwerpdoekjes chemicaliën en parfum bevatten, moet het in de commentaren ontgelden.

Wasbare billendoekjes zelf maken

Wasbare billendoekjes hoeven niet per se een commercieel gebeuren te zijn: een kwart van de deelnemers geeft aan gewoon een washandje te gebruiken om de kinderbilletjes schoon te vegen, terwijl de handigsten onder ons tetradoeken verknippen of gewoon zelf billendoekjes maakt uit een leuk stofje. Toch koopt bijna twee op drie liefst een kant-en-klaar systeem.

Cheeky Wipes boven

De voorkeur voor kant-en-klare systemen verklaart ook de monsterscore voor Cheeky Wipes. De boxen van Cheeky Wipes dragen de voorkeur weg van liefst 87% van de deelnemers aan ons onderzoek. De recentere BilliesBox scoort met ruim 11% ook niet onaardig. Systemen als Cheeky Wipes en BilliesBox worden vooral gezien als een startpakket, gaandeweg vullen jullie aan met extra doekjes en olietjes, zo blijkt.

De voorkeur voor Cheeky Wipes uit zich ook in de afmeting van 15x15 cm die het meeste (70%) genoemd wordt als ideaal formaat, net als de score die materialen als katoen (53%) en bamboe (44%) halen. Kunststoffen als fleece en microvezel vallen duidelijk minder in de smaak. Dat de billendoekjes tegenwoordig ook met printjes geleverd worden, maakt ze extra populair. Bijna evenveel deelnemers zeggen de doekjes liefst in een leuk printje te hebben als er mensen zijn voor wie kleur of print niet uitmaken. Uit de extra commentaren blijkt dat de printjes bij voorkeur als snoetenpoetser gebruikt worden, want “ik heb niet graag vlekken op mooie printjes”.

Voorkeur voor ethische productie

Klein Spook werkt liefst met merken die ethiek en goede arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel dragen, en jij deelt die mening, waarvoor dank. Liefst zeven deelnemers op tien antwoordden dat ze belang hechten aan ethische werkomstandigheden. Sterker nog: een kwart van de respondenten is zelfs bereid 25% extra te betalen voor ethische productie, en nog eens 61% vindt een meerprijs van 10% best haalbaar.

Heb je zelf ideeën voor een enquête over wasbare luiers of aanverwante producten? Laat het ons dan zeker weten.

Wanneer de crèche moeilijk doet over wasbaar

Kinderopvang en wasbare luiers, het blijft helaas een moeilijk verhaal. Hoewel het grootste deel van de crèches en onthaalouders tegenwoordig herbruikbare luiers toelaten, blijft een aantal zich hardnekkig verzetten en wegwerp pampers aanbevelen. Enkele tips om met de crèche het gesprek aan te gaan.

Bij Klein Spook krijgen we jammer genoeg af en toe de melding dat kinderdagverblijven de wasbare luiers weigeren. Meestal ligt onbekendheid met de wasbare luier aan de basis van deze weigering.

Stel in ieder geval de vraag naar het gebruik van wasbare luiers voor je een crèche kiest. Indien ze negatief staan tegen herbruikbare luiers, peil dan naar hun motivatie. En hou alvast de volgende argumenten achter de hand:

-          Wasbare luiers zijn even hygiënisch als wegwerpluiers.

-          Wasbare luiers zijn even praktisch als wegwerpluiers

-          Herbruikbare luiers lekken niet meer dan pampers, wel integendeel

-          Herbruikbare luiers zorgen voor minder rode billetjes dan wegwerpluiers

Leg zeker uit waarom je zelf voor wasbare luiers kiest: ze zijn beter voor het milieu, ze zijn goedkoper en ze zijn beter voor de billetjes van de baby.

Stel je flexibel op en kies eventueel een andere luier voor gebruik in de opvang dan je zelf thuis wil gebruiken. All-in-one systemen en prefolds doen het doorgaans beter bij de verantwoordelijken van een crèche dan tweedelige systemen. Top tip: strikluiers zijn geen handige optie in de opvang, want niet iedere verzorg(st)er kan daar goed mee overweg.

Neem bij je eerste bezoek aan een crèche een voorbeeld mee van de luier die je wil gaan gebruiken, zo zien ze meteen dat wasbare luiers iets anders zijn dan de katoenen doeken van vroeger. Leg de nadruk op het gebruiksgemak van de moderne wasbare luier. Neem ook een transportzak mee zodat de opvang weet hoe je de luiers meeneemt naar huis. Leg uit dat ze de vuile luiers meteen in die transportzak kunnen stoppen.

Leg uit dat wasbare luiers ook voor hen een besparing betekenen: minder wegwerpluiers betekent minder afval. Crèches die volledig overstappen op wasbare luiers, besparen vele tonnen afval per jaar. Veel minder afvalcontainers dus die ze moeten laten ophalen. En moeten betalen.

Wijs er op dat steeds meer ouders ecologisch gezind zijn. Het toelaten van wasbare luiers is goed voor hun imago, en kan hen extra klanten bezorgen. Een groot aantal crèches hebben zelf resoluut voor wasbaar gekozen, en varen daar wel bij. Niet alleen in grote steden als Gent of Leuven, maar ook in kleinere steden als Tielt, Sint-Katelijne-Waver of Turnhout.

