RSS

Blog

Klein Spook doet mee met de Gentsekoop awards
Klein Spook Gentsekoop awardsWij doen met onze webshops Klein Spook en Tante Rosa mee met de Gentsekoop Awards.
En hups, plots komt het competitiebeest in ons toch weer naar boven.
Help ons winnen en stem op Klein Spook/Tante Rosa in de categorie Beste Webshop via deze link: https://gentsekoop.be/stem/webshop/Klein%20Spook%20%26%20Tante%20rosa
Dikke merci!
Bestaat er wasbaar maandverband voor jonge meisjes?

wasbaar maandverband voor tienersElke keer als ik de vraag krijg, maakt mijn hart een sprongetje. En echt, dat gebeurt steeds vaker. Ik vind het  geweldig dat onze jongeren open staan voor onze duurzame producten. Het antwoord is natuurlijk 'ja'! De meeste jonge meisjes hebben nog geen zin om interne menstruatieproducten te gebruiken. Een maandverband is dan de beste oplossing.

Welk maandverband?

Dat is heel persoonlijk, net als bij alle vrouwen. Hoeveel menstrueer je? Heb je graag iets zacht en fluffy? Mag het iets dikker zijn? Gewoon wit? Of liever met een printje? Meest gekocht zijn de inlegkruisjes en maandverbanden van Imse Vimse. Prijs/kwaliteit zeker de top. Persoonlijk ben ik ook fan van die van La Renarde: heel zacht en in België gemaakt. Maar eigenlijk kan elk maandverband dat we verkopen. Sommige meisjes verliezen net die eerste jaren extra veel bloed en zij zijn best geholpen met een groot maandverband.

Op stap/op school

Met een leuke wetbag kan je een aantal propere verbanden meenemen naar school. En de vuile vouw en klik je toe en stop je in een apart compartiment van de wetbag.

Wassen

Thuis gaan de vuile maandverbanden in een grotere wetbag of emmertje tot ze gewassen worden.

Toch liever een cup?

Dat kan ook: https://tanterosa.be/kunnen-jonge-meisjes-een-menstruatiecup-gebruiken

Nee, geen Black Friday bij Klein Spook en Tante Rosa

No Black FridayDuurzaamheid staat haaks op kortstondige promoties die er enkel op gericht zijn mensen te doen kopen waar ze misschien helemaal geen nood aan hebben. Daarom passen Klein Spook en Tante Rosa ook dit jaar weer voor Black Friday. De producten die we verkopen zijn ecologisch en duurzaam en je kan er jaren van genieten. Deze producten solderen voor snel gewin, is een belediging voor de producten zelf en voor de mensen die in kleine ateliers hart en ziel stoppen in het maken van wasbare luiers en toebehoren. Dus sorry, not sorry: geen kortingenfestival bij Klein Spook en Tante Rosa.

Maak kennis met Elke, onze nieuwe consulente in het Waasland

Elke Verbruggen, consulent bij Klein SpookElke Verbruggen is mama van Joren (°2015), Mauro (°2017) en Stan (°2020). Ze vertelt: "Vijf jaar geleden werd ik mama en al snel kwam ik tot het besef dat dit niet de planeet is die ik wil achterlaten voor mijn kinderen. Er moest iets gebeuren. Dus vond ik dat ik mijn steentje moest bijdragen en op welke manier zou dat nu mooier kunnen dan wasbaar te gaan luieren. 

Ik kocht toen de close pop-in luiers en zo kwam ik in contact met klein spook. Die luiers hebben 2 kindjes doorstaan en waren toen echt wel op. Daarom gebruik ik nu voor Stan een mengeling van 2 delige systemen. 
 
Door mijn werk als onthaalouder in een ecologische kinderopvang kwam ik met veel ouders in aanraking die de visie achter wasbaar luieren wel mooi vonden maar toch vooral de nadelen er van zagen.
Ik was dus op het werk continu bezig met mensen in te lichten en te proberen overtuigen van alle voordelen die wasbaar met zich meebrengt. Wat eigenlijk meestal wel lukte. De microbe om anderen te informeren had me te pakken."
 
 
Hier leer je ook onze andere consulenten kennen. 
Gastblog van Kaat: kiezen voor Naïf

Naïf bij Klein SpookDe producten van Naif staan hier al een paar jaar op nummer 1 in de lijst van Meest Geliefde Babyproducten. Vooral de haarspray (a.k.a Prinsessenspray) is een zeer veel gebruikt flesje om de slaapknopen uit het frulhaar van de kroost te krijgen.  Ook de zonnecreme en babyshampoo gebruiken we al ettelijke jaren.

Ik kreeg de kans om de rest van het assortiment ook te ontdekken en omdat we deze producten bij Klein Spook zo goed als allemaal verkopen, leek het mij niet meer dan logisch om deze kans te grijpen. Als verkoper weet je maar beter waarover je praat, nietwaar? 

Waarom Naif?

Een ding is zeker: ik vertrouw Elisabeth en José van Klein Spook blindelings als het aankomt op productkeuze. Ze zijn zeer kritisch, kiezen enkel het beste en laten zich niet leiden door wat ‘in’ is. Zij stellen ecologie en natuurlijke producten voorop in hun keuzes. Als zij er voor gaan om de producten van Naif in hun webshop te verkopen, kan je er van op aan dat dit een goede keuze is!

