RSS

Blog berichten van '2015' 'april'

Wasbare luiers voor Baby-Nest

We hadden een heleboel luiers te geef en begonnen rond te horen. Wie kunnen we blij maken met ruim 130 nieuwe wasbare luiers, een 50-tal overbroekjes en een massa inleggers? Het antwoord bleek bijna unaniem Baby-Nest te zijn, een sociale organisatie in Gent die aan jonge moeders gratis babyspullen geeft. Ja, dat klonk goed.

De organisatie is in 2009 eerder toevallig ontstaan. Toen in de wijk gevraagd werd of er iemand iets kon doen om een baby'tje te helpen. Het kindje sliep in een kartonnen doos omdat het geen bedje had. Met dat idee kon Wies niet leven en samen met de andere Wies ontstond de vzw Baby-Nest. In 2013 werden 454 gezinnen geholpen met een volledig babypakket: meubels, kleren, speelgoed en ja ... ook luiers.

Bij Baby-Nest zijn ze grote voorstanders van wasbare luiers. Logisch zeggen ze daar. Wegwerppampers kosten de ouders algauw 17 euro in de week. Veel mensen hebben maar 50 euro in de week om van te leven. Een grote hap uit het budget dus. Toch zijn niet al hun mama's overtuigd. Ze kennen het niet, maar mits wat uitleg zijn ze vaak wel voor het idee gewonnen. Dus als je luiers in goede staat hebt, mag je ze zeker doorgeven aan Baby-Nest. Weet dat ze goed terecht komen.

Hoe kunnen we nog helpen?

  • Baby-Nest is altijd op zoek naar de eerste kleine wegwerpluiers. Ze stoppen die in de geboortepakketen. Veel van onze Klein Spook mama's starten onmiddelijk met de wasbare luiers, maar krijgen in het ziekenhuis tocht een pakketje wegwerp mee. Misschien een idee om dat te doneren aan Baby-Nest?
  • Heb je (wasbare) borstvoedingspads over? Ook daar zijn ze in geïnteresseerd. Net als slabbetjes, tetradoeken en swaddles.
  • Verder hebben ze altijd nood aan grote spullen, zoals bedjes, babyboxen en autostoelen.
  • Je kan ook financieel steunen. 


Nu, wij zijn in ieder geval overtuigd en zullen vanaf nu regelmatig een doos luiers of andere spullen gaan brengen.

Chapeau Wies en Wieske en alle vrijwilligers. Jullie doen geweldig werk.