RSS

Blog berichten van '2015' 'februari'

Help ons met ons onderzoek

Ondertussen geeft Klein Spook al bijna 4 jaar infosessies over wasbare luiers. Nu zijn we benieuwd om te horen wat het gevolg is van deze sessies. Kiezen mensen effectief voor wasbare luiers? Of toch maar niet? En waarom? Daarom hebben we een klein anoniem onderzoekje opgesteld. De resultaten zullen we gebruiken in een persbericht naar aanleiding van de recordpoging. Maar ook voor ons is het uitermate interessant om te horen waarom je al dan niet voor wasbaar koos. Doe mee, wees eerlijk en maak ons blij. Het duurt echt niet lang: https://nl.surveymonkey.com/s/WGM5P8B.

Baby queen Stien popt-in als de beste

Het is geen geheim hier. Ik ben dolenthousiast over de Close Parent Pop-In luiers. Maar omdat ze nog vrij nieuw zijn in ons assortiment, luts ik naar ervaringen. Niets zo interessant voor ons als de ervaringen van de luiermama’s en papa’s.

Ik ben dan ook dolblij met deze uitgebreide uitleg van Elke. Als jullie zelf ervaringen of foto’s hebben? Graag, graag, graag!

Dag Elisabeth,

Je had mij gevraagd eens te laten weten hoe het leven is met mijn nieuwe Pop-ins. En jah, ik heb mij nogal laten gaan.

Het is iets waar we lang over getwijfeld hebben, herbruikbare luiers. Zoals zo vele wegwerp-moms was ik bang voor het geknoei, onhandige systemen, en de lekken die daar uit zouden volgen. Dus was een wegwerpluier dan toch niet beter?

Maar het bleef knagen. Naar een natuurdocumentaire kijken over ijsberen die geen ijsberg meer vinden om op te chillen, vloeken dat 'het allemaal naar de **** is', maar terwijl elke week mijn vuilzak vol luiers buitenzetten... Het voelde niet meer juist aan.

In mijn vriendenkring stikt het dan ook nog eens van de herbruikbare luier-believers die heel tevreden zijn over hun keuze. Dus ja, al mijn excuses waren de deur uit. So we took the leap!

Op aanraden van jullie zijn we dan voor de Pop-ins gegaan, en we hebben het ons nog niet beklaagd!

Wij waren vooral op zoek naar een gemakkelijke luier met een hoge absorptie (aren't we all?). Ons Stientje zit bij een zeer toffe dagmoeder die nog nooit met dergelijke luiers gewerkt heeft, enkel met wegwerp. Ze was dus een beetje bang voor het extra werk. Maar we zijn nu een tijdje verder, en het gaat vlot! Tot nu toe maar één lekje, en dat was door een 'praktisch foutje': een deeltje van de inlegger zat aan de buitenkant. Ons dochtertje is nogal een wrikkelkont op de ververstafel :)

En dat is het grote voordeel van de Pop-ins: ze zien er makkelijk uit, en dat zijn ze ook. Mijn mama heeft er gisteren voor het eerst eentje bij Stien aangedaan, en dat ging zonder problemen, het wijst zichzelf uit. De Pop-ins zijn dus handige luiers als je kindje ook vaak verluierd wordt door andere mensen.

De bamboe inleggers doen het zeer goed, dus qua absorptie is de pop-in echt een topper! Zelfs de nachten trekken ze (wel met nachtinlegger). Onze dochter slaapt nu soms al 9 uur aan een stuk, en de lakentjes blijven mooi droog. Maar de inleggers moeten wel lang drogen. Ik reken toch wel anderhalve dag. Het vergt dus allemaal wel wat organisatie. 3 wasjes meer in de week. En je moet dus ook rekening houden met de droogtijd.

Het Pop-in systeem zelf vind ik zeer handig. Mijn man popt-in, de oma's poppen-in, een gezellige Pop-in boel hier. Het enige wat ik een beetje gepruts vind aan de luier is de wash tabs. Het is voor de baby inderdaad wel goed dat die wegzitten, en niet tegen hun huid schuren. Maar als je zo eens een echte kakpamper hebt, is het soms wat prutsen en creatief zijn om ze uit de luier te halen. Maar goed, dat is echt maar een klein minpuntje hoor.

Stientje was er in ieder geval direct mee weg, geen rode billetje, geen rare reacties, nadda. Onze baby queen popt-in als de beste!

En last but not least, de X-factor! Deze luier heeft hét. De felle kleurtjes zijn leuk, maar de prints, die zijn echt machtig! De robot-print en de russian dolls hebben mijn hart veroverd! Ik kan echt niet wachten tot het zomer is en ik Stientje kan laten rondlopen in een T-shirtje en een luier. She will melt our hearts!

Bedankt voor de goeie raad en de service, de billetjes van ons dochter zijn jullie dankbaar!

Elke

 

 

Vijfde record op rij voor de Great Cloth Diaper Change?

Krijgen op zaterdag 18 april meer dan 8.459 kindjes om 11 uur plaatselijke tijd een wasbare luier om? We hopen het, want dat is de uitdaging van de Great Cloth Diaper Change voor staat. Klein Spook organiseert in Gent en Antwerpen evenementen die mee moeten helpen om een nieuw Guinness World Record te halen.

De Great Cloth Diaper Change is een initiatief van de non-profit organisatie Real Diaper Association die het gebruik van wasbare luiers wil promoten. Door er een ludiek wereldrecord aan te koppelen krijgt de wasbare luier extra aandacht in de media, en tegelijk toont de actie aan dat echt wel veel ouders kiezen voor het milieu- en budgetvriendelijke alternatief voor wegwerpluiers.  De GCDC is aan zijn vijfde editie toe. Bij de eerste editie werden wereldwijd 5.026 kinderen wasbaar verluierd, vorig jaar was dat aantal al opgelopen tot 8.459. 101 van die baby’s werden verluierd bij Klein Spook.

We gaan voor meer

Dit jaar willen we dus nog beter doen dan de 55 kinderen in Gent en de 46 in Antwerpen. De Great Cloth Diaper Change is voor alle ouders een gelegenheid om te tonen dat ze een properder wereld willen voor  hun kinderen. Het is tegelijk een gelegenheid om met andere ouders ervaringen en tips uit te wisselen. En o ja, iedere deelnemer krijgt traditiegetrouw een ‘goodie bag’ met een presentje en kortingsbonnen.

Waar?

In Antwerpen vindt de Great Cloth Diaper Change plaats in het Koninklijk Atheneum aan de Franklin Rooseveltplaats. Deelnemers kunnen er meteen gratis de tentoonstelling ‘Op de bodem van de Hemel’ van Ricardo Brey in de Feestzaal van het Atheneum bezoeken.

In Gent, waar de actie gesteund wordt door het Gents Milieu Front, is de locatie dit jaar de zaal Sint Paulus, Patijntjestraat 7. Als officiële getuige konden we in Gent Schepen van Milieu Tine Heyse strikken.

Beide locaties zijn vlakbij trein-,tram- en busstation. Voor wie met de auto komt is in de buurt genoeg parking.

Meedoen?

Inschrijven voor beide edities van de Great Cloth Diaper Change kan door te mailen naar elisabeth@kleinspook.be. Vertel er ons bij op welke locatie je komt, Antwerpen of Gent, en hoeveel kinderen je gaat verluieren.

Meer info

Wil je op de hoogte blijven van nieuwsjes over de GDCD, hou dan op Facebook de speciale event pagina’s van Gent en Antwerpen in de gaten. Wil je dichter bij huis deelnemen, check dan de speciale Facebook pagina met alle Vlaamse locaties.