De producten van Naif zijn gemaakt met natuurlijke ingredienten en zijn daardoor niet schadelijk voor de huid én de planeet. Ook de verpakkingen zijn milieuvriendelijk, want gemaakt van bioplastic. Bovendien zijn alle producten geproduceerd in Nederland, geen overbodig heen- en weertransport dus.  Welke inspanningen het bedrijf doet om zo duurzaam mogelijk te zijn, lees je hier: https://naifcare.com/welcome-to-naifs-responsibility-page/

Niet van levenbelang, maar wel een fijne bijkomstigheid: DIE GEUR! Echt niks beter dan de geur van pasgewassen babyhaartjes. 

Lievelingsjes

Naïf bij Klein SpookDe kinderen houden erg van badschuim en in de plaats van de vaak schadelijke badschuimen uit de supermarkt, gebruiken we nu het badschuim van Naif, zonder schadelijke schuimmiddelen. Het schuim blijft echt lekker lang!

Bijna dagelijkse gebruiken we haarspray om de ‘slaapdreadlocks’ uit de haren van de kinderen te kunnen kammen. En de grote jongens ruiken dan ook weer even naar baby. Maar dat mag je hen  niet verklappen!

De baby-olie van Naif leent zich uitstekend voor babymassage. Super goed voor je baby, als je de kans krijgt om ergens een sessie babymassage te gaan volgen, zeker doen!

 

_______

De producten van Naïf vind je hier

Ontdek kaatlaminaat op Instagam

Nieuwe consulente uit het Antwerpse. Welkom Jelse!

Jelse consulent Klein SpookJelse Coulier uit Edegem is mama van 3 meisjes: Fran (2015), Ida (2016) en Lenn (2018). 

Waarom duurzaam? Er is zoveel afval en verbruik van moeilijk afbreekbare materialen. Ik probeer daarom mijn steentje bij te dragen. Ook voor de toekomst van onze 3 meisjes probeer ik waar het kan zo bewust mogelijk te leven.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Wij zijn gestart vanaf week 2 dat Fran (de oudste dus) geboren is. Dit met al af en toe is een luier en te zien wat ons beviel. Dan zijn we verder gegaan met close pop in voor de crèche en mijn man en ik op strikluiers. Bij Lenn heb ik milovia leren kennen en ben hier ook wel helemaal fan van geworden.  Vooral de droogtijd is echt bangelijk.  

Waarom consulente bij Klein Spook? Ik wil mensen informeren over herbuikbare materiaalen en dat ze het ook niet altijd moeten toepassen als het even te veel is. Elke luier / maandverband minder is een wegwerp uitgespaard. Ik heb het gevoel dat veel mensen al wel eens gehoord hebben van herbruikbare luiers / maandverband maar dat daarbij blijft. En klein spook ja die verkopen niet zomaar elke luier en elk maandverband . Die kijken daar dan ook weer naar waar en hoe wordt die geproduceerd. 
 
Wil je contact opnemen met Jelse? Dat kan via jelsecoulier@kleinspook.be. Een overzicht van alle consulenten vind je hier
Nu ook betalen met Monizze en Sodexo ecocheques bij Klein Spook en Tante Rosa

Elektronische ecocheques bij Klein SpookVanaf nu kan je bij Klein Spook/Tante Rosa ook online betalen met de ecocheques van Monizze en Sodexo. Klein Spook was anderhalf jaar geleden bij de eersten om online betalingen met Edenred mogelijk te maken, nu zitten we opnieuw in het koppeloton met Monizze en Sodexo. Dat betekent ook dat er misschien af en toe nog iets fout kan lopen.

Bij het afrekenen van je bestelling zie je voortaan bij de betaalmethode ook Mollie-Monizze-Sodexo. Indien je bestelling groter is dan het bedrag dat op je Monizze of Sodexo kaart staat, kan je het saldo ook gewoon afrekenen met alle andere mogelijke betaalmogelijkheden die Mollie aanbiedt.

Betalen met Sodexo

Heb je een Sodexo kaart, dan moet je voor je bestelt bij ons:

-          Een login aanmaken op het Sodexo portaal Mysodexo.be

-          Je kaart activeren voor online betalingen

Er gaat enige tijd over voor dit in orde is, doe dat dus voor je bij ons aan je bestelling start.

Tijdens de betaling met Sodexo zal je ook je identiteit moeten bevestigen door een sms-code die je op je mobiele telefoon zal ontvangen. Zorg er dus voor dat je bij de bestelling die telefoon bij de hand hebt die je op bij Sodexo registreerde.

Tussen haakjes: Klein Spook heeft al die lastige stappen niet bedacht, die worden ons opgelegd door Sodexo.

Betalen met Monizze

Heb je een Monizze-kaart, dan zal je bij het betalen je inloggegevens van Monizze moeten ingeven. Zorg er dus voor dat je die bij de hand hebt. 

