Baby queen Stien popt-in als de beste

Het is geen geheim hier. Ik ben dolenthousiast over de Close Parent Pop-In luiers. Maar omdat ze nog vrij nieuw zijn in ons assortiment, luts ik naar ervaringen. Niets zo interessant voor ons als de ervaringen van de luiermama’s en papa’s.

Ik ben dan ook dolblij met deze uitgebreide uitleg van Elke. Als jullie zelf ervaringen of foto’s hebben? Graag, graag, graag!

Dag Elisabeth,

Je had mij gevraagd eens te laten weten hoe het leven is met mijn nieuwe Pop-ins. En jah, ik heb mij nogal laten gaan.

Het is iets waar we lang over getwijfeld hebben, herbruikbare luiers. Zoals zo vele wegwerp-moms was ik bang voor het geknoei, onhandige systemen, en de lekken die daar uit zouden volgen. Dus was een wegwerpluier dan toch niet beter?

Maar het bleef knagen. Naar een natuurdocumentaire kijken over ijsberen die geen ijsberg meer vinden om op te chillen, vloeken dat 'het allemaal naar de **** is', maar terwijl elke week mijn vuilzak vol luiers buitenzetten... Het voelde niet meer juist aan.

In mijn vriendenkring stikt het dan ook nog eens van de herbruikbare luier-believers die heel tevreden zijn over hun keuze. Dus ja, al mijn excuses waren de deur uit. So we took the leap!

Op aanraden van jullie zijn we dan voor de Pop-ins gegaan, en we hebben het ons nog niet beklaagd!

Wij waren vooral op zoek naar een gemakkelijke luier met een hoge absorptie (aren't we all?). Ons Stientje zit bij een zeer toffe dagmoeder die nog nooit met dergelijke luiers gewerkt heeft, enkel met wegwerp. Ze was dus een beetje bang voor het extra werk. Maar we zijn nu een tijdje verder, en het gaat vlot! Tot nu toe maar één lekje, en dat was door een 'praktisch foutje': een deeltje van de inlegger zat aan de buitenkant. Ons dochtertje is nogal een wrikkelkont op de ververstafel :)

En dat is het grote voordeel van de Pop-ins: ze zien er makkelijk uit, en dat zijn ze ook. Mijn mama heeft er gisteren voor het eerst eentje bij Stien aangedaan, en dat ging zonder problemen, het wijst zichzelf uit. De Pop-ins zijn dus handige luiers als je kindje ook vaak verluierd wordt door andere mensen.

De bamboe inleggers doen het zeer goed, dus qua absorptie is de pop-in echt een topper! Zelfs de nachten trekken ze (wel met nachtinlegger). Onze dochter slaapt nu soms al 9 uur aan een stuk, en de lakentjes blijven mooi droog. Maar de inleggers moeten wel lang drogen. Ik reken toch wel anderhalve dag. Het vergt dus allemaal wel wat organisatie. 3 wasjes meer in de week. En je moet dus ook rekening houden met de droogtijd.

Het Pop-in systeem zelf vind ik zeer handig. Mijn man popt-in, de oma's poppen-in, een gezellige Pop-in boel hier. Het enige wat ik een beetje gepruts vind aan de luier is de wash tabs. Het is voor de baby inderdaad wel goed dat die wegzitten, en niet tegen hun huid schuren. Maar als je zo eens een echte kakpamper hebt, is het soms wat prutsen en creatief zijn om ze uit de luier te halen. Maar goed, dat is echt maar een klein minpuntje hoor.

Stientje was er in ieder geval direct mee weg, geen rode billetje, geen rare reacties, nadda. Onze baby queen popt-in als de beste!

En last but not least, de X-factor! Deze luier heeft hét. De felle kleurtjes zijn leuk, maar de prints, die zijn echt machtig! De robot-print en de russian dolls hebben mijn hart veroverd! Ik kan echt niet wachten tot het zomer is en ik Stientje kan laten rondlopen in een T-shirtje en een luier. She will melt our hearts!

Bedankt voor de goeie raad en de service, de billetjes van ons dochter zijn jullie dankbaar!

Elke

 

 

Plaats uw commentaar