Klein Spook is gestopt. Met onze webshop Tante Rosa doen we wel nog voort.
Bezoek ons voortaan op tanterosa.be met dezelfde login

 

Voor wasbare luiers kan je hier terecht.

Bestaan er ook herbruikbare zwemluiers?

Er zijn ook herbruikbare zwemluiers. Het zijn zwembroekjes, meestal in PUL, die de eventuele stoelgang opvangen. Je hebt de broekjes in lieve kleurtjes en vrolijke prints. Ook mensen die niet kiezen voor herbruikbare luiers, gaan soms voor de herbruikbare zwemluiers omdat zo’n zwem(wegwerp)pamper in het water toch niet heel aangenaam aanvoelt.

Je zou er medelijden mee krijgen, met die kindjes die in het zwembad of de zwemvijver zwemluiers van Huggies of een ander merk wegwerpluier dragen. Want als er één ding is waar wegwerpluiers goed in zijn, dan is het in absorberen, dus slorpen ze ook een groot stuk van het zwemwater op. Op den duur is het broekje rond de billetjes van de baby een zware lastpak. Gelukkig bestaat er een alternatief: de herbruikbare zwemluiers waarmee je vrolijk en zonder accidentjes het water in kan.

Herbruikbare zwemluiers vind je in alle maten, kleuren en prijsklassen. Naast het voordeel dat ze herbruikbaar zijn, hebben ze alle goede eigenschappen van een luier: ze zorgen er voor dat de stoelgang netjes in de luier blijft, dank zij de goed aansluitende elastiekjes aan de beentjes en aan de taille. Daarnaast zijn ze uitgerust met ofwel een netje, ofwel een binnenkant van katoenen badstof. Sommige zwemluiers sluiten met drukknopjes, andere met velcro, waardoor je de maat makkelijk kan aanpassen aan het lichaam van je kindje. Bovendien openen deze herbruikbare zwemluiers ook makkelijk waardoor ze makkelijk te vervangen zijn.

En jawel, een pocketluier all-in-one waar je de inleggers niet in stopt, kan je ook als zwemluier gebruiken.

In dit filmpje legt Sofie van Tussen dromen en leven uit wat een zwemluier is