Bamboe en wol scoren best voor nachtluiers

Wie overdag wasbare luiers gebruikt voor de kinderen, doet dat meestal ook ’s nachts. De meest populaire luiers voor ’s nachts zijn Tots Bots en Lulu Nature. Als overbroekje doen de wollen overbroekjes het best. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête die Klein Spook onlangs organiseerde en waaraan 150 mensen deelnamen.

Een ruime meerderheid van de deelnemers (71%) zegt ook ’s nachts wasbare luiers te gebruiken. Slechts 14% gebruikt alleen wegwerp, evenveel mensen wisselen wasbaar en wegwerp af. Dat laatste gebeurt vooral wanneer alle nachtluiers in de was zitten. Nogal wat ouders gaven ook aan bij een eerste kind wegwerp gebruikt te hebben – pas bij hun tweede spruit probeerden ze ook ’s nachts wasbaar uit.

Wie toch koos voor wegwerp, motiveert dat meestal (67%) vanuit een gebrek aan absorptievermogen, of omdat het gewoon makkelijker is om ’s nachts snel een wegwerpluier te vervangen dan een wasbare.

Toch geven bijna vier op vijf deelnemers aan zo goed als nooit lekken te hebben. Wie in het verleden wel lekken had, loste dat doorgaans op door extra inleggers te gebruiken, of door een ander overbroekje in te zetten.

 

Bamboe boven!

Meer dan de helft (51%) van wie ’s nachts wasbaar verluiert, doet dat met een specifieke nachtluier, nog eens 35% voegt aan de gewone dagluier extra absorptievermogen toe met extra inleggers, een minderheid (14%) heeft voldoende aan de luiers die ook overdag ingezet worden. Met name de Tots Bots Bamboozle, met zijn goed absorberende bamboe, doet het ook ’s nachts goed, met liefst 60% van de stemmen. Close Parent (7%) en Little Lamb (7%) en Milovia (5%) volgen op respectabele afstand.

Wie een specifieke nachtluier verkiest, gelooft in de eerste plaats in de Lulu Dodo van Lulu Nature (34%), voor Petit Lulu en Anavy (beide 25%).

Wie extra absorptievermogen wil, kiest ook in de eerste plaats voor bamboe, bv de bamboe inleggers van Tots Bots, terwijl ook hennep en microvezel regelmatig genoemd worden.

 

Wollen overbroekje favoriet

Als favoriete overbroekje voor de nachten gooit met name het wollen overbroekje hoge ogen. Bijna 40% van de deelnemers zet die op de eerste plaats. Ook Popolini (22%) en Petit Lulu (19%) zijn populair, terwijl Rumparooz (9%) en Lulu Nature Boxer (8%) de top 5 volmaken.

Wie wollen overbroekjes gebruikt, is daar ook heel tevreden over, onder meer omdat de wol zelf ook nog eens voor extra absorptie zorgt, en bovendien ook zelfreinigend is, waardoor een dagje luchten voldoende is om de urinegeur te verdrijven. Geen enkel overbroekje houdt zo goed vocht tegen, zegt 55% van de wolgebruikers. Nog eens 27% van de deelnemers zegt dat wol ook beter is om geen striemen te krijgen.

Een enkeling geeft aan het lanoliseren van de wollen overbroekjes een vervelende klus te vinden, of zelfs helemaal niet onder de knie te krijgen. Nog maar even de instructies nalezen dus.

 

De nachtrust van ouder en kindje is bijzonder belangrijk, dus is ook de keuze van de goede nachtluier van groot belang. ‘Welke luier moeten we ’s nachts gebruiken?’ is met voorsprong de vraag die ons bij Klein Spook het vaakst gesteld wordt.  

Plaats uw commentaar