Nog even praktisch

Ondervind je problemen tijdens het betalen met je kaart, dan kan je dat best aankaarten bij Sodexo of Monizze.

Bij het betalen, zie je nog een vakje ‘Ecocheques’ staan: dat vul je enkel in als je betaalt met papieren ecocheques, of bij Klein Spook zelf elektronisch gaat betalen. Betaal je online met ecocheques, dan vul je in dat vakje niets in.

Maak kennis met Isabel, onze nieuwe consulente uit Mechelen

Isabel, consulente Klein SpookOns team is een consulente rijker. Maak kennis met Isabel, onze nieuwste consulente voor de regio Mechelen. Isabel Van Bergen uit Muizen is mama van Kobe (2016) en Stella (2018)

Waarom duurzaam? Dat is stap voor stap gegroeid bij ons, een beetje parallel aan onze levensloop. We hebben bio-ecologisch gebouwd en toen er dan kindjes kwamen hebben we ook daar gekeken hoe we ons steentje konden bijdragen aan een vergroening van onze levensstijl zonder dat we hierbij moesten inboeten op comfort.

Wanneer gestart met wasbaar en welke luiers gebruik je? Overdag Totsbots bamboozles met overbroekjes van Totsbots en Popolini. ’s Nachts zweer ik bij de luiers/superslurpers van Anavy met optrekbroekjes van Lulu of Anavy. Ik ben er vanaf dag 1 mee gestart toen Kobe geboren is. We hebben de chance gehad dat ook onze omgeving (ouders, schoonouders, opvang) hiervoor openstond en na uitproberen is alles ook door hen goed bevonden!

Waarom consulente bij Klein Spook? Ik ben zelf al enige tijd tevreden klant van Klein Spook en ik sta ook helemaal achter hun filosofie. In het Mechelse zijn er tot nu toe nog geen consulenten van Klein Spook, maar in onze streek wonen meer en meer jonge gezinnen die zeker en vast openstaan voor wasbaar. In mijn vriendenkring ben ik vaak het aanspreekpunt voor dat soort vragen en ik zet daarom nu graag een stapje verder als consulente van Klein Spook.

Je kan Isabel bereiken via e-mail: isabelvanbergen@kleinspook.be

 Hier vind je een overzicht van al onze consulenten

Hoe was je wasbare luiers

De vraag waar je aan denkt bij wasbare luiers. Sofie van de blog Tussen dromen en leven geeft je een kijkje in haar wasroutine

 

Vakantie: Klein Spook blijft open

Vakantie Klein SpookKindjes worden het hele jaar geboren.

Ook in de vakantie!

Dus Klein Spook blijft paraat.

José en ik (Elisabeth) nemen wel een paar weken vakantie in eigen land, maar we worden professioneel bijgestaan door onze grote spoken Lies, Maaike, Nathalie en Yoke.

Zij helpen je verder. 

Nieuwe dozen van Cheeky Wipes

Nieuwe dozen Cheek WipesOok Cheeky Wipes evolueert. De handige kits met billendoekjes hebben vernieuwde dozen. Het deksel sluit beter af met 4 klepjes, de dozen zijn steviger, het wasnetje hangt beter vast en er is nu - zoals je ziet hiernaast - een deurtje bovenaan. 


De oude kits en dozen verkopen we uit en staan - jawel - in onze outletmap

Ooit aan wasbaar maandverband gedacht?

Ooit aan wasbaar maandverband gedacht?We stellen de vraag niet zomaar. We merkten dat veel mensen tijdens de coronacrisis zijn overgestapt op wasbaar maandverband en menstruatiecups. Is het het besef dat we niet verder kunnen leven op dezelfde manier? Of hadden de mensen meer tijd om zich eens te oriënteren? Hoe dan ook, het doet ons enorm plezier. 


Pijnlijker vinden we al die wegwerpmondmaskers. We zien ze op de grond liggen op weg naar huis (zeker als we langs bushaltes en het station passeren). Dat terwijl er zoveel mooie wasbare mondmaskers zijn. Er is toch nog werk aan de winkel.

Klein Spook ruimt op. Check onze OUTLET

Klein Spook ruimt opOns gamma is in constante evolutie. We zijn er bijzonder kritisch over. Enerzijds willen we een breed aanbod. Anderzijds willen we dat jullie er gemakkelijk jullie weg in vinden. Simpel: wij selecteren per type de beste luiers. Jullie kiezen of jullie liever voor katoen of bamboe gaan, voorgevomd of net niet en, natuurlijk, de printjes. Dat betekent dat soms merken en luiers ons assortiment verlaten, terwijl er nieuwe bijkomen. Vandaag houden we een grote opruimactie en verkopen heel wat spullen uit aan mooie kortingsprijzen, zoals Bumgenius, Charlie Banana, Hamac en WeeCare. Check zeker onze outletmap!

Hoe organiseer ik de verschoontafel bij wasbare luiers

Sofie van de blog Tussen dromen en leven geeft een inkijkje in haar woonkamer, meer specifiek kan je kijken hoe ze haar luiertafel organiseert.

Wat is een zwemluier

In dit filmpje legt Sofie van Tussen dromen en leven uit wat een zwemluier is