RSS

Blog berichten van '2014' 'mei'

Nieuwe website voor www.kleinspook.be

Verschiet niet! We hebben een nieuwe website. Je vindt ons nog altijd op www.kleinspook.be, maar we zien er anders uit. Nu, zoveel anders ook niet. De look en feel zijn gelijk gebleven, maar het ding heeft heel wat meer intelligentie. Wat zijn de grootste veranderingen?

registreren/inloggen

Je kan je registeren op onze website. Dat is makkelijk. Het systeem houdt dan je bestelgeschiedenis bij en je factuur- en adresgegevens. Zeker leden van MamAditi en het GMF raden we aan om eerst even te registeren. Bezorg ons daarna via e-mail je lidnummer en vanaf dan krijg je automatisch de 10% korting waar je recht op hebt. Registeren kan je hier: www.kleinspook.be/register

nieuwe verzendingskosten

Omdat we vanaf nu onderscheid kunnen maken tussen verzendingen naar binnen- en buitenland, hebben we de verzendingskosten voor België kunnen verlagen. Bovendien verzenden we nu gratis vanaf 100 euro. Verzenden naar Nederland wordt iets duurder. Verzenden naar Nederland doen we nog altijd gratis vanaf 150 euro. Hier lees je de exacte verzendingskosten: www.kleinspook.be/shippinginfo

Betalingsmogelijkheden

Ook betalen wordt makkelijker. Je kan nu rechtstreeks betalen via online banking, met kredietkaart, PayPal of iDeal.

12% korting tot en met woensdag 4 juni

Zo'n nieuwe website is spannend. Gaat de overstap goed? Staan er nog foutjes op? Prijzen die niet kloppen? Linken die niet werken? Enfin, we gunnen onszelf wat probeertijd tot en met 4 juni. In die periode geven we 12% korting op alle bestellingen via Klein Spook. Kortingscode is nieuwewebsite. Voorwaarde is dat je je eerst registreert.  De korting geldt niet op de verzendingskosten en is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Hopelijk gaat alles gewoon goed en als je toch iets raar vindt, laat het ons dan even weten.

Bestaan er ook herbruikbare zwemluiers?

Er zijn ook herbruikbare zwemluiers. Het zijn zwembroekjes, meestal in PUL, met daarin een netje dat de eventuele stoelgang opvangt. Je hebt de broekjes in lieve kleurtjes en vrolijke prints. Ook mensen die niet kiezen voor herbruikbare luiers, gaan soms voor de herbruikbare zwemluiers omdat zo’n zwem(wegwerp)pamper in het water toch niet heel aangenaam aanvoelt.

Je zou er medelijden mee krijgen, met die kindjes die in het zwembad of de zwemvijver zwemluiers van Huggies of een ander merk wegwerpluier dragen. Want als er één ding is waar wegwerpluiers goed in zijn, dan is het in absorberen, dus slorpen ze ook een groot stuk van het zwemwater op. Op den duur is het broekje rond de billetjes van de baby een zware lastpak. Gelukkig bestaat er een alternatief: de herbruikbare zwemluiers waarmee je vrolijk en zonder accidentjes het water in kan.

Herbruikbare zwemluiers vind je in alle maten, kleuren en prijsklassen. Naast het voordeel dat ze herbruikbaar zijn, hebben ze alle goede eigenschappen van een luier: ze zorgen er voor dat de stoelgang netjes in de luier blijft, dank zij de goed aansluitende elastiekjes aan de beentjes en aan de taille. Daarnaast zijn ze uitgerust met ofwel een netje, ofwel een binnenkant van katoenen badstof. Sommige zwemluiers sluiten met drukknopjes, andere met velcro, waardoor je de maat makkelijk kan aanpassen aan het lichaam van je kindje. Bovendien openen deze herbruikbare zwemluiers ook makkelijk waardoor ze makkelijk te vervangen zijn.