Verwijs naar Partena: enkele jaren geleden probeerde Partena het gebruik van wasbare luiers in hun crèches te verbieden, maar een storm van protest van hun klanten, bracht hen op beter ideeën. Wasbare luiers zijn nu in alle door Partena uitgebate opvangplaatsen toegelaten, maar er is wel een huishoudelijk reglement opgesteld met een aantal voorwaarden waaraan de luiers moeten voldoen. Dat een grote speler als Partena wasbare luiers toelaat, moet ook voor jouw crèche een argument zijn.

Geef ook aan dat je open staat voor een proefperiode. Als het even meezit, vertoont ook de opvang die openheid, en tijdens een proefperiode zal al snel blijken dat wasbare luiers hen niet zoveel extra moeite kosten en veel makkelijker in gebruik zijn dan ze altijd gedacht hadden. Een week of drie is een redelijke termijn voor een proefperiode. In het merendeel van de gevallen zal je weer iemand overtuigd hebben van de voordelen van wasbare luiers.

Loopt het gesprek niet zoals verhoopt en houdt de verantwoordelijke van de crèche de weigering vol? Blijf dan zeker hoffelijk en beleefd – zo zijn mensen die wasbare luiers gebruiken nu eenmaal – maar kijk eventueel toch uit naar een andere opvangplaats voor je kind. 

Bumba bewijst dat wasbare luiers ‘van deze tijd’ zijn

Studio 100, bekend van Big & Betsy, Mega Mindy, K3 en Bumba, trekt mee aan de kar om herbruikbare luiers populair te maken. Sinds kort zijn luiers te koop met een Bumbaprint. Klein Spook was er als een van de eersten bij om de Bumba uitwasbare luiers in het gamma op te nemen. Wasbare luiers bieden voor ouders veel voordelen in vergelijking met wegwerp pampers.

Bumbaluiers, voor baby’s en peuters

De Bumba wasbare luier komt er na een intense samenwerking tussen luierproducent Imse Vimse en Studio 100, die samengebracht werden door de Belgische distributeur van het Zweedse luiermerk. Van deze Bumba uitwasbare luier zijn zowel een zwemluier als een all-in-one (aio) luier beschikbaar. De Bumba-aio komt in drie maten (small, medium, large) en is daardoor bijzonder geschikt voor jonge ouders die voor het eerst met een herbruikbare luier in contact komen. De Bumba-zwemluier is in vier maten beschikbaar. Van deze herbruikbare zwemluier is ook een XL-variant beschikbaar.

Voordelen wasbare luiers

Bij de lancering van deze Bumbaluier, benadrukte ook Studio 100 de voordelen van herbruikbare luiers ten opzichte van wegwerp pampers: ze besparen de ouders een hoop geld (makkelijk 300 euro voor een eerste kindje, een pak meer voor de volgende kinderen) en ze zijn beter voor het milieu doordat ze een ton minder afval veroorzaken en minder materiaal eenmalig gebruiken. Bovendien zijn wasbare luiers beter voor de huid van de baby en zijn kinderen met herbruikbare luiers sneller zindelijk dan kinderen die wegwerp pampers dragen.

Herbruikbare luiers: handig, leuk en mooi

De Bumba-wasbare luier bewijst dat herbruikbare luiers ook handig, leuk en mooi zijn. Wasbare luiers zijn immers al lang niet meer de oude katoenen doeken die veel werk vergden om in een goed formaat te vouwen. All-in-one luiers zoals de Bumba-luier zijn even makkelijk in gebruik als een wegwerp pamper. Het enige wat de ouders extra moeten doen, is de luier wassen en opnieuw drogen. Dat kan zelfs in de droogkast, indien er geen tijd of mogelijkheid is de luier in de lucht te laten drogen. Deze Bumba aio is in drie maten beschikbaar, wat garandeert dat de luier altijd goed aansluit en niet lekt.

Bumba en zijn vriendjes

Kindjes zullen deze Bumba-versie van de wasbare luier graag zien komen, want naast Bumba zelf, staan ook de vriendjes van Bumba op de luier: Bumbalu, de clown met het bolhoedje, Harry de aap, neushoorn Bumbum, de dansende beer Nanadu en Kiwi en Tumbi, de vogel en olifant die vaak spelen met Bumba. 

Interesse?

Hier vind je de luier: https://kleinspook.be/imse-vimse-aio-bumba en de zwemluier: https://kleinspook.be/imse-vimse-zwemluier

En nog een leuk weetje: de snelle beslissers krijgen een gratis Bumba badboekje bij hun all in one luier cadeau. Zolang de voorraad strekt.

Wolletjes bij Klein Spook en Tante Rosa

Ze zijn duurzaam, bio en Fair Trade. Maar ook ongelooflijk zacht en mooi. Het zijn onze nieuwe wolletjes! Ontdek op kleinspook.be/wolletjes en tanterosa.be/wolletjes de mooiste wollen baby- en kinderkleren van Disana, Engel Nature, iobio en ManyMonths (MaM). 
We love it.