En jawel, een pocketluier all-in-one waar je de inleggers niet in stopt, kan je ook als zwemluier gebruiken.

producent in de kijker: TotsBots

We mogen er trots op zijn, op de spullen van TotsBots. Ze zijn kwalitatief zeer goed. De bamboozles zijn echt topluiers. Zacht, mooi en superabsorberend. Daarnaast zijn het ook nog eens 'schone' producten, ze worden binnen Europa geproduceerd en - heel belangrijk - onder goede werkomstandigheden. Daar hechten we bij Klein Spook heel veel waarde aan. Even van op de site van TotsBots: http://www.totsbots.com/behind-the-seams/ethics/

Our Ethics

Screen Shot 2013-06-19 at 20.01.56All of our Easyfits, wraps, accessories are made here at our own factory in the UK. In our current economic climate we feel it is important to employ and train people in need of work. A couple of factories have recently closed in Glasgow and we are delighted to have been able to add some highly qualified machinists to our team. It is nice to be one of the few growing manufacturing businesses in the UK. In the past, a small proportion of Bamboozle Stretchies were been made in Turkey which helped us to cope with any unexpected spikes in demand. However, we have now made the decision to bring back all of our manufacturing to the UK and all of our nappies are now made in the UK, in our factory in Glasgow. 

Screen Shot 2013-06-19 at 19.57.50All of our raw materials, plastic products etc. are ethically sourced. It is of the utmost importance to us here at TotsBots that our products are produced in a fair way. A happy workforce always makes the best products. Here’s what Ethical Consumer had to say about us: 

By identifying those companies such as TotsBots who consider ethics throughout their entire operation, the Ethical Consumer Best Buy Label gives shoppers the confidence that they are making the best possible ethical and environmental choice. The label is the definitive endorsement for people who want to put principles at the top of their shopping list.

Guinness World Records erkent nieuw record luierwissel

Guinness World Records heeft het nieuwe wereldrecord gelijktijdig herbruikbare luiers wisselen erkend. Volgens Guinness kregen op 26 april tijdens de Great Cloth Diaper Change wereldwijd 8.459 kinderen een schone herbruikbare luier aan. Klein Spook droeg met zijn events in Antwerpen en Gent 101 eenheden bij.

De Great Cloth Diaper Change is een initiatief van de Amerikaanse Real Diaper Association, een non-profit organisatie rond herbruikbare luiers, of zoals zij het noemen ‘real diapers’. Met de actie brengt de vereniging de wasbare luier in de media.

Op 26 april vond de vierde editie van deze recordpoging plaats. Het in 2013 gevestigde record van 8.301 kinderen werd bij deze nieuwe editie met 158 eenheden verbeterd. Alles samen werden in 23 landen 324 events georganiseerd, en werden bijna 10.000 kinderen met herbruikbare luiers ververst. Door Guinness World Records worden alleen die events meegeteld waar het vereiste minimum van 25 verluierde kinderen gehaald werd. Alle events vonden op hetzelfde tijdstip plaats, om 11 uur ’s ochtends.

Met deze actie wilden de initiatiefnemers de aandacht vestigen op de voordelen van wasbare luiers. Naast het feit dat herbruikbare luiers goedkoper zijn dan wegwerp en ze beter zijn voor de baby’s billetjes, zijn ze vooral beter voor het milieu. Wegwerpluiers veroorzaken een gigantische afvalberg van 1.000 kg per kindje, of één extra vuilniszak per week. In herbruikbare luiers worden geen grondstoffen gebruikt die niet hernieuwbaar zijn, zoals petroleum. Er worden ook geen bomen voor omgehakt (bij wegwerpluiers zijn dat zes bomen per kind).

In België werden dit jaar liefst acht lokale edities van de Great Cloth Diaper Change georganiseerd, en alleen de Verenigde Staten en Canada deden het op dat vlak beter.

Klein Spook organiseerde in Antwerpen en Gent lokale edities van de Great Cloth Diaper Change. In Gent werden 56 kindjes wasbaar ververst, in Antwerpen 46.

Die cijfers bewijzen dat steeds meer jonge ouders kiezen voor een milieu- en budgetvriendelijk alternatief voor wegwerpluiers. Dat bewijzen ook de cijfers die de Belgische organisatoren van de Great Cloth Diaper Change opvroegen bij steden en gemeenten die subsidies geven voor wasbare luiers. In een stad als Leuven gebruikt meer dan 8 procent van de ouders wasbare luiers. Ook steden en gemeenten als Bierbeek (6,7%), Herent (6,2 %), Laarne (5,7%), Kaprijke (4,6%), Zoutleeuw (4%), Lendelede (3,7%), Aarschot (3,4%) en Gent (2,5%) tellen heel wat ouders die bewust de keuze voor wasbare luiers maken.

 

Gelezen op de blog: Op weg naar een rotzooivrij leven

Een helder en eerlijk blogje over wasbaar maandverband: http://mijnnieuwelevenswijze.blogspot.be/2014/05/wasbaar-maandverband.html?showComment=1399